Η Δημοτική αγορά στο Δήμο Μουζακίου πρέπει να γίνει

 

Την Τρίτη 17/07/2018, αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Η. Σερίφη και τον αντιπρόεδρο κ. Χ. Γκαραβέλα, επισκέφτηκαν, με τη Βουλευτή Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Βράντζα, το Υφυπουργείο Αθλητισμού και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Στην πρώτη επίσκεψη, υπήρξε συνάντηση με τον Υφυπ. κ. Βασιλειάδη, όπου συζητήθηκε η δυνατότητα στήριξης αθλητικών γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στο δήμο Μουζακίου. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε η βοήθεια του Υπουργείου για την ανάδειξη και οικονομική στήριξη των διοργανώσεων που αφορούν στα Downhill, παραπέντε και αναρρίχηση. Ο Υπουργός και οι συνεργάτες του προέτρεψαν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου να αιτηθούν άμεσα για την ένταξη των εκδηλώσεων στο πρόγραμμα “#BeActive”, την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, γεγονός που παρέχει τεράστιες δυνατότητες προβολής. Παράλληλα, δήλωσαν ότι θα αντιμετωπίσουν θετικά, το αίτημα για χορηγία από το Υπουργείο στα πλαίσια των δυνατοτήτων του.

Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα χρηματοδότησης υποδομών, για τη δημιουργία αθλητικού πάρκου στο Μουζάκι και συγκεκριμένα στην υπό παραχώρηση παραποτάμια έκταση στο Δήμο από την ΕΤΑΔ. Ο Υπουργός δήλωσε ότι θα στηρίξει έμπρακτα και άμεσα μια τέτοια προσπάθεια, αρκεί να κατατεθεί πλήρης φάκελος με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και μελέτες από το Δήμο.

Τέλος, στην ερώτηση των μελών του Συλλόγου για το στάδιο εξέλιξης των ζητημάτων που τέθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού στο Μουζάκι, η απάντηση ήταν ότι το προπονητήριο (Μπαλόνι) που ζητήθηκε, βρίσκεται στη λίστα των υπό εκτέλεση έργων, αλλά οι υπηρεσίες του υπουργείου ακόμη περιμένουν από το δήμο τη μελέτη και τα σχετικά έγγραφα.

Στη δεύτερη επίσκεψη, υπήρξε συνάντηση με τους συνεργάτες του Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ κ. Κορκολή και συζητήθηκε το θέμα της Δημοτικής Αγοράς Μουζακίου. Τέθηκε από τους εκπροσώπους του Συλλόγου , ποσό αναγκαία για την ανάπτυξη της περιοχής είναι η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός του κτιρίου της δημοτικής αγοράς .

Με τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε το συμπέρασμα πρόσφατης συνάντησης του Γ.Γ. με τη βουλευτή, σύμφωνα με το οποίο, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις (4) εναλλακτικές πηγές και συνδυασμένοι τρόποι χρηματοδότησης του έργου. Φορέας υλοποίησης του έργου βέβαια είναι ο Δήμος και θα πρέπει να γίνουν από τη μεριά του οι ανάλογες ενέργειες. Η δημοτική αρχή έχει ενημερωθεί, προς το παρόν όμως δεν έχει ανταποκριθεί στις οχλήσεις του Υπουργείου για την αποστολή της στατικής μελέτης και της δήλωσης του κτιρίου στο κτηματολόγιο. Συμφωνήθηκε έτσι νέα επικοινωνία του υπουργείου με τη δημοτική αρχή ώστε να δρομολογηθεί  στην τρέχουσα  περίοδο, αυτή η σημαντική παρέμβαση.

vrantza agora mouzakiTotal
0
Shares