Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Hμιτελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Η σύγκρουση των Δικεφάλων!

paok aek

Ο ΠΑΟΚ παίζει την Τετάρτη (07/04, 20:00) στον ημιτελικό του Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ, για τον τελευταίο μεγάλο στόχο της φετινής χρονιάς, χωρίς να είναι ξεκάθαρος ο τρόπος με τον οποίο θα βαδίσει στην επόμενη του ημέρα.

ΠΑΟΚ βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση και ο μόνος τρόπος για να την ξεπεράσει, χωρίς κραδασμούς, ώστε να καταφέρει το καλοκαίρι να εξορθολογίσει, αυτή την φορά όχι το μπάτζετ του αλλά το ρόστερ του, είναι να παρθούν άμεσα σημαντικές αποφάσεις.

Το κακό για τον Δικέφαλο είναι ότι δεν υπάρχουν ξεκάθαρες σκέψεις για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να κινηθεί από εδώ και πέρα όλος ο οργανισμός, προκειμένου να δημιουργηθεί και πάλι μια ομάδα που θα μπορεί να είναι πραγματικά ανταγωνιστική. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο Δικέφαλος.

Ο ΠΑΟΚ έχει μείνει χωρίς αθλητικό διευθυντή μετά την πρόωρη αποχώρηση του Όλαφ Ρέμπε και όχι μόνο δεν έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του, αλλά φαίνεται ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποιο θα είναι το πλάνο για την επόμενη ημέρα.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ;

Ποιος θα είναι αυτός, εκτός του Ιβάν Σαββίδη που θα αποφασίζει την στρατηγική και το πλάνο του Δικεφάλου για την νέα αγωνιστική περίοδο και θα στήσει τον προγραμματισμό για την υλοποίηση του. Ποιος αξιολογεί το ρόστερ και το τεχνικό επιτελείο, ποιος τσεκάρει τους παίκτες που μπορούν να ενισχύσουν την ομάδα και, εν τέλει, ποιος είναι φροντίζει για την επόμενη ημέρα του αγωνιστικού τμήματος.

Το μοντέλο ενός αθλητικού διευθυντή που θα έχει το ελεύθερο, γνωρίζοντας το μπάτζετ και τις φιλοδοξίες της ομάδας, να παίρνει στρατηγικές αποφάσεις, στην πραγματικότητα, ποτέ δεν εφαρμόστηκε στον ΠΑΟΚ, ούτε πριν, ούτε και στην εποχή Σαββίδη.

Οι περισσότεροι από τους πολλούς αθλητικούς διευθυντές που πέρασαν από την Τούμπα, είτε είχαν απλά εκτελεστικό ρόλο, είτε αποδέχθηκαν το γεγονός ότι ο τελικός λόγος για τις επιλογές τους θα ανήκει στον ιδιοκτήτη. Ακόμη και ο Φρανκ Άρνεσεν που για ένα καλοκαίρι έδειξε πως είχε την απόλυτη ευχέρεια των αποφάσεων, αποχώρησε λίγους μήνες αργότερα έχοντας στο μεταξύ δεχθεί και επιλογές που δεν ήταν στο δικό του πλάνο.

Περίπου 1,5 μήνα πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και με τον ΠΑΟΚ να παίζει την Τετάρτη (7/4, 20:00, COSMOTE SPORT 3 HD) στον ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ για τον τελευταίο μεγάλο στόχο της χρονιάς, είναι άγνωστο ποια θα είναι η μέθοδος με βάση την οποία θα παρθούν οι αποφάσεις και θα γίνει ο προγραμματισμός για την επόμενη σεζόν.

sport24.gr




Total
0
Shares
Previous Article
menoral2

Στο θρυλικό Γιαντ Ελιάου το Final Four του FIBA Europe Cup

Next Article
martins

Ολυμπιακός: Πλάνα Μάρτινς απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα

Related Posts