Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Αργιθεάτικη παράδοση συνεχίζεται… Από το Σύλλογο Αργιθεατών Τρικάλων

 

Το Εσπερινό Γυμνάσιο Τρικάλων υλοποιεί το Ευρωπαίκό πρόγραμμα Erasmus plus με τίτλο prêt apet. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται από μαθητές και εκπαιδευτικούς άλλων χωρών Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία, Ιταλία, και Γαλλία. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση απέναντι στα ζώα.

Οι μαθητές κατά την διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε ένα θέμα που προφανώς τους ενδιαφέρει –στη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα, να εκφράσουν τα συναισθηματά τους, να μιλήσουν γα τα αγαπημένα τους ζώα με μαθητές άλλων χωρών, να χρησιμοποιήσουν τις επικοινωνιακές τους ικανότητες στην ξένη γλώσσα προκειμένου να περιγράψουν μια σχέση διαφορετική, η οποία όμως υποδηλώνει την κουλτούρα, την Παιδεία και τον ανθρωπισμό μιας κοινωνίας.

Το χορευτικό ενηλίκων του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων αποδέχθηκε την πρόταση της κ. Αλίκης Καλογιάννη να προσφέρει ψυχαγωγία στους φιλοξενούμενους μαθητές και καθηγητές. Έτσι στις 8 Μαίου 2018 το βράδυ το χορευτικό μας υπό την επίβλεψη του χοροδιδάσκαλου Παναγιώτη Μάνου, μας μετέφερε νοερά στην ορεινή Αργιθέα και απολαύσαμε τους ιδιαίτερους χορούς της, όπως είναι το ‘’κλειστό’’, και τα τραγούδια της βγαλμένα από την ζωή των Αργιθεατών. Στο τέλος του χορευτικού προγράμματος όλοι ξεσηκώθηκαν και συμμετείχαν στο χορό.

Ήταν μια υπέροχη βραδιά δείχνοντας στους ξένους την παράδοσή μας και τον πολιτισμό μας.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές !!!

Έλλη Τσιρογιάννη
Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων

P1010224

P1010230

P1010233

P1010280
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

Νέο Δ.Σ. στον Κυνηγετικό Σύλλογο Μουζακίου

Επόμενο άρθρο

Το αιολικό πάρκο στην περιοχή "ΑΦΕΝΤΙΚΟ" της Δρακότρυπας ξεκινά