Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

H VW αποκάλυψε στη Σαγκάη το ID.6

id6 vw foto 1

H VW αποκάλυψε στη Σαγκάη το ID.6

 Ένα νέο μέλος απέκτησε η οικογένεια ID της Volkswagen, καθώς στην έκθεση Auto Shanghai 2021, αποκαλύφθηκε το ID.6! Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά, μετά τα ID.3 και ID.4 κι όπως ενδεχομένως μαρτυρά η άνοδος σε αριθμούς, πρόκειται για ένα ακόμα μεγαλύτερο όχημα – συγκεκριμένα 30 εκατοστά μακρύτερο του ID.4, φτάνοντας τα 4.88 μέτρα σε μήκος.

 Αυτό ήταν αρκετό για να γίνει επταθέσιο, με αρωγό φυσικά το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Αυτό περιλαμβάνει είτε μπαταρία 58 kWh, είτε μπαταρία 77 kWh. Κι αν αυτό μαρτυρά κάτι, είναι πως πατά προφανώς στην ίδια πλατφόρμα με τα μικρότερα του αδέρφια, την MEB.

id6 vw foto 3

 Η αυτονομία του ID.6 (στον κύκλο NEDC που αφορά στη συγκεκριμένη αγορά) αγγίζει τα 588 χιλιόμετρα ενώ σε ότι αφορά σε επιδόσεις, οι ηλεκτροκινητήρες προσφέρουν έως 305 PS και 310 Nm ροπής, που εξασφαλίζουν επιτάχυνση 0-100 χιλιόμετρα/ώρα σε 6.6 δευτερόλεπτα, την ώρα που η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χιλιόμετρα/ώρα. Στον εσωτερικό κόσμο του ID.6, λάμπουν διά της απουσίας τους οι διακόπτες και τα κουμπιά. Διαθέτει οθόνη αφής 12 ιντσών, στον προαιρετικό εξοπλισμός υπάρχει head-up display επαυξημένης πραγματικότητας ενώ το καινοτόμο ID.Light αποτελεί μία ξεχωριστή νότα.

 To νέο, ηλεκτρικό, οικογενειακό μοντέλο, προσφέρεται σε δύο εκδόσεις: ID.6 CROZZ και ID.6 X. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση, αφορά στην αγορά την Κίνας, εκεί όπου η Volkswagen φιλοδοξεί έως το 2030, οι μισές της πωλήσεις να αφορούν ηλεκτρικά μοντέλα.

id6 vw foto 2

 Όλα αυτά υπό την ομπρέλα της στρατηγικής «ACCELERATE» που αφορά ηλεκτρονική «επίθεση» της γερμανικής μάρκας σε όλες τις αγορές.

Πηγή: newsauto




Total
0
Shares
Previous Article
Self test: Διαθέσιμα από μεθαύριο Πέμπτη μόνο για μαθητές λυκείου και εκπαιδευτικούς

Self test: Πρεμιέρα αύριο - Τι ισχύει με τους μισθούς των εργαζομένων

Next Article
ieros naos Agiou Dimitriou Meteoron

Τον ιστορικό Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ψηλώματας αποκαθιστά η  Περιφέρεια Θεσσαλίας

Related Posts