Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας και του κεντρικού πεζόδρομου Καρδίτσας οι μεγάλες ευθύνες του κ. Τσιάκου

aneksartiti symmaxia karditsas

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας Ανεξάρτητη Δημοκρατική Συμμαχία Πολιτών Καρδίτσας

 Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΑΚΟΥ.

 Ως Δημοτική αρχή σχεδιάσαμε μία μεγάλη παρέμβαση στο κέντρο της πόλης που περιελάμβανε: Την μετατροπή του 1ου Λυκείου σε Δημαρχείο, την διαμόρφωση του αύλειου χώρου αυτού ως πλατεία, παρεμβάσεις στην πλατεία Πλαστήρα, ανάπλαση του κεντρικού πεζόδρομου, της Κεντρικής πλατείας, της οδού Βάλβη, των πεζοδρόμων τη δημοτικής Αγοράς, την αναπαλαίωση της παλιάς ηλεκτρικής, την μετατροπή της οδού Χαρίτου σε ήπιας κυκλοφορίας και την κατασκευή ποδηλατοδρόμου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Όλα αυτά τα έργα τα μελετήσαμε και τα εντάξαμε σε προγράμματα με εξασφαλισμένες πιστώσεις.

Δυστυχώς η νέα Δημοτική αρχή κινείται με ρυθμό χελώνας και δύο χρόνια μετά, τα περισσότερα εξ αυτών δεν έχουν καν δημοπρατηθεί ακόμη. Οι ευθύνες της Δημοτικής αρχής είναι τεράστιες και αυταπόδεικτες.

Στο έργο “Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας και του κεντρικού πεζόδρομου” οι ευθύνες του νυν δημάρχου, για την καθυστέρηση είναι διαχρονικές και ακόμη μεγαλύτερες.

Ξεκινούν από τη θητεία του ως αντιπεριφερειάρχης, όταν του ζητήθηκε να καθυστερήσει για μια εβδομάδα την αλλαγή της σύνθεσης της επιτροπής αρχιτεκτονικού ελέγχου ώστε να ολοκληρωθεί η έγκριση τη μελέτης της Κεντρικής πλατείας. Δεν το έπραξε, είτε από άγνοια, είτε από τεμπελιά, είτε από πρόθεση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστεί να μελετηθούν τουλάχιστον 10 εκδοχές της πλατείας και να χαθεί πολύς χρόνος και εργατοώρες μέχρι τελικά να δοθεί η έγκριση της μελέτης.

Το έργο το είχαμε εντάξει στο “Πράσινο Ταμείο” με προϋπολογισμό 750.000 € και περιλαμβάνει τον κεντρικό πεζόδρομο και την κεντρική πλατεία. Κάναμε όλες τις ενέργειες που απαιτούνταν και ο πρώην δήμαρχος στη θητεία του υπέγραψε τον Αύγουστο του 2019 την προκήρυξη δημοπρασίας που έγινε τον επόμενο μήνα.

Φυσιολογικά η υπογραφή σύμβασης έπρεπε να γίνει την άνοιξη του 2020. Πέρασε η άνοιξη, πέρασε το καλοκαίρι που ο νυν δήμαρχος έλεγε ότι τάχατες δεν ξεκινάω εργασίες για να μην υπάρξει πρόβλημα στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής. Ήρθε το φθινόπωρο και ο ίδιος δήλωσε συνειδητά ψέματα ότι το έργο θα ξεκινήσει τον Οκτώβρη. Πως να ξεκινήσει ένα έργο όμως χωρίς σύμβαση;

Πέρασε το φθινόπωρο, ήρθε ο χειμώνας και ακόμη να υπογραφεί σύμβαση. Τελικά τον Γενάρη του 2021 εδέησε να υπογράψει σύμβαση. Μετά από τόση καθυστέρηση θα περίμενε κανείς ότι είχε σχεδιάσει τουλάχιστον την άμεση έναρξη των εργασιών. Τίποτε φυσικά δεν έκανε και χάθηκαν άλλοι δύο πολύτιμοι μήνες με κλειστά τα καταστήματα.

Τελικά, λες και το έκανε επίτηδες αντί να έχουν τελειώσει όλες τις εργασίες όσο ήταν κλειστά τα καταστήματα τις ξεκίνησε λίγο πριν ανοίξουν. Είναι δυνατόν;

Θα πει κάποιος. Μην κάνετε έτσι, σε λίγο τελειώνει ο κεντρικός πεζόδρομος. Μα το τμήμα του κεντρικού πεζόδρομου είναι το μικρότερο κομμάτι, το μεγαλύτερο  μέρος του έργου είναι η κεντρική πλατεία.

Ξανά πάλι σκαψίματα, σκόνες όχληση. Λες και έχει στοχοποιήσει τα καταστήματα που αυτόν τον καιρό έχουν τραβήξει τα πάνδεινα. Έκλεισαν την περασμένη άνοιξη, πνίγηκαν με ευθύνη του δημάρχου, ξανάκλεισαν αμέσως μετά και τέλος τελειωμό δεν έχουν οι εργασίες που κινούνται με ρυθμό χελώνας.

Αντί να κοιτάει να βγάζει φωτογραφίες και να μας λοιδορεί, θα μπορούσε να ασχοληθεί με το να υπογραφεί η σύμβαση το αργότερο έως το περασμένο καλοκαίρι και να ξεκινήσουν οι εργασίες το φθινόπωρο με δύο συνεργεία. Ένα στον πεζόδρομο και ένα στην πλατεία, έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των εργασιών τον περασμένο χειμώνα.

Περισσότερη δουλειά, έντιμες και διαφανείς συναλλαγές, αντί για αναθέσεις, λιγότερες κουβέντες, λιγότερες φωτογραφίες, καμιά οικειοποίηση της δουλειάς των άλλων. Ζητάμε πολλά;

Είναι κάτι από αυτά που γράφουμε που δεν είναι αληθινό κ. Δήμαρχε; Αν ναι, περιμένουμε την απάντησή σας.

Επί της ουσίας όμως και όχι το συνηθισμένο σας υβρεολόγιο.

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας

Ανεξάρτητη Δημοκρατική Συμμαχία

Πολιτών Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
Limni Plastira Nikos Zarnakoupis

Λίμνη Πλαστήρα φιλική και προσβάσιμη στα ΑΜΕΑ

Next Article
επίδομα παιδιού Α21

ΟΠΕΚΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21

Related Posts