Η ισχυρή ΙΝΤΡΑΚΑΤ ΑΕ στα αειφορικά αιολικά Αργιθέας – Τυμπάνου

Το ΔΣ Αργιθέας να «σπάσει» την εσωστρέφεια: χρωστάει 7 παραστάσεις για διεκδίκηση αιτημάτων που έχουν βαλτώσει...

Η ισχυρή ΙΝΤΡΑΚΑΤ ΑΕ στα αειφορικά αιολικά Αργιθέας – Τυμπάνου

Ισχυροί ανταγωνιστικοί όμιλοι επενδύουν στα ορεινά απόμακρα μέρη της Αργιθέας και όρους Τυμπάνου .

Η αλπική ζώνη χωρίς ιδιαίτερη δασώδη κάλυψη και με φθίνουσα κτηνοτροφία μετατρέπεται σε τόπο έργων ΑΠΕ δίνοντας αναπτυξιακή προοπτική στην υπό ερήμωση, γήρανση και δημογραφική πτώση πατρώα γη των 20 ορεινών κοινοτήτων μας .

Το 2018 σε μια σημαντική συνεδρίαση του ΔΣ Αργιθέας — προεδρία Δημ Παπακώστα / Δημαρχία Λ Γ Τσιβολα/ επικεφαλής Μ.Α Γ. Χασιώτη — παρουσία του στελέχους της τότε αιτούσας εταιρίας: ΝΟΣΤΙΡΑ και Εκπροσώπων του «Δικτύου Αγράφων» με ευρύτατη πλειοψηφία Ενέκρινε το αίτημα- φάκελο της επενδύτριας εταιρίας για Αιολικό Έργο στην κορυφογραμμή Χονδροσπάνι Ανατ Αργιθέας (Πετροχώρι- Βλάσι).

Ρητά η απόφαση προβλέπει : τήρηση νομοθεσίας – σεβασμό περιβάλλοντος και ανταποδοτικά έργα στον δήμο / χωριά .

Στη συνέχεια, κατά βάσιμες πληροφορίες, υπεισήλθε ως δικαιούχος η ισχυρή Εταιρία Ιντρακάτ ΑΕ, ανεβάζοντας τις προσδοκίες των Αργιθεατών για τάχιστη ολοκλήρωση της επένδυσης και ωφέλειας για τόπο .

^Ενδιαμέσως υπήρξε παράνομη επίθεση σε εγκαταστάσεις της εταιρίας (ανεμολογικό ιστό), σε φύλακα .

Καταγγέλθηκε το αδίκημα αρμοδίως και αναμένεται η ταυτοποίηση υπόπτων και επιβολή κυρώσεων .

Υπάρχουν πληροφορίες που όμως δεν είναι ανακοινώσιμες για την ώρα.

Ας Ελπίσουμε ότι δεν εμπλέκονται πατριώτες Αργιθεάτες .

Η νόμιμη αντίσταση και διαμαρτυρία είναι σεβαστές, οι παράνομες ενέργειες καταδικαστέες !

Η Δημ Αρχή – ΔΣ Αργιθέας κρίνουμε ότι υποχρεούται βάσει απόφασης ΔΕΚ 2018 να έρθει σε επικοινωνία με νέα εταιρία και να συζητήσει για τα ανταποδοτικά έργα -πόρους υπέρ κοινοτήτων και Δήμου .

• Με πλήρη διαφάνεια και συγκρότηση θεσμικής επιτροπής .

^ Μαζί για έργα ΔΕΗ Αναν ΑΕ και Τερνα ΑΕ στο σχεδιαζόμενο φράγμα Αχελώου 83 ΜW στο Καταφυλλι – Αυλάκι .

^ Παρήλθαν 10 μηνες από Ιούνιο 2022 όταν το ΔΣ Αργιθέας ( και ΠΣ Θεσσαλίας ) ψήφισαν «Ναι» για ΜΠΕ υποψη επένδυσης άνω των 200.000.000€ .

^Η Πατρίδα αξιοποιώντας φυσικούς πόρους μπορεί να γίνει Τόπος ενεργός , με προοπτική και οικονομική προκοπή .

Με νέα υπεραξία γης και περιουσιών .

• Το χρωστάμε στις επόμενες γενιές !!!

^ Εμείς μαχητικά και επίμονα θα κτυπάμε καμπανάκι …θα δείχνουμε δρόμο …με πείσμα και πίστη για φωτεινό μέλλον.

Δημήτρης Παπακώστας




Total
0
Shares