Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Δημοκρατία σε ομηρία

*του Κώστα Τσιάρα, βουλευτή Καρδίτσας, ΓΓ ΚΟ της ΝΔ

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις Υπουργών στην Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και η προσπάθεια χειραγώγησης των Ανεξαρτήτων Αρχών. Οι ανεκδιήγητες επιλογές απίθανων ανθρώπων, συγγενών και φίλων σε θέσεις ευθύνης της διοίκησης. Και φυσικά οι «δήθεν» διαρροές διαλόγων, που αποκαλύπτουν «σκοτεινά» κέντρα ενάντια στην «φιλολαϊκή» κυβέρνηση, είναι οι απτές αποδείξεις μιας καθεστωτικής αντίληψης περί της λειτουργίας του κράτους, που διαπνέει την συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και τους επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα.

Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν τα συμπτώματα ενός παραπαίοντος καθεστώτος που απαξιώνει απροκάλυπτα τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να παραμείνει γαντζωμένο στην εξουσία, παρά μια ικανή κυβέρνηση που μπορεί να διαχειριστεί την μαινόμενη οικονομική κρίση και να διαπραγματευτεί αξιόπιστα με τους εταίρους μας για το προσφυγικό. Αυτοί που κάποτε διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους, πως θα πολεμήσουν τα συμφέροντα, αποδεικνύεται ότι δεν είναι τίποτε άλλο από τροχονόμοι της νέας διαπλοκής.

Οι αριθμοί που έφερε στο φως ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης για τον τρόπο που χρησιμοποιεί την νομοθετική διαδικασία εντός του Κοινοβουλίου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκαλυπτικοί. Αποδεικνύουν περίτρανα, πως ο Πρωθυπουργός, χάνοντας την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, χάνει με την σειρά του την δική του εμπιστοσύνη στους βουλευτές του και στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες που τον στηρίζουν. Επιλέγει, επομένως, να νομοθετήσει με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και άσχετες τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια. Οι 16 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ σε μόλις 14 μήνες διακυβέρνησης,  τα 13 κατεπείγοντα νομοσχέδια (όπως αυτό για το αντιντόπινγκ) και οι 172 τροπολογίες της κυβέρνησης σε μόλις 56 νομοσχέδια, έχουν μετατρέψει το Κοινοβούλιο από «Ναό της Δημοκρατίας» σε ένα «παρα-ιερατείο Κακής Νομοθέτησης».

 Και σε αυτή την τακτική δεν συνυπολογίζονται οι άλλες τόσες Πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου του κ. Τσίπρα, ούτε οι αναρίθμητες βουλευτικές τροπολογίες της κυβερνητικής πλειοψηφίας που υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση, χωρίς Έκθεση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, οι οποίες όμως στέλνουν τον λογαριασμό απευθείας στον Έλληνα φορολογούμενο. Ούτε βέβαια η προκλητική περιφρόνηση των κυβερνώντων στην υποχρέωση ενημέρωσης του Κοινοβουλίου, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αφού ούτε το 1/3 από τις κατατεθείσες επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών δεν συζητούνται στην Βουλή.

Δυστυχώς για τον ίδιο, οι ψευδαισθήσεις που καλλιέργησε με την αγαστή συνεργασία του κυβερνητικού του εταίρου και Υπουργού Εθνικής Άμυνας, πέφτουν καθημερινά στο κενό. Οποιαδήποτε στροφή προς τον ρεαλισμό επιχειρεί ο κ. Τσίπρας, μπροστά στα αδιέξοδα της δικής του εφαρμοσμένης πολιτικής, δεν είναι ικανή να ανακόψει τη σιωπηρή συμμαχία που ήδη συγκροτείται από τις δημιουργικές κοινωνικές δυνάμεις του τόπου που αναζητούν την αλήθεια, τη γνώση και την ικανή ηγεσία να διαπραγματευτεί με αξιοπρέπεια το μέλλον του τόπου στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Απέναντι στον ορυμαγδό των αποκαλύψεων για την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ που απαξιώνει τους θεσμούς και πληγώνει τη δημοκρατία μας, η δική μας θέση, της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη: Όπου δεν λειτουργούν οι θεσμοί ή όπου οι θεσμοί λειτουργούν κατά το δοκούν, η δημοκρατία τίθεται σε ομηρία. Επομένως επιζητούμε την απρόσκοπτη λειτουργία των θεσμών, διάκριση των εξουσιών, με το Κοινοβούλιο στο επίκεντρο. Διαφάνεια και δημοκρατικός έλεγχος παντού, για τους πάντες και τα πάντα. Για αυτό και συναινέσαμε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια και τα χρέη των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ας βρει, όμως, ο κ. Τσίπρας το  θάρρος να υπερψηφίσει και την δικιά μας πρόταση σύστασης εξεταστικής για την καταστροφική διακυβέρνηση του πρώτου εξάμηνου του 2015, τα capital controls και το 3ο μνημόνιο, που προς το παρόν απορρίπτει.

Ποιος, επομένως, φοβάται την αλήθεια;




Total
0
Shares
Previous Article

Ανάβαση του Σ.Π.Ορ.Τ. στην Βασιλίτσα

Next Article

Οι Μύθοι του Αισώπου στη Δημόσια βιβλιοθήκη Μουζακίου