Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Μουζακίου για τον οικισμό Γ. Καραϊσκάκη

Ένα θανατηφόρο τροχαίο σημάδεψε τις γιορτές το Μαυρομμάτι και το Μουζάκι.

 Ένα θανατηφόρο τροχαίο σημάδεψε τις γιορτές το Μαυρομμάτι και το Μουζάκι. Μια υπερήλικη γυναίκα  τις πρώτες πρωινές ώρες περπατώντας πήγαινε από το Μαυρομμάτι στο Μουζάκι και διερχόμενο αυτοκίνητο την τραυμάτισε θανάσιμα. Ο δρόμος είναι επαρχιακός και τα αυτοκίνητα κινούνται με μεγάλη ταχύτητα ,όμως η απόσταση είναι μικρή ,περίπου ένα (1) χιλιόμετρο από το Μαυρομμάτι έως το Μουζάκι και πολλοί κάτοικοι μετακινούνται με τα πόδια ή ποδήλατα . Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει πρόβλεψη είτε από την περιφέρεια ,είτε από τον Δήμο για τη δημιουργία παράδρομου ή πεζόδρομου ή ποδηλατοδρόμου που θα ενώνει τους δύο οικισμούς Μαυρομματίου και Γεωργίου Καραϊσκάκη με το Μουζάκι προς αποφυγή ατυχημάτων. Καμία ανακοίνωση από το Δήμο, καμία ενέργεια για την φύλαξη και προστασία των διερχόμενων, ούτε καν έγγραφο διαμαρτυρίας.

 Ο φωτισμός του δρόμου είναι ελλιπής ,ερείσματα δεν υπάρχουν ούτε προστατευτικές μπάρες, με συνέπεια να κινδυνεύουν πεζοί και οδηγοί. Οι επτακόσιοι κάτοικοι του οικισμού Γεωργίου Καραϊσκάκη ή Κηπούλια , σε απόσταση εκατό (100) μέτρων από το Μουζάκι , τους χωρίζει το ποτάμι , ζουν καθημερινά με το φόβο διασχίζοντας το δρόμο. Διάβαση πεζών δεν υπάρχει ακόμη και για τους μαθητές που αναγκάζονται καθημερινά να διασχίσουν το δρόμο για να μεταβούν στα σχολεία του Μουζακίου. Μέσα δε στον οικισμό διαβιούν σε συνθήκες  τριτοκοσμικές. Δρόμοι χωμάτινοι, λασπωμένοι με λακκούβες, αδιαμόρφωτοι, χωρίς πεζοδρόμια  .Δεν υπάρχει  παιδική χαρά, χώρος αθλητισμού ,ούτε ένα παγκάκι, δεν υπάρχει πλατεία και  οδική σήμανση. Παρ όλο που στον οικισμό έχουν κατασκευαστεί νέες, σύγχρονες οικοδομές ,λειτουργούν  καταστήματα ,βενζινάδικα, ζαχαροπλαστεία , φαρμακεία  κ.α. , απουσιάζουν εντελώς οι απαραίτητες υποδομές. Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής υπάρχει εκεί κλειδωμένο και αχρησιμοποίητο μόνο για βιτρίνα. Οι κάτοικοι αισθάνονται παραμελημένοι και δικαίως καθώς η δημοτική αρχή δεν προγραμματίζει έργο στον οικισμό.

 Πέρα από τα αναπτυξιακά έργα που η υλοποίησή τους επαφίεται κυρίως στην κεντρική διοίκηση , ο Δήμος Μουζακίου ,όπως και κάθε Δήμος οφείλει πρωτίστως να διευκολύνει και να εξυπηρετεί τους δημότες του  στην καθημερινότητά τους . Οι ασφαλείς δρόμοι ,ο φωτισμός, η καθαριότητα οι χώροι αναψυχής αποτελούν κυρίαρχα στοιχεία μιας σύγχρονης κοινωνίας ,δεδομένα για τις μεγάλες πόλεις αλλά ζητούμενα για το Δήμο Μουζακίου σε όλο το πλάτος και το εύρος του. Δυστυχώς μια κακέκτυπη βιτρίνα στους κεντρικούς οδικούς άξονες και στις εισόδους των χωριών ,κρύβει πίσω της τη λάσπη και το σκοτάδι. Κι όποιος είναι δύσπιστος πριν περάσει τη γέφυρα  στο Μουζάκι ,ας στρίψει αριστερά στον οικισμό Γεωργίου Καραϊσκάκη.

 Ως αντιπολίτευση στο Δήμο Μουζακίου θα ζητήσουμε από το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο :α)Τον προγραμματισμό δημιουργίας πεζόδρομου που να  ενώνει το Μαυρομμάτι με τον Οικισμό Γεωργίου Καραϊσκάκη και το Μουζάκι. β)Την κατασκευή προστατευτικών κατά το μήκος της επαρχιακής οδού  καθώς και τον φωτισμό του δρόμου. γ)Την διαγράμμιση διάβασης πεζών κατ αρχήν και την μελέτη κατασκευής εναέριας ή υπόγειας διάβασης .δ)Τον προγραμματισμό έργων στον οικισμό Γεωργίου Καραϊσκάκη ασφαλτοστρώσεις –τσιμεντοστρώσεις των δρόμων ,κατασκευή παιδικής χαράς κ.α.  και καλούμε τους κατοίκους Μαυρομματίου και Γεωργίου Καραϊσκάκη να παρευρεθούν στην ανοιχτή συνεδρίαση  για να τονίσουμε την αναγκαιότητα και την αμεσότητα υλοποίησης των έργων, πριν θρηνήσουμε άλλα θύματα.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

karaiskakis4

skaraiskaki1

skaraiskaki2

skaraiskaki3 1

skaraiskakis5

 




Total
0
Shares
Previous Article

Αναβίωση του εθίμου της «Γουρνοχαράς» στη Μαγουλίτσα (Βίντεο – φώτο)

Next Article

Ετήσιος χορός Συλλόγου Γυναικών Μουζακίου