Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Δημοτική Αρχή Πύλης κοντά στο πρόβλημα του Ροπωτού

 

Η Δημοτική Αρχή Πύλης κοντά στο πρόβλημα του Ροπωτού

«Έξι χρόνια Μετά»

Στην Τοπική Κοινότητα Ροπωτού, μετά τις καταστροφικές κατολισθήσεις του 2012, ο Δήμος Πύλης “σκύβει το κεφάλι” και δρομολογεί εξελίξεις. Πρώτα και κύρια μετά από έντονες προσπάθειες και πιέσεις καταφέραμε να χρηματοδοτηθούμε με το ποσό των 180.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ το έτος 2017. Συντάχθηκε Μελέτη για την απομάκρυνση επικινδύνων κτισμάτων από τον κεντρικό οικισμό, με σκοπό και στόχο την ουσιαστική αλλά και αισθητική αναβάθμιση του. Βέβαια θα παραμείνει ως έχει η Εκκλησία της Παναγίας της Θεοτόκου, για να θυμίζει σε όλους μας όλα όσα συνέβησαν. Εντός ολίγων ημερών το έργο παίρνει σάρκα και οστά.

Ταυτόχρονα ανατέθηκε από τον Δήμο η σύνταξη μελέτης Γεωλογικής Καταλληλότητας στον ανάδοχο του έργου κ. Ανέστη Αβραμίδη. Σκοπός και στόχος είναι η εξερεύνηση του χώρου εκείνου ο οποίος θα πληρεί τις προϋποθέσεις για την μετεγκατάσταση των πληγέντων. Πράγμα το οποίο περιμένουν τόσα χρόνια και είναι όνειρο ζωής για τους ηλικιωμένους και τις νεώτερες γενιές.

Στο πλαίσιο αυτό μετέβησαν επί τόπου ο Δήμαρχος κ. Κων/νος Μαράβας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ροπωτού κ. Γεώργιος Ρομπιές, η Αντιδήμαρχος  Καθαριότητας κ. Λαμπρινή Οικονόμου και ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Άρης Τζάνης. Παρόν φυσικά ήταν και ο Ανάδοχος Μελετητής κ. Ανέστης Αβραμίδης.

ropotokatolisthiseis1

ropotokatolisthiseis2
Total
0
Shares