Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γυμναστήρια: Πώς θα λειτουργούν από αύριο Δευτέρα – Τι ισχύει για τη μάσκα, τα self test και τον κλιματισμό

gymnastiria 33

Γυμναστήρια: Πώς θα λειτουργούν από αύριο Δευτέρα – Τι ισχύει για τη μάσκα, τα self test και τον κλιματισμό

Επαναλειτουργούν από αύριο Δευτέρα τα γυμναστήρια, με τη χρήση μάσκας για όσους γυμνάζονται. Οι ασκούμενοι, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Ανάπτυξης, πρέπει να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα, είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2.

Ωστόσο, θα υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις σχετικά με τη χρήση μάσκας και ειδικά για τις περιπτώσεις που τηρείται απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους. Όπως αναφέρει το υπουργείο “ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα”.

Ο κλιματισμός θα λειτουργεί κανονικά στα γυμναστήρια, αρκεί να είναι ανοικτή μια πόρτα ή ένα παράθυρο, προκειμένου να ανανεώνεται ο αέρας.

Επίσης, θα επιτρέπεται ένας αθλούμενος ανά 10 τ.μ., ενώ επίσης οι υπάλληλοι των γυμναστηρίων θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε ένα self test ανά εβδομάδα.

Ειδικότερα, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε:

– Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους

– Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα

– Οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2

Στο μεταξύ, οι εσωτερικοί χώροι των γυμναστηρίων οργανώνονται με πλεξιγκλάς ανάμεσα στα όργανα γυμναστικής και συνεχείς απολυμάνσεις, προκειμένου να λειτουργήσουν με ασφάλεια.

Ωστόσο δεν είναι λίγα τα γυμναστήρια που θα συνεχίσουν παράλληλα και τα διαδικτυακά προγράμματα τους, στα οποία μετείχαν πολλοί ασκούμενοι από τα σπίτια τους σε όλη τη διάρκεια του lockdown.




Total
0
Shares
Previous Article
ira 1

Αποτελέσματα Γ' Εθνικής 3ος όμιλος 14η αγωνιστική (2020/21)!

Next Article
sintakseis xireias 3

Μειώσεις στις συντάξεις χηρείας - Ποιοι γλιτώνουν

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”