Η χώρα της παράγκας

 

Ο ορισμός του Ισπανού διαιτητή Φερνάντεθ Μπορμπαλάν έδωσε λύση το να τελειώσει κατά τον καλύτερο τρόπο ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας 2018 μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Η παράγκα του ποδοσφαίρου οδήγησε στην απαξίωση των Ελλήνων διαιτητών και στον ευτελισμό των Ελληνικών πρωταθλημάτων.

Δυστυχώς οι απανταχού «παράγκες» εμποδίζουν τη σωστή πορεία της Ελληνικής κοινωνίας. Έτσι προκύπτει η ανάγκη «Ευρωπαίων διαιτητών» για τη σωστή λειτουργία του κράτους.

Αν π.χ. όλοι οι Υπουργοί Οικονομικών της Ελλάδας διαχρονικά ελεγχόταν από Ευρωπαίο ελεγκτή δεν υπήρχε περίπτωση να οδηγηθούμε στην ταπεινωτική κρίση της πατρίδας μας.

Προκλητικές είναι οι παράγκες της φοροδιαφυγής (πλήρης η αδυναμία του κράτους να την ελέγξει- με μοναδικό κατά την άποψη μου τρόπο, αφού μάλλον δεν είναι εύκολη η λύση ούτε με Ευρωπαίο ελεγκτή, την κυκλοφορία μόνο πλαστικού χρήματος ακόμη και για την αγορά μαϊντανού), της Υγείας (παράγκα ολκής-δυστυχώς ο πλέον ιερός χώρος κατέστη ο πλέον ανίερος, με πολύ πρόσφατο κρούσμα αυτό της παραγωγής πιστοποιητικών αναπηρίας..), της παραπαιδείας, των Έργων, των πετρελαϊκών επιχειρήσεων (χώρος όπου υπάρχει «άβατο» για τις κυβερνήσεις), των υπεραγορών(super markets), της κινητής τηλεφωνίας, των τραπεζών (με μεγίστη ευθύνη για την ύπαρξη κόκκινων δανείων), των φυλακών κ.λ.π. Μεγάλο και το πρόβλημα της δημόσιας τάξης(ταπεινωτική συμπεριφορά του κράτους με κορυφαία ταπείνωση, ίσως σε παγκόσμιο επίπεδο, του θεσμού του Πανεπιστημιακού ασύλου).

Kόντρα στις ανωτέρω παράγκες και έξω από αυτές, πρέπει να τονισθεί το ότι υπάρχουν και Έλληνες, επιστήμονες και μη, και γενικότερα άνθρωποι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο χώρο και αυτοί μάλλον είναι οι πολλοί, που δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα και κρατιέται κάπως όρθιο το κράτος (μεγάλη η τιμή γι΄ αυτούς τους ανθρώπους).

ΘΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π.Total
0
Shares