Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Αγωνία του Τερματοφύλακα Πριν από το Πέναλτι

 

Η αγωνία και το άγχος του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι έχει κυριεύσει το δήμαρχο Μουζακίου κ. Κωτσό. Θα τον βάλει ή δε θα τον βάλει στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο Νομό Καρδίτσας ο κ. Μητσοτάκης; Αν δε μπει στο ψηφοδέλτιο, τουλάχιστον ο αρχηγός της Ν.Δ. θα τον προτείνει για διοικητή σε κάποια ΔΕΚΟ, όπως πρότεινε στον κ. Μαρκογιαννάκη του Ν Χανίων προκειμένου να τον δελεάσει, ώστε, κόβοντάς τον από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., να μην αντιδράσει; Θα περισσεύουν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό από τους κομμένους των ψηφοδελτίων της Ν.Δ., μιας και είναι πάγια θέση του αρχηγού της, ότι θα τοποθετηθούν οι «άριστοι»- που ως γνωστό είναι τα δυσαρεστημένα στελέχη της Ν.Δ.; Με τα παραπάνω να τον βασανίζουν, ο κ. Κωτσός, «γλύφοντας» τον κ. Μητσοτάκη, εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή του σχετικά με την πρόταση του αρχηγού του για τον ΕΝΦΙΑ.

Μια πρόταση που προκάλεσε έντονο πονοκέφαλο στη γαλάζια παράταξη στην ΚΕΔΕ λόγω των έντονων αντιδράσεων αυτοδιοικητικών στελεχών, που εστιάζουν στην όξυνση των ανισοτήτων μεταξύ των δήμων και την επιβάρυνση των πολιτών των φτωχότερων περιοχών. Επιχείρησαν, βέβαια, να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα  στελέχη της ΝΔ όπως ο κ. Αυγενάκης. Υπενθυμίζεται, ότι από το βήμα της ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει ότι «μέχρι το 2021 θα έχει περάσει στους δήμους η είσπραξη και ο καθορισμός του ΕΝΦΙΑ, με ταυτόχρονη, όμως, περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης των Δήμων», την οποία υπολόγισε σε 2 δις ευρώ. Λίγες μέρες αργότερα, ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης έσπευσε να μιλήσει για «αναδιανεμητικό μηχανισμό», με τον οποίο οι δήμοι με αυξημένες εισπράξεις ΕΝΦΙΑ θα «ενισχύουν αυτοματοποιημένα» τους «φτωχότερους» δήμους. Σε αντίθεση, επίσης, με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Αυγενάκης υποστήριξε ότι η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)», ενώ, προσπαθώντας να αντικρούσει τα ζητήματα αντισυνταγματικότητας, που εγείρει η κυβέρνηση, εξήγησε, ότι ο φόρος θα επιβάλλεται από το Υπουργείο Οικονομικών μετά από πρόταση του οικείου δημοτικού συμβουλίου.

Η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την ΚΕΔΕ ήταν μια ακόμα γαλάζια φιέστα, ώστε να απαλυνθούν οι εντυπώσεις από την εξαγγελία Μητσοτάκη για τον ΕΝΦΙΑ στους κόλπους της Αυτοδιοίκησης. Μπορεί η εξαγγελία του προέδρου της Ν.Δ να μοιάζει με ένα πρώτο βήμα στη κατεύθυνση της φορολογικής  αποκέντρωσης, πράγμα που παγίως ζητάει η ΚΕΔΕ, αλλά μένουν πολλά ζητήματα μετέωρα, τα οποία υποτίθεται ότι θα συζητηθούν στην επιτροπή εργασίας μαζί με την ΚΕΔΕ.

Ένα είναι βέβαιο: Η εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη δημιουργεί ανισότητα μεταξύ πλουσίων και φτωχών δήμων, οι οποίοι, αν δεν έχουν αρκετά έσοδα για να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες, θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ δυο δρόμων- είτε να αυξήσουν το ποσό των εσόδων από αυτό το μέτρο, είτε να παραδώσουν μέρος των κεντρικών αρμοδιοτήτων τους και βασικές λειτουργίες τους σε ιδιώτες.

 Ο κ. Κωτσός, ο οποίος είναι ακόμα Δήμαρχος Μουζακίου, εκτιμάει ότι ο Δήμος Μουζακίου είναι ένας Δήμος που οι δημότες του κατέχουν μεγάλη και πολυτελή ακίνητη περιουσία, άρα με την πρόταση Μητσοτάκη θα έχει αυξημένα έσοδα ΕΝΦΙΑ, ή ουσιαστικά προτείνει να παραδώσει κεντρικές λειτουργίες του Δήμου μας σε ιδιώτες;

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Κωτσό είναι, με εφαλτήριο το Δήμο Μουζακίου,  να «παίξει μπάλα» στην κεντρική πολιτική σκηνή, αντί να ασχοληθεί με τα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών του, μέχρι τη λήξη της θητείας του.

Για την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
ΓΚΑΓΚΑΣ ΑΡΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Η Συνεισφορά της Καρδίτσας για μια Σύγχρονη Οικολογική Πολιτική

Next Article

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με Π.Ε.Κ.Δ.Υ. και Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.