Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η “Ευρώπη” στην Πύλη

Συνεχίζεται με μεγάλο ενδιαφέρον η υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος AgriUrban-URBACT III στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Πύλης σε συνεργασία με το ΤΕΙ Θεσσαλίας-Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου.

Μετά από τις πολύ ενδιαφέρουσες εργασίες του προγράμματος στην πόλη Huy του Βελγίου, στις 14 έως 16 Οκτωβρίου 2016 στην οποία τον Δήμο Πύλης εκπροσώπησαν τα μέλη της ομάδας υλοποίησης του έργου καθηγητής του ΤΕΙ κ. Νταλός και η υπάλληλος του Αυτοτελούς  Τμήματος Τοπικής Οικονομίας Ανάπτυξης κ. Διαγωμά, σειρά στις επισκέψεις της Φάσης II έχει η Πύλη, η οποία καλείται να υποδεχθεί και να διοργανώσει την τριήμερη επίσκεψη που της αναλογεί από τις 14 ως τις 16 Νοεμβρίου.

Οι πόλεις που συμμετέχουν στο δίκτυο- η Ισπανική πόλη Baena που είναι και η αρχηγός –πόλη, η Ιταλική Cesena, η Πορτογαλική Fundao, η Πύλη φυσικά, η Λετονική πόλη Jelgava, η Κροατική πόλη Petrinjα, η Βελγική Marchin σε συνεργασία με τον σύνδεσμο  LAGPAYS  DECONDRUSES, η Σουηδική Sodertiilje, η Ουαλική πόλη Abergavenny, η δεύτερη Ισπανική  Mollet del  Valles και η Γαλλική Mouans  Sartoux- στέλνουν ως εκπροσώπους τους αυτοδιοιηκητικά και διοικητικά  στελέχη με σκοπό να αποκομίσουν, καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην περιοχή και να υποδείξουν μεθόδους στήριξης και περαιτέρω ανάπτυξης του γεωργοκτηνοτροφικού και δασικού χώρου.

Η φιλοξενία και οι περισσότερες εργασίες θα γίνουν σε καταλύματα της Ελάτης, ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, εκτός από τις έξη indoor συνεδρίες επισκέψεις, σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής ενδεικτικές του χώρου δραστηριοποίησης τους (ΤΥΡΑΣ Α.Ε., πριστήριο στο Βαθύρευμα, οινοποιείο στην Πύλη, σε χώρους καλλιέργειας μικρού οικογενειακού τύπου) κ.α. αλλά και επισκέψεις σε μνημεία της Πύλης.

Ο Δήμος Πύλης ευελπιστεί να αντλήσει το μέγιστο της τεχνογνωσίας που προσφέρει το πρόγραμμα, ώστε να μπορέσει να κινηθεί αποτελεσματικά προς την στήριξη του παραγωγικού χώρου της περιοχής.




Total
0
Shares
Previous Article

Εκδήλωση Κ.Υ. Μουζακίου - Δ. Μουζακίου για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Next Article

Η Καρδιτσιώτισσα Θεοδώρα Τσιτσιπά στην συλλεκτική έκδοση του Ομίλου για την Ουνέσκο Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος