Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η έμπρακτη ανάληψη ευθύνης πρώτο καθήκον των Πολιτικών στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία !

Αλαλούμ Περιφερειαρχών και Κυβέρνησης για «Έργα Αχελώου» - Η Θεσσαλία τελικά χρειάζεται «πανάκριβα» φράγματα ή πεταμένα λεφτά όσα έχουν δαπανηθεί ως τώρα; - Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας, η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα δώσουν σύγχρονη λύση; - Στη Θεσσαλία Λίαν αμφίρροπη η μάχη: οι Θεσσαλοί μπορούν να εκλέξουν Νέα Περιφερειάρχη με ελευθερία χωρίς 'άνωθεν' εντολές! _ Ποιά τα αποτελέσματα εργολαβίας για ασφάλεια στα προφράγματα Συκιάς Αργιθέας; - Προς Υπουργείo Εσωτερικών: Προτάσεις για τροποποίηση ν. 4804/21 & 5043/23 ενόψει τοπικών εκλογών 8-10-23 Ο αλλοπρόσαλλος Καλλικράτης κατέκαψε τα Δερβενοχώρια… Το ΔΣ Αργιθέας να «σπάσει» την εσωστρέφεια: χρωστάει 7 παραστάσεις για διεκδίκηση αιτημάτων που έχουν βαλτώσει...

Η έμπρακτη ανάληψη ευθύνης πρώτο καθήκον των Πολιτικών στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία !

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Το Άρθρο 62α ΚτΒ ορίζει ποιοι μπορούν με άδεια του προέδρου Βουλής να απευθυνθούν στην Εθνική Αντιπροσωπεία (αρχηγοί κρατών, προσωπικότητες διεθνούς κύρους).

• Το Κοινοβούλιο είναι ο Ναός της Δημοκρατίας, αποτελεί τη Νομοθετική εξουσία, εκπροσωπείται σε αυτό το σύνολο του ελληνικού λαού μέσω καθολικής μυστικής άμεσης ελεύθερης ψηφοφορίας.

• Λειτουργεί βάσει θεσμικού πλαισίου, αυστηρού κανονισμού και συνταγματικών διατάξεων.

^ Η διαδικασία συνεδριάσεων, η σειρά ομιλητών, ο τρόπος αναφορών – ερωτήσεων κοινοβ ελέγχου προβλέπονται ρητά και με σαφήνεια.

^^ Η Διάσκεψη των Προέδρων προάγει τη συναίνεση και την ευρυθμία .

• Ο Εκάστοτε Πρόεδρος Βουλής είναι τρίτος τη τάξει πολιτειακός παράγοντας : Π τΔ – ΠΘ – ΠτΒ. *Ακολουθεί ο Αρχηγός Αξ. Αντ/σης .

• Καθήκον του ΠτΒ να τηρεί το Σύνταγμα, τον Κανονισμό, την κοινοβουλευτική πρακτική – τάξη.

@ Στην χθεσινή ιστορική συνεδρίαση με ομιλητή τον πρόεδρο Ουκρανίας είναι αυταπόδεικτη η παραβίαση του Κανονισμού (άρθρο 62Α) με την παρεμβολή δυο απλών «μαχητών» πολεμιστών της Ανατολικής Ουκρανίας – (του γνωστού παραστρατιωτικού Τάγματος Αζοφ), που όλως αντικοινοβουλευτικά παρεισέφρησαν – με άνωθεν εντολές και πλήρη κάλυψη τρίτων -και απευθύνθηκαν, χωρίς να δικαιούνται, στους Έλληνες Βουλευτές .

• Όταν στο «Άγιο Βήμα» Ορθόδοξου Ναού εισβάλλει αλλόπιστος, βεβηλώνεται το Ιερό και αποτελεί βαρύτατο αμάρτημα – προσβολή .

^ Η αντικανονική αντιδημοκρατική παρουσία προσώπων στο Κοινοβούλιο χωρίς άδεια και σε αντίθεση με τα θεσμικά προβλεπόμενα, συνιστά βαρύτατο ολίσθημα, λάθος, ατόπημα κατακριτέο πολιτικά .

^ Στην Πολιτική τα λάθη διορθώνονται με ανάληψη ευθύνης, με δημόσια συγνώμη ή υποβολή παραίτησης από την υψηλή θέση που ο υπεύθυνος κατέχει .

^^ Αν για λόγους θεσμικότητας και σεβασμού στον καλεσμένο Πρόεδρο άλλης Χώρας οι Βουλευτές – ιδίως της Αξιωματικής Αντ/σης – παρέμειναν στην αίθουσα/ καλώς κατά τη γνώμη μας/ παρά την προκλητική προσβολή στον θεσμό και στους Έλληνες (από τον κ Μιχαήλ, φερόμενο ως ομογενή μας που άνευ λόγου δήλωσε : «πολεμώ στην άμυνα στο τάγμα Αζοφ ,,, ως άνδρας (!!!) έχω χρέος»… , ενώ θα μπορούσε να πει, για παράδειγμα , ότι πολεμάει τον εχθρό εισβολέα από τις τάξεις του εθνικού ουκρανικού στρατού —
Είναι πολιτικά δυσεξήγητη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ που διαθέτει άνω των 50 Βουλευτών, να μην θέτει θέμα έμπρακτης ανάληψης ευθύνης και επιβολής ανάλογων δικαίων κυρώσεων για την παραβίαση του Κανονισμού και των κοινοβουλευτικών ηθών εκ μέρους των δυο Ουκρανών μαχητών με την ανοχή ή αμέλεια του Αρμόδιου .

@ Η διερεύνηση σε βάθος του ζητήματος που ανέκυψε αποτελεί θεσμική υποχρέωση της εκάστοτε αντιπολίτευσης, για επιμελή έλεγχο, υπέρ της αποκατάστασης του κύρους της Βουλής.

@ Ο Κανονισμός Βουλής προβλέπει τα μέτρα, τις κυρώσεις, τη διαδικασία εφόσον κριθεί ότι υπάρχει ευθύνη του Προεδρείου, ολιγωρία, παράβαση .

• Μεταπολιτευτικά (από 1974) μόνο μια φορά κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά του Προέδρου Βουλής (το 2014 από τον ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του Ευ. Μεϊμαράκη).

^^^ Η κοινή γνώμη έχει προκληθεί από την … πονηρή, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση «εισπήδηση» δυο απλών πολεμιστών – χωρίς διεθνές κύρος …- με ομιλία στο ελληνικό κοινοβούλιο, παραπλανώντας – προφανώς -τον αγαπητό Πρόεδρο Βουλής —- παλιό καλό συμμαθητή μου στο Λύκειο Αμαρουσίου 1976-77—ο οποίος όμως φέρει ακέραιη την αντικειμενική ευθύνη των γεγονότων που διαδραματίστηκαν σε ζωντανή μετάδοση σε Ελλάδα κ Κόσμο .

• Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ εκλέχτηκε με 40% το 2019 με βασικό πρόταγμα : Σύμφωνο Αλήθειας – Αξιοκρατία-Μεταρρυθμίσεις .

^ Όλοι οι αξιωματούχοι οφείλουν να διευκολύνουν τον Πρωθυπουργό στο έργο Μεταρρυθμίσεων και Προόδου .
Όσο και αν πονάει .. αν στενοχωρεί.

•Φίλοι όλοι ! Φιλτάτη η Αλήθεια … δίδασκε ο Πλάτων πριν αιώνες …

•Δημήτρης Παπακώστας /Νομικός – Αιρετός ΤΑ Θεσσαλίας (8-4-22)




Total
0
Shares
Previous Article
Σπύρος Λάππας

Η κοινωνία στενάζει από το σύστημα Μητσοτάκη!

Next Article
Γράφει ο Ηλίας Γιαννακόπουλος

Η «κατάρα» της Εκάβης και η ύβρις του Πούτιν

Related Posts

mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…