Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Χορωδία του 18ου Γυμνασίου Αθηνών στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας

Η Χορωδία του 18ου Γυμνασίου Αθηνών στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας

Η Χορωδία του 18ου Γυμνασίου Αθηνών στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας 

Μια εξαιρετική Σχολική Χορωδία απόλαυσαν την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 το μεσημέρι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της 14ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιων Καρδίτσας.

Η Σχολική Χορωδία του 18ου Γυμνασίου Αθηνών υπό την Διεύθυνση της Παρασκευής  Μακρινού παρουσίασε ένα εντυπωσιακό χορωδιακό πρόγραμμα με εξαιρετική παρουσίαση και με την συνεργασία των μαθητών του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας.

Η Χορωδία του 18ου Γυμνασίου Αθηνών στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας

Οι Καρδιτσιώτες μαθητές καθώς και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου είχαν μια εξαιρετική εμπειρία με την συνεργασία τους διαμέσου της χορωδιακής μουσικής με το αθηναικό σχολείο.

Οι εκδηλώσεις της 14ης Διεθνούς Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας θα πραγματοποιηθούν σε δύο επιπλέον φάσεις, από 12-22 Μαΐου 2022 και από 9-19 Ιουνίου 2022 για να διευκολυνθούν οι σχολικές μετακινήσει, η συνύπαρξη σε κλειστούς χώρους πολυάριθμων εκτελεστών και να προετοιμαστούν καλύτερα λόγω της διετούς απενεργοποιήσης των σχολικών χορωδιών εξαιτίας της  πανδημίας.      

Η Χορωδία του 18ου Γυμνασίου Αθηνών στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας

Συγκεκριμένα, η 14η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ του 40ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, κορυφαίου Φεστιβαλικού θεσμού και πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ, θα συνεχιστεί να υλοποιείται Παρασκευή  από 12-22 Μαΐου 2022 και από 9-19 Ιουνίου στην Καρδίτσα, στο Μουζάκι, στο Βυζαντινό Κάστρο Φαναρίου, στη Λίμνη Πλαστήρα, στην Ιστορική σπηλιά του Καραϊσκάκη.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στον εθνικό μας συνθέτη Νικόλαο Χαλικιόπουλο – Μάντζαρο (1795-1872), για τα 150 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη, στον μεγάλο σύγχρονο συνθέτη Ιάνη Ξενάκη (1922-2001)για τα εκατό χρόνια από την γέννησή του, στον μεγάλο κλασσικό συνθέτη Ιωσήφ Χάυδν (1732-1809) για τα 290 χρόνια από τη γέννηση του, στον Καρδιτσιώτη ήρωα και αρχιστράτηγο της Επανάστασης του ’21 Γεώργιο Καραϊσκάκη (1782-1827) για τα 240 χρόνια από την γέννησή  του  και στον μεγάλο ποιητή της Χριστιανοσύνης  Δάντη Αλιγκέρι (1265-1321).

Πρόκειται για ένα μοναδικό θεσμό με τον οποίο γίνεται ουσιαστική αισθητική παρέμβαση στην ουσία της Καλλιτεχνικής Αγωγής και Παιδείας.

Η 14η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών αποτελεί το βήμα παρουσίασης της σημαντικής δουλειάς, που επιτελούν οι καθηγητές Μουσικής στα σχολεία.

Στόχος της διοργάνωσης  είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Παράλληλα, αναδεικνύεται το τεράστιο εκπαιδευτικό έργο του Καθηγητή Μουσικής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαμέσου του Χορωδιακού εργαλείου.

Το ελληνικό σχολείο απέδειξε για μια ακόμη φορά την εξωστρεφή δυναμική του και την στενή του επαφή με το σημαντικό εκπαιδευτικό εργαλείο , την Χορωδία .




Total
0
Shares
Previous Article
mouzaki sxolikes xorodies 3

Εντυπωσίασε χθες η Σχολική Χορωδία του 18ου Γυμνασίου/Λυκείου Αθηνών - Συνεχίζεται σήμερα το βράδυ στο Mouzaki Palace Hotel η 14η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

Next Article
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση κοκαΐνης στα Τρίκαλα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση κοκαΐνης στα Τρίκαλα

Related Posts

dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…
paidiki xara pirosvestikis
Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου Εθελοντικές εργασίες…