Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Δημοτική Αρχή Αργιθέας οφείλει να πραγματοποιεί Τακτικές Απολυμάνσεις

Παναργιθεάτικη Συνδιάσκεψη: Διαρκής Διάλογος και Αιτήματα προς τον νέο Περιφερειάρχη και παρατάξεις ΠΣ Θεσσαλίας - Είμαστε όλοι ... πρώτα, Ανατολικο - Αργιθεάτες, λόγω... Ιανού!

Η Δημοτική Αρχή Αργιθέας οφείλει να πραγματοποιεί Τακτικές Απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους – καθαρισμό – έμπρακτη στήριξη των άγονων Ιατρείων!

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Στα Βραγκιανά Αχελώου Αργιθέας, στο τοπικό Ιατρείο έχει παρουσιαστεί η πρώτη υποψία για θετικό κρούσμα και γίνεται η ιχνηλάτηση επαφών.
Σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τέστ…

|. Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι όλοι οι δημοτικοί – δημόσιοι χώροι, πρέπει να απολυμαίνονται τακτικότατα με φροντίδα και δαπάνη του Δήμου.

• Τα σχολεία, τα Ιατρεία Αργυρίου και Βραγκιανών & των άλλων Κοινοτήτων, οι κάδοι σκουπιδιών, τα δημοτικά κτίρια, οι ναοί.
– Να σταματήσει η επιχειρηματολογία ότι τα Ιατρεία υπάγονται στο Υπουργείο Υγείας και στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.
* Οι δικοί μας Δημότες εξετάζονται στα Ιατρεία, οι Αργιθεάτες θα υποστούν τις συνέπειες τυχόν επιμόλυνσης.
* Επίσης και οι ναοί, όπου προσέρχονται οι δικοί μας άνθρωποι και ιδίως οι ηλικιωμένοι….
Σε συνεργασία με Εκκλησιαστικά Συμβούλια, οφείλουμε να κάνουμε τακτικότατα Απολυμάνσεις.

• Σε συννενόηση με μαγαζάτορες να καθαρίζονται, απολυμαίνονται τα καφενεία, όπου συχνάζουν οι κάτοικοι.

||. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει ικανοποιητική χρηματοδότηση για τους σκοπούς αυτούς, για τη λήψη μέτρων προστασίας κατά της Πανδημίας.
• Η Συμπολίτευση, δυστυχώς, την πυκνή μας αρθρογραφία για τα θέματα δημόσιας υγείας και τη λήψη προληπτικών μέτρων, την αντιμετώπισε είτε με επιδεικτική απαξίωση, είτε ως …. “αντιπολιτευτική” αιχμή….
• Η Αντιπολίτευση, έως τώρα, ουδαμώς άσκησε έλεγχο και κριτική για την αδράνεια της Δημοτικής Αρχής.
– Δεν έχει ζητήσει στοιχεία δαπανών, δράσεων και δεν έκανε προτάσεις για διόρθωση των πραγμάτων….

|||. Προκύπτουν τα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Πόσες φορές και σε ποιες ημερομηνίες έγιναν Απολυμάνσεις στους δημοτικούς δημόσιους χώρους του ορεινού Δήμου Αργιθέας;
Σε ποια κτίρια, κάδους κλπ και ποιά η δαπάνη έως σήμερα;

2. Για τον τακτικό καθαρισμό των χώρων – σχολείων, δημαρχείων, ιατρείων ποιοί οι υπεύθυνοι εργαζόμενοι, με πόσα είδη υγιεινής και κάθε πότε;
Στα Ιατρεία, υπάρχουν υπεύθυνοι καθαρισμού ;
Η Δημοτική Αρχή συμβάλλει, συνεργάζεται με φορείς Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας;

3. Με τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια και ιερείς υπάρχει συνεννόηση για την απολύμανση των ναών, κοιμητηρίων; Έχει γίνει και πόσες φορές;

4. Πόσα χρήματα έχουν δοθεί για τα μέτρα προστασίας και αντιμετώπισης του κορωνο-ιού από τον Μάρτιο 2020 έως σήμερα;

• Ο αναλυτικός κατάλογος δαπανών που οφείλει η Εκτελεστική Επιτροπή Δήμου Αργιθέας να δημοσιοποιήσει και να αποστείλει στο Υπουργείο Εσωτερικών, βάσει της από Απρίλιο Απόφασης του Υφυπουργού Εσωτερικών Θ.Λιβάνιου, πότε θα δοθεί στους Αιρετούς, στην Αντιπολίτευση, στους Κοινοτάρχες;
Που οφείλεται η απραξία και η συσκότιση ;
Μήπως πρέπει να απευθυνθούμε στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών για να μάθει η κοινή γνώμη των χωριών μας την αλήθεια;
Οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, σε ποιες κινήσεις προτίθενται να προβούν, όπως και οι Κοινοτάρχες & τα τρία πενταμελή ΚΣ ;

|V. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά!

Οι Αιρετοί οφείλουν, τιμώντας τη λαϊκή εντολή, να είναι παρόντες, μάχιμοι και δίπλα στους μόνιμους κατοίκους, σε όλους τους δημότες.

Οι τέσσερις Αντιδήμαρχοι να βρίσκονται στις θέσεις τους,που προβλέπονται από το νόμο, τον κώδικα, τη δεοντολογία και πολιτική ηθική.
Ο ρόλος του Δημάρχου δεν είναι να ασκεί αρμοδιότητες των αντιδημάρχων.

Οι Κοινοτάρχες να αποκτήσουν τις minimum τοπικές Εξουσίες και πόρους (πάγια προκαταβολή κλπ).

Στο Ιατρείο Αργυρίου, εκκρεμούν αιτήματα επί μήνες….(απομάκρυνση άχρηστου υλικού, Σίτες στα παράθυρα, βελτίωση σήματος κινητών κ.α).
Απολύμανση, όπως μαθαίνουμε, δεν έγινε ποτέ….
Σημειωτέον ότι τον Δεκέμβριο – σε ένα μήνα, λήγει η θητεία του Ιατρού Αργυρίου και τον Φεβρουάριο η θητεία της γιατρίνας των Βραγκιανών Αχελώου.

V. Ας υπάρξει έστω και τώρα – 18 μήνες από τις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές – η συνειδητοποίηση της αποστολής εκάστου Αιρετού – στη Συμπολίτευση και την Αντιπολίτευση- και όσοι αδυνατούν να κατανοήσουν τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο κόσμος, ας παραμερίσουν και να έλθουν οι επόμενοι κατά σειρά που ζούν μόνιμα και μάχονται στην ορεινή Αργιθέα !
Εξ αποστάσεως….. “τηλε- διοίκηση” δεν έχει ακόμη…. ανακαλυφθεί στην πολιτική, κεντρική και τοπική….
Ανά βδομάδα, ανά δεκαπενθήμερο πρέπει να γίνονται Απολυμάνσεις και τακτικός καθαρισμός όλων των κοινόχρηστων χώρων ! Ιδιαίτερα των Ιατρείων με έμπρακτη στήριξη των Γιατρών μας!
Μόνιμη αλληλεγγύη σε αδύναμους συμπολίτες και ηλικιωμένους άπορους….

Δημήτρης Παπακώστας




Total
0
Shares
Previous Article
alkhstis kolokytha

Covid 19. Εικόνα χάους στο Νοσοκομείο Καρδίτσας. Μεγάλη έλλειψη γιατρών.

Next Article
dimarxerio trikalon

Δ. Τρικκαίων: Παρατείνονται επί τρίμηνο δύο επιδόματα