Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

H Κίνα και ο ….Καραϊσκάκης !!

Στα πλαίσια της 49ης διεθνής πολιτιστικής γιορτής ”ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2016” που οργανώνει με επιτυχία εδώ και μισό περίπου αιώνα [49 χρόνια φέτος] η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας είχαμε την ευκαιρία μέσα από αυτόν πλέον το θεσμό στον οποίο ο σύλλογός μας συμμετέχει ενεργά να παρακολουθήσουμε  ξένες χορευτικές ομάδες από διάφορα σημεία του πλανήτη.

Την Παρασκευή 24-6-2106 οι αποστολές  από την Βουλγαρία ,την Κύπρο  και τη μακρινή Κίνα επισκέφτηκαν το ιστορικό Μαυρομμάτι γενέτειρα του ήρωα που προς τιμή του διεξάγονται αυτές οι εκδηλώσεις .

Συγκεκριμένα με την συνοδεία του Γ. Γραμματέα της Ένωσης κ. Αγραφιώτη Βασίλη και της ειδικής  Γραμματέας κ. Ευθυμίας Γιώτη οι αποστολές πρώτα μετέβηκαν στην Ι. Μ. Αγίου Γεωργίου –Καραϊσκάκη  όπου οι εκεί αδελφές τις ξενάγησαν και ενημερώθηκαν  για το ιστορικό της Μονής  από την Σεβαστή Γερόντισσα Αδελφή  Αυγουστίνη. Σε όλες τις αποστολές προσφέρθηκε καφές και διάφορα άλλα εδέσματα.

Στη συνέχεια μετά από περίπου δύο ώρες παραμονή στην Ιερά Μονή οι αποστολές επισκέφτηκαν το Μαυρομμάτι και ιδικά το Ιστορικό –Λαογραφικό μουσείο ”Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ” όπου ξεναγήθηκαν στο χώρο από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου ”Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ” κ. Δ. Γιώτη.

Την  αποστολή από την Λακατάμια Λευκωσίας συνόδευε ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Ιατρού με την σύζυγό του Μαρία οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν είναι ευτυχισμένοι που προσκύνησαν τα ιερά χώματα που γέννησαν τον Γ. Καραϊσκάκη.

Οι χορευτικές αποστολές αποχώρησαν από το Μαυρομμάτι αργά το μεσημέρι μεταβαίνοντας στην πόλη της Καρδίτσας  για το μεσημεριανό τους γεύμα και τις βραδινές παραστάσεις στην κεντρικά πλατεία.

ΜΟΥΣΕΙΟ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΠΆΤΕΙΑ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ--ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ

DSC05072




Total
0
Shares
Previous Article

Πανηγύρι Αγίων Αναργύρων Λαγκαδίου Ανθηρού Καρδίτσας-1η Ιουλίου 2016

Next Article

Μουζάκι: Ολοκληρώθηκε η επιλογή της Εθνικής Πανκορασίδων βόλλεϋ