Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

GP Bahrain – Αγώνας – Νίκη για τον Leclerc, 1-2 η Ferrari!

Ferari Lecler bahrein

O Charles Leclerc χάρισε στην Ferrari την πρώτη της νίκη μετά το 2019, με τον Μονεγάσκο να επικρατεί στον πρώτο αγώνα της χρονιάς που είχε αρκετό δράμα στο τέλος! Στο βάθρο και ο Sainz με τη δεύτερη θέση, με τον Ισπανό να εκμεταλλεύεται την εγκατάλειψη του Verstappen τρεις γύρους πριν το τέλος! Τρίτος ο Hamilton, μετά την εγκατάλειψη και του Perez!

Στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Leclerc διατηρήθηκε πρώτος, ενώ ο Verstappen τον ακολουθούσε, αν και ο Μονεγάσκος έδειχνε να ελέγχει τη διαφορά αυξάνοντάς την με σταθερό ρυθμό. Τρίτος βρισκόταν ο Sainz, ο οποίος δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους δύο πρώτους, ενώ ο Perez ανέκτησε τις χαμένες θέσεις της εκκίνησης. Ο Hamilton με την Mercedes βρισκόταν μόνος στην πέμπτη θέση.

Στο πρώτο pit-stop ο Leclerc κράτησε την πρωτοπορία, όμως ο Verstappen βρέθηκε ακριβώς πίσω του, με τους δύο οδηγούς να εμπλέκονται σε μία πολύ ωραία μάχη που διήρκησε τρεις γύρους. Τελικά ο Leclerc παρέμεινε πρώτος και άρχισε να αυξάνει τη διαφορά του, ενώ δεν έχασε την πρωτοπορία ούτε μετά τη δεύτερη αλλαγή ελαστικών.

Όμως, το μεγάλο δράμα του αγώνα κρυβόταν στους τελευταίους δέκα γύρους, όταν ο Gasly εγκατέλειψε λόγω κινητήρα με αποτέλεσμα να προκαλέσει την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας. Ο Verstappen άρχισε να παραπονιέται για πρόβλημα στο μονοθέσιο αμέσως μετά την έξοδό του από τα pits, προκαλώντας ανησυχία στην ομάδα.

Ο Ολλανδός είχε δίκιο, καθώς μετά την επανεκκίνηση του αγώνα άρχισε να δυσκολεύεται, με τον Sainz να τον πιέζει έντονα. Τελικά, τρεις γύρους πριν το τέλος ο Ολλανδός εγκατέλειψε, ενώ ταυτόχρονα πρόβλημα είχε και ο Perez, ο οποίος προσπαθούσε να αμυνθεί επί του Hamilton.

H καταστροφή για την Red Bull ολοκληρώθηκε με την εγκατάλειψη του Μεξικανού στην πρώτη στροφή του τελικού γύρου, κάτι που επέτρεψε στον Hamilton να ανέβει στο βάθρο. Πίσω του ακολούθησε ο Russell με το δεύτερο μονοθέσιο της Mercedes – η γερμανική ομάδα δεν κατάφερε να εμφανιστεί ανταγωνιστική για την νίκη στο Μπαχρέιν.

Πίσω τους τερμάτισε ο Magnussen, με τον Δανό να είναι πολύ καλός καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ ο  Bottas ανέκαμψε μετά την πολύ κακή του εκκίνηση και τερμάτισε έκτος. Τον Φινλανδό ακολούθησε ο Ocon για την Alpine, με τον Γάλλο να εμπλέκεται σε ένα ατύχημα στο ξεκίνημα με τον Schumacher και να δέχεται ποινή 5 δευτερολέπτων, ενώ όγδοος τερμάτισε ο Tsunoda.

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Alonso και Zhou, με τον Ισπανό να έχει δυσκολίες με τα ελαστικά και τον Κινέζο να παίρνει ένα βαθμό στο ντεμπούτο του στο σπορ, βάζοντας έτσι και τις δύο Alfa Romeo στους βαθμούς.

Results GP Bahrain 2022

ΠΗΓΗ




Total
0
Shares
Previous Article
Συνεχίζονται τα rapid tests στη Θεσσαλία - Τα σημερινά αποτελέσματα Τετάρτη 10.08.22 - Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία

Αποτελέσματα rapid tests: 220 τα θετικά κρούσματα covid19 σήμερα Κυριακή 20/3 σε Καρδίτσα-Λάρισα-Μαγνησία

Next Article
Aiolos Gomfoi basket 2021

Ήττα για τον Αίολο/Γόμφοι στο Σχηματάρι