Η ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ για τα τελευταία γεγονότα στην πόλη του Βόλου


enosi_syntaktwn

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην πόλη του Βόλου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στέρεας Ελλάδας και Εύβοιας, τονίζει τα εξής:

– Επαγγελματίες δημοσιογράφοι μέλος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, δεν εμπλέκονται σε υπόθεση εκβίασης, ούτε σε οικονομικά σκάνδαλα που καταγγέλλονται.

– Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αφορούν ιδιοκτήτες ΜΜΕ και όχι δημοσιογράφους μέλη της Ένωσης Συντακτών.

– Καταδικάζουμε πρακτικές εκβιασμών και όποιων παράνομων πράξεων και ζητούμε την πλήρη διαλεύκανσή τους από τις δικαστικές αρχές, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά.

– Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνουμε, παρόλο που αντιλαμβανόμαστε ότι γινόμαστε πιθανόν κουραστικοί, ότι ο οποιοσδήποτε πολίτης έχει στοιχεία σε βάρος δημοσιογράφου μέλος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, μπορεί να τα καταθέσει άμεσα  ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες εκ του καταστατικού λειτουργίας, διαδικασίες. Μέχρι στιγμής ουδεμία καταγγελία σε βάρος συναδέλφου έχει αποσταλεί ή επισημανθεί προς την Ένωση Συντακτών.

– Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε ότι οι δημοσιογράφοι, μέλη μας μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βρίσκεται η κοινωνία, προσπαθούν να ασκήσουν με τον καλύτερο τρόπο το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, ενημερώνοντας τους πολίτες και ασκώντας έλεγχο στην εξουσία.

Το Δ.Σ.
ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε


Total
0
Shares
Previous Article

Πολιτιστικό ημερολόγιο από την ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ

Next Article

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου

Total
0
Share