Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η «ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ» για το Νέο Παν/μιο Θεσσαλίας

 

Η «ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ» κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για ολιγωρία και αδράνεια στον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα

Νέο Παν/μιο Θεσσαλίας: Ο Δήμος Καρδίτσας έπρεπε να είναι πρωταγωνιστής στις κινητοποιήσεις

Έντονη ήταν η κριτική που άσκησε η «ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ» στη Δημοτική Αρχή Καρδίτσας αναφορικά με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα του σχεδίου για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το πώς αντέδρασε απέναντι σε όλη αυτή την επιχειρούμενη ακαδημαϊκή υποβάθμιση του Νομού.

Στην τοποθέτησή του κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης, τ. δήμαρχος κ. Κώστας Παπαλός καταλόγισε στη Δημοτική Αρχή ολιγωρία γιατί δεν κινήθηκε εγκαίρως όπως θα έπρεπε και όταν ήρθε η ώρα των κινητοποιήσεων πάλι δεν επέδειξε τη δέουσα δυναμική.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπαλός υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Το ζήτημα αυτό το είχαμε θέσει ως παράταξη από το Γενάρη. Είχαμε επιστήσει από τότε την προσοχή. Δεν ξέρουμε αν κάνατε κάποιες επαφές ή αν συμμετείχατε στη διαμόρφωση αυτής της πρότασης και με ποιο τρόπο. Εμείς αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι ο Δήμος Καρδίτσας αντί να είναι πρωταγωνιστής στις κινητοποιήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, φαίνεται απλά ότι σύρεται από τις εξελίξεις.

Έπρεπε να είχε συγκληθεί νωρίτερα το Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι θα πηγαίνατε και με άλλη δυναμική σε όλες αυτές τις κινητοποιήσεις. Η εικόνα που δώσαμε ως Δήμος δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Για το συλλαλητήριο στείλατε απλά ένα μήνυμα στον Τύπο. Έπρεπε να κάνατε μια άλλη κινητοποίηση. Δεν είναι δυνατόν, για παράδειγμα, στην περίπτωση της επίσκεψης σε ένα μαγαζί ιδιώτη κατά το παρελθόν να είχατε στείλει χιλιάδες sms και τώρα που μιλάμε για ένα τόσο σοβαρό και κρίσιμο ζήτημα να μην έχετε κάνει απολύτως τίποτα και να είστε κυριολεκτικά απόντες.

Θα μπορούσε να είναι πιο πετυχημένο το συλλαλητήριο. Ο Δήμος Καρδίτσας θα έπρεπε να οργανώνει τις κινητοποιήσεις και να είναι μπροστάρης σε όλο αυτό τον αγώνα. Και οι αποφάσεις θα έπρεπε να λαμβάνονται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Και να ασκήσουν πίεση και οι κυβερνητικοί βουλευτές πάνω σε αυτό το θέμα. Όλη η Καρδίτσα οφείλει να είναι μια γροθιά».

Η ανησυχία για την τελική έκβαση παραμένει με δεδομένο ότι ο χρόνος που δόθηκε για τη διαβούλευση είναι πονηρός αφού οι μεν μαθητές συμπληρώνουν το μηχανογραφικό τους, τα δε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα έχουν κλείσει για το καλοκαίρι, συνεπώς δεν υπάρχει ευχέρεια στη λειτουργία των συλλογικών τους οργάνων.




Total
0
Shares
Previous Article

Ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών για την πρόωρη απώλεια του Π.Κομπορόζου

Next Article

"Δημοτικές Εκλογές 2019/Κλεισθένης 1"