Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση Τσίπρα έχει ήδη αρχίσει

 

Η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση Τσίπρα έχει ήδη αρχίσει

Η περίοδος που διανύουμε είναι, ατύπως βέβαια, προεκλογική και αυτό είναι αντιληπτό απ΄όλους. Άλλωστε με τον πιο σαφή τρόπο το επιβεβαιώνει η ίδια η κυβέρνηση, που έχει επιδοθεί σε μπαράζ υποσχέσεων και παροχολογίας. Κλείνει και πάλι το μάτι ο Τσίπρας σε μια κοινωνία, που ο ίδιος έκανε τα πάντα για να την εξαθλιώσει. Επαναφέρει στο προσκήνιο το παλιό, γνωστό, όμορφο παραμύθι του, που συμπεριλαμβάνει ακόμα και την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Οι Τσίπρας – Καμμένος, όμως και η κυβέρνησή τους έχει τελειώσει. Όσα ταχυδακτυλουργικά κι αν κάνουν, όποτε και αν γίνουν εκλογές, όσους συμβασιούχους και αν κρατάνε ομήρους, όσα σκάνδαλα κι αν εφεύρουν, όση λάσπη και να ρίξουν, η παράσταση τελειώνει και η αυλαία πέφτει.

Η χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε, από τη χώρα φεύγει, αλλά η ζημιά που έκανε σε εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό πεδίο μένει πίσω, κληροδότημα στον ελληνικό λαό, για να θυμάται ποια είναι και τι πρεσβεύει η αριστερά.

Διότι παρόλο που ο Τσίπρας έχει επιστρατεύσει, τα απαράμιλλα προπαγανδιστικά του όπλα, γνώση, πείρα και ταλέντο, παρουσιάζοντας τη δική του φανταστική πραγματικότητα οι ελληνίδες και οι έλληνες δεν έχουν πια αυταπάτες, γιατί  ξέρουν ότι η πραγματικότητα είναι μία και μοναδική. Είναι αυτή που ζουν και βιώνουν και είναι ωμή, σκληρή και δυσβάσταχτη.

Την διαχείριση και ανατροπή αυτής της σκληρής και οδυνηρής πραγματικότητας, θα αναλάβει σύντομα η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη του, βρίσκονται σε κυβερνητική ετοιμότητα.

Προτεραιότητα για τη ΝΔ, που ήταν και παραμένει ένα λαϊκό κόμμα, είναι η στήριξη της μέσης οικογένειας και των πιο αδύναμων, που έχουν πληγεί περισσότερο, όπως οι άνεργοι, οι νέοι, όσοι εργάζονται με μισθούς πείνας και οι ανασφάλιστοι. Βαρύτητα θα δοθεί στη μεσαία τάξη, που φτωχοποιήθηκε από την υπερφορολόγηση και στους ανθρώπους της παραγωγής, που έχουν συνθλιβεί από τα ασήκωτα βάρη.

Μείζον θέμα για τη ΝΔ και άκρως αρνητικό για τη χώρα μας, είναι όμως και οι χιλιάδες νέοι, που έφυγαν στο εξωτερικό, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για τον επαναπατρισμό τους, είναι για μας ένα στοίχημα και για την πατρίδα μας πλούτος δημιουργικών δυνάμεων, που δεν πρέπει να συνεχίζουν να χάνονται.

Είναι όμως καθήκον, ώρα και ανάγκη, να κοιτάξουμε στα μάτια και αυτούς που έμειναν. Που παρά τις αντιξοότητες, τα προβλήματα και την παρακμή που επικρατούν στη πατρίδα μας, αποφάσισαν να μείνουν και να παλέψουν στον τόπο τους.

Τους νέους επιστήμονες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους που ακολούθησαν μέσα στην κρίση το ελεύθερο επάγγελμα. Όλους τους νέους επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες, που σε πείσμα των καιρών αποφάσισαν να ανοίξουν τη δική τους μικρή ή μεσαία επιχείρηση. Αυτούς που ακολούθησαν τον δύσκολο τομέα της πρωτογενούς παραγωγής, γεωργούς και κτηνοτρόφους, παρά την αναλγησία της κυβερνητικής πολιτικής. Τους τεχνίτες και όσους επένδυσαν στον τομέα της εστίασης και του τουρισμού, αλλά και όσους αγωνίζονται με υπομονή και κρυφή ελπίδα, για την επιβίωση με 400 – 500 ευρώ δουλεύοντας δέκα και δώδεκα ώρες ή όσους αναγκάζονται να υποαπασχολούνται με ακόμα πιο πενιχρούς μισθούς.

Είναι μια γενιά αδικημένη αλλά δυνατή. Μια γενιά που αναγκάστηκε να επιβιώσει στα δύσκολα και γι΄αυτό έμαθε να αγωνίζεται. Είναι αυτοί που θα πρωταγωνιστήσουν στο άμεσο μέλλον, για την ανάκαμψη της Ελλάδας, όταν η ΝΔ θέσει σε εφαρμογή το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, αυτό που η χώρα χρειάζεται επειγόντως. Τότε θα επιστρέψουν και οι ξενιτεμένοι μας, γιατί  θα υπάρχει μέλλον και δω. Τότε θα δικαιωθούν και όσοι έμειναν δίνοντας τη μάχη με την καθημερινότητα.

Η πολιτική αλλαγή θα είναι η αρχή του τέλους των ελληνικών δεινών. Ο εγγυητής της  αλλαγής πολιτικής είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που με αλήθειες, με εφαρμογή διεθνών καλών πρακτικών, με άλλη νοοτροπία και με συμμάχους όλους τους έλληνες και όχι επίλεκτο πελατειακό κοινό αλά Τσίπρα, θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας,  για να επέλθει η πολυπόθητη πρόοδος και ευημερία.

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς ο Δήμος Σοφάδων

Next Article

Παυσιλυπούπολη: Άρωμα Χριστουγέννων με λάμψη και φαντασία

Related Posts