Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Grand Prix Miami – Race: Νίκη και επίδειξη δύναμης για Verstappen, ακόμη ένα 1-2 για την Red Bull

verstapen Maiiami 2023

Grand Prix Miami – Race: Νίκη και επίδειξη δύναμης για Verstappen, ακόμη ένα 1-2 για την Red Bull

Ο Sergio Perez ηγήθηκε από την pole position, έχοντας μεσαία ελαστικά όπως η πλειονότητα του grid, ενώ ο Verstappen εκκίνησε με σκληρά λόγω της “ατυχίας” του στις κατατακτήριες που τον περιόρισε στην ένατη θέση.

Ο Perez εκκίνησε καλά και παρέμεινε στην πρωτοπορία μετά την πρώτη στροφή. Οι τρεις κορυφαίοι διατήρησαν τις θέσεις τους, ενώ ο Magnussen δεν τα κατάφερε. Ο Norris είχε επαφή με τον De Vries στο πίσω μέρος του grid, αλλά συνέχισε τον αγώνα. Φαίνεται ότι ο Russell είχε μια καλή αρχή, έφτασε στην πέμπτη θέση με τον Gasly να είναι στην τέταρτη.

Ο Charles Leclerc προσπέρασε τον Magnussen για την έκτη θέση στη στροφή 11, ενώ ο Verstappen παρέμεινε ένατος στον πρώτο γύρο, έχοντας ξεκινήσει με το πιο αργό ελαστικό. Ωστόσο, πέρασε μπροστά τόσο από τον Leclerc όσο και από τον Magnussen στην αρχή του 4ου γύρου για να ανέβει στην έκτη θέση, με τον Magnussen να εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για να περάσει μπροστά από τον Leclerc.

Ο Perez έφυγε από το DRS του Alonso, ενώ ο Sainz βρισκόταν στην τρίτη θέση. Ο Verstappen προσπέρασε τον Russell στη στροφή 17 στον 8ο γύρο και επανέλαβε την κίνηση στον Gasly έναν γύρο αργότερα για να πάρει την τέταρτη θέση. Ο Russell πέρασε επίσης τον Gasly μερικές στροφές αργότερα, στη στροφή 1 στην αρχή του γύρου 10.

Ο Verstappen πέρασε με την βοήθεια του DRS τον Sainz στην στροφή 11 στον 14ο γύρο και επανέλαβε την κίνηση στον Alonso έναν γύρο αργότερα για να κάνει το 1-2 για την Red Bull στον 15ο γύρο – με τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Perez να έχει ήδη μειωθεί στα 3,7 δευτερόλεπτα. Ο Verstappen “δούλεψε σκληρά” και έκλεισε την ψαλίδα στα μεσαία στάδια του αγώνα για να περάσει τον ομόσταυλό του μετά το pit-stop του τελευταίου. Αφού έκανε το δικό του pit stop, ο Verstappen επέστρεψε ακριβώς πίσω από τον Perez, αλλά γρήγορα τον προσπέρασε για να εξασφαλίσει την τρίτη του νίκη για φέτος.

Στη μάχη της τρίτης θέσης, ο Sainz ήταν ακριβώς πίσω από τον Alonso, λίγο πριν τον καλέσει η Ferrari στα pits στον 19ο γύρο και επανήλθε στον αγώνα μετά το pit stop “βρίσκοντας” κίνηση. Έπρεπε να προσπεράσει τον Lewis Hamilton (Mercedes) και τον Nico Hulkenberg (Haas), αλλά ούτως ή άλλως έλαβε ποινή 5 δευτερολέπτων για υπερβολική ταχύτητα στο pitlane, συμβάν που προσπάθησε να αποφύγει πατώντας έντονα τα φρένα του καθώς έμπαινε στα pits.

Ο Alonso πέρασε το Sainz στη στροφή 11 λίγο πριν από τα μισά του αγώνα, και προσπέρασε τον πρώην ομόσταυλό του Esteban Ocon (Alpine) μερικούς γύρους αργότερα για να διεκδικήσει ξανά την τρίτη θέση. Ο Russell “μπήκε ξανά στο παιχνίδι”, περνώντας τον Sainz στον 38ο γύρο για να πάρει την τέταρτη θέση.

Ο Verstappen αποδείχθηκε ταχύτερος σε πολύ παλαιότερα ελαστικά από ότι ο Perez στα νέα σκληρά, μπαίνοντας στα pits στον 46ο γύρο –αν και το pit stop του ήταν σχετικά αργό στα 3,1 δευτερόλεπτα– και επιστρέφοντας πίσω από τον ομόσταυλό του με φρέσκα μεσαία ελαστικά. Την ίδια στιγμή, ο Perez ήταν με σκληρά ελαστικά 25 γύρων, και παρόλο που προσπάθησε να αμυνθεί, ο Verstappen τον πέρασε με 10 γύρους να απομένουν και στη συνέχεια απομακρύνθηκε για να κερδίσει με απόσταση περισσότερη από 5 δευτερόλεπτα.

Ο Alonso τερμάτισε τρίτος, μπροστά από τους Russell και Sainz. Ο Hamilton, ο οποίος εκκίνησε από την 13η θέση, ανέβηκε στην έκτη στους τελευταίους γύρους του αγώνα, περνώντας τον Leclerc και τον Gasly με τους Ocon και Magnussen να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Στον επόμενο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, η Formula 1 επιστρέφει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην πίστα της Imola για το ιστορικό Emilia Romagna Grand Prix το οποίο θα διεξαχθεί στις 19-21/05.

ΠΗΓΗ




Total
0
Shares
Previous Article
ekloges 2023 kalpi

Υποχρεωτική η ψηφοφορία στις εκλογές 2023. Ποιοι εξαιρούνται

Next Article
esperinos Ropoto 1

Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Ροπωτού