Η Αντιπολίτευση ΔΣ Αργιθέας θέτει ευθύβολα ερωτήματα και ζητούνται απαντήσεις ΤΩΡΑ!

Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

Η Αντιπολίτευση ΔΣ Αργιθέας θέτει ευθύβολα ερωτήματα και ζητούνται απαντήσεις ΤΩΡΑ!

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας


Με σημερινό εύστοχο ευθύβολο και ακρως αυτοδιοικητικό κείμενο ο επικεφαλής της ΔΟ της «Αργιθεάτικης Συμμαχίας» θέτει ερωτήματα ουσίας και … ‘εκθέτει’την δημοτική συμπολίτευση , καλώντας να προβεί στον εκ του νόμου ( αρθ 217 ΔΚΚ ) προβλεπόμενο Απολογισμό Πεπραγμένων τριετίας -Προγραμματισμό 2022-23 σε ειδική δημόσια συνεδρίαση ,ενώπιον κατοίκων δημοτών τύπου φορέων.

^ Τίθενται σαφή ερωτήματα με οξύτατες αιχμές για διαφάνεια – μη παραγωγή έργου -σπατάλες πόρων -χρήση μηχανημάτων οχημάτων διχως κοινωφελή σκοπό και για ίδια εξυπηρέτηση αξιωματούχων – για μη αξιοποίηση πιστώσεων που βρίσκονται σε … αδράνεια ήδη από το 2018-19 με προγραμματισμένα έργα από τη διοίκηση 2014-19.

*Σημειωτέον ότι και ο Πρωθυπουργός στο Βελλίδειο ΔΕΘ παρατήρησε την ολιγωρία των αιρετών ΤΑ , τη μη εκτέλεση έργων και μη απορρόφηση πόρων που χορήγησε η κυβέρνηση .

• Η “Πατριωτική Εναλλακτική Αργιθεατων”- Π.Εν.Α , πιστή στον παρεμβατικό αντικειμενικό ρόλο της έρχεται να επισημάνει επι του άρθρου του Γιάννη Β Μπαμπάτσικου:

1. Η Αντιπολίτευση σωστά ελέγχει – παρότι άργησε ,την τοπική εξουσία.

Οφείλει να εντείνει την προσπάθεια κινητοποιώντας φορείς κ δημότες που πονούν για τον υπό ερήμωση κ εγκατάλειψη τόπο .

2. Οφείλει να θέσει τον πρόεδρο ΔΣ προ των ευθυνών του και να τάξει προθεσμία ( πχ έως 30-9-22) για την οργάνωση της Ειδικής Συνεδρίασης αρθρ 217 ΔΚΚ σε προσιτό χώρο κ κάλυψη από τύπο – ραδιόφωνο κα

3. Άλλως να αναλάβει την πρωτοβουλία η δημ ομάδα της Αντιπολίτευσης όπως ρητά προβλέπει ο ΔΚΚ – ζητώντας όπως δικαιούται : ενημέρωση για ταμειακό υπόλοιπο δήμου – για πορεία φακέλων και υπό εκτέλεση έργων .

Για δαπάνες υπέρ εξωτερικών συνεργατών, απευθείας χαριστικών αναθέσεων (Πέραν δημ υγείας κ ύδρευσης ) .

4. Υποχρεούται εκ του θεσμικού ρόλου και της λαϊκής εντολής 2019 να παρουσιάσει στην κοινή γνώμη :  ^ποια έργα καθυστερούν ανα κοινότητα και δημ ενότητα .

^Ποια έργα εκτελούνται από Υπουργεία – ποια από Περιφέρεια και ποια από Δήμο Αργιθέας .

^Να πραγματοποιήσει αυτοψία σε ιατρεία και σχολεία / δημοτικά κτίρια για να διαπιστώσει ελλείψεις -προβλήματα – ανάγκη για εργασίες .

5. Να διαμαρτυρηθεί για πολιτική εγκατάλειψης από Περιφ Αρχή και αρμόδια Υπουργεία ( άσφαλτο Ρογκια – Αργυρι / όρια : σχολικοί δρόμοι επικίνδυνης βατοτητας – Μ Σκάλα ~ Κατουσι Γκροπες / Β Μαραθο κα

•Να καλέσει δημ αρχή για σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής με κατάλογο ανταποδοτικών λόγω φράγματος Κοιλάδας Αχελωου – σε ΔΕΗ για άσφαλτο 5 Αδέλφια , για οδικες σήραγγες Συκιάς κλπ

• Για κοινωνικές δομές ενόψει βαρυχειμωνιάς και μείωση βαρών σε δημ τέλη – φόρους υπέρ αδύναμων δημοτών .

6. Να καταγγείλει αντιαυτοδιοικητική πολιτική Υπ Εσωτερικών για απαξίωση ΔΣ και ενίσχυση μονοκρατορικών αντιλήψεων σε πλειοψηφίες – χωρίς λογοδοσία – κ απαράδεκτο εκλογικό ν 4804/21.

•• Οι δυο παρατάξεις στο ΔΣ Αργιθέας πέτυχαν να συγκλίνουν στο Μείζον θέμα της μεγάλης αειφορικής επένδυσης στην κοιλάδα Αχελωου / φραγμα 90 Μ – υδροηλεκτρικό ισχύος 83 mw / που αποτελεί το βασικό εργαλείο για έξοδο από την κρίση , την ερήμωση κ φτωχοποίηση

– θεωρούμε ότι είναι ώριμες να βρουν και κοινό βηματισμό με πατριωτική ενότητα στα μεγάλα επείγοντα αιτήματα και ζωτικά προβλήματα που ταλανίζουν την ορεινή πατρίδα κ κόσμο μας .

••• Η καθεμία παράταξη κ ο καθενας αιρετός … εφώ ετάχθη !!!

Από τη θέση που του έδωσαν οι 3500 Αργιθεατες – εκλογείς .

* Ο Δήμαρχος και πρόεδρος ΔΣ χρεώνονται καλούμενοι κάνουν την Υπέρβαση που η συγκυρία επιβάλλει.

• Φίλοι όλοι – Φιλτάτη η Αλήθεια !

^ Εμείς είμαστε στις επαλξεις με αίσθημα ευθυνης και στη διαθεση για το γενικό τοπικό συμφέρον .

Δημήτρης ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ 11-9-22
Total
0
Shares