Γυμναστήρια: Πώς θα λειτουργούν από αύριο Δευτέρα – Τι ισχύει για τη μάσκα, τα self test και τον κλιματισμό

gymnastiria 33

Γυμναστήρια: Πώς θα λειτουργούν από αύριο Δευτέρα – Τι ισχύει για τη μάσκα, τα self test και τον κλιματισμό

Επαναλειτουργούν από αύριο Δευτέρα τα γυμναστήρια, με τη χρήση μάσκας για όσους γυμνάζονται. Οι ασκούμενοι, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Ανάπτυξης, πρέπει να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα, είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2.

Ωστόσο, θα υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις σχετικά με τη χρήση μάσκας και ειδικά για τις περιπτώσεις που τηρείται απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους. Όπως αναφέρει το υπουργείο “ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα”.

Ο κλιματισμός θα λειτουργεί κανονικά στα γυμναστήρια, αρκεί να είναι ανοικτή μια πόρτα ή ένα παράθυρο, προκειμένου να ανανεώνεται ο αέρας.

Επίσης, θα επιτρέπεται ένας αθλούμενος ανά 10 τ.μ., ενώ επίσης οι υπάλληλοι των γυμναστηρίων θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε ένα self test ανά εβδομάδα.

Ειδικότερα, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε:

– Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους

– Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα

– Οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2

Στο μεταξύ, οι εσωτερικοί χώροι των γυμναστηρίων οργανώνονται με πλεξιγκλάς ανάμεσα στα όργανα γυμναστικής και συνεχείς απολυμάνσεις, προκειμένου να λειτουργήσουν με ασφάλεια.

Ωστόσο δεν είναι λίγα τα γυμναστήρια που θα συνεχίσουν παράλληλα και τα διαδικτυακά προγράμματα τους, στα οποία μετείχαν πολλοί ασκούμενοι από τα σπίτια τους σε όλη τη διάρκεια του lockdown.
Total
38
Shares
Previous Article
ira 1

Αποτελέσματα Γ' Εθνικής 3ος όμιλος 14η αγωνιστική (2020/21)!

Next Article
sintakseis xireias 3

Μειώσεις στις συντάξεις χηρείας - Ποιοι γλιτώνουν


Total
38
Share