Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γοητεύει η παιδική φωνή στο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών στο Μουζάκι

34ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – 8ΗΔΙΕΘΝΗΣ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

ΓΟΗΤΕΥΕΙ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΩΝΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ

Σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  στις 8:30 μ.μ. στο «MOUZAKI PALACE HOTEL»

Συνεχίζεται για δέκατη πέμπτη (15η) ημέρα, σήμερα  Πέμπτη 14 Απριλίου, 2016 στις 8:30 μ.μ. η 8η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, κορυφαίου φεστιβαλικού θεσμού του Νομού, στο «MOUZAKI PALACE HOTEL», που θα ολοκληρωθεί  το ερχόμενο Σάββατο 16 Απριλίου.

Η δεύτερη φάση των εκδηλώσεων του Φεστιβαλικού θεσμού, υλοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του «MOUZAKI PALACE HOTEL», προκειμένου να γίνουν κοινωνοί της μουσικής πανδαισίας και του καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού έργου ευρύτερα  στρώματα της κοινωνίας του Νομού Καρδίτσας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τοπικές Χορωδίες της περιοχής Μουζακίου, από Μαγούλα, Μαυρομάτι, Μουζάκι έδωσαν το παρόν τους για πρώτη φορά στη Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών.

Η πραγματοποίηση της δεύτερης φάσης της 8ης Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στο Μουζάκι, έδωσε τη δυνατότητα στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής, να ενεργοποιηθεί στον τομέα της Χορωδιακής Μουσικής και να φέρει κοινωνούς αυτής της μουσικής μυσταγωγίας, γονείς  μαθητές και τους φίλους της ποιοτικής, κλασικής  και χορωδιακής μουσικής.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα σημαντικό αφιέρωμα σε μια μεγάλη προσωπικότητα, πρωτοπόρο του κινήματος του Νεοκλασικού Ρομαντισμού και μεγάλο πολιτικό μαχητή το Νικόλαο Φώσκολο.

Ο Νικόλαος Φώσκολος υπήρξε δάσκαλος των Α. Κάλβου και  Δ. Σολωμού και μέσω της Κλασικής Παιδείας του και του πνεύματος της  Αρχαίας Ελληνικής σκέψης ωφέλησε στην ανάδειξη του Ελληνικού πνεύματος στην παγκόσμια κοινότητα.

Για δεκαεπτά (17) μέρες η καρδιά της Σχολικής Χορωδιακής Μουσικής χτυπάει στον Νομό Καρδίτσας. Καθηγητές Μουσικής, Διευθυντές Σχολείων, παιδιά Δημοτικών, Γυμνασίων και  Λυκείων δίνουν ζωή σε ένα Θεσμό, που είναι ο μεγαλύτερος Ευρωπαϊκός Θεσμός του είδους και τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.

Στόχος της Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Η διοργάνωση αποτελεί κάτι πρωτότυπο, μοναδικό, πολύ όμορφο, με Καλλιτεχνική, Ψυχαγωγική και Επιμορφωτική Χροιά, με πρωταγωνιστές μαθητές των Δημοτικών και Γυμνασίων όλης της Χώρας και συνιστούν μια σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό της Ελλάδος.

Στο τέλος της κάθε βραδιάς Κοινά έργα Ελλήνων Συνθετών, τα οποία δουλεύονται εργαστηριακά, παρουσιάζονται από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους Μαέστρους, οι οποίοι αποτελούν και τα μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής.

Η 8η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, είναι αφιερωμένη στους κορυφαίους συνθέτες, Carlo Gesualdo (1566-1613) για τα 150 χρόνια από το θάνατό του, Giovanni Paiseillo (1740-1816), για τα 450 χρόνια από τη γέννηση του, Johan Jacob Froberger (1616-1667) για τα 400 χρόνια από τη γέννησή του και Jean Francois Rameau (1716-1777) για τα 300 χρόνια από τη γέννησή του.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να αντιπροσωπεύσουν την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Μουσικών του Castellammare di Stabia (Νάπολι) Ιταλίας και στον Χορωδιακό Διαγωνισμό του NOVISAD (ΣΕΡΒΙΑ).

15η ΗΜΕΡΑ Πέμπτη 14/4/2016ΩΡΑ 8:30μ.μ. στο CONCERT HALL «MOUZAKI PALACE HOTEL»

Σήμερα Πέμπτη 14/4/2016 – ΩΡΑ 8:30μ.μ. το πρόγραμμα, έχει ως εξής:

  1. Χορωδία 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου «ΦΩ.Σ.» υπό τη διεύθυνση του Άλκη Πλακιά
  2. Η Υψίφωνος Ράνια Αλεξίου θα ερμηνεύσει έργα των Κατσίνι, Σούμπερτ, Γκλούκ, Πουτσίνι, Τσαϊκόφσκι  και Μότσαρτ. Στο πιάνο συνοδεύει η καθηγήτρια  Άρτεμις Αργυροπούλου.
  3. Επίσης το νέο ταλέντο της Καρδίτσας, η Υψίφωνος Πηνελόπη Κοντοκώστα θα ερμηνεύσει άριες των Κατσίνι και Μότσαρτ. Στο πιάνο θα συνοδεύσει η Καθηγήτρια του Ωδείου Καρδίτσας –Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης Γιούλη Αγιώτη.
  4. Μουσικά Σύνολα του Ωδείου «Πνοή» Μουζακίου. Υπεύθυνη η Σοφία Λαμπρογιώργου.

 Κοινό Έργο: «ΠΑΡΑΠΟΝΟ» του Θεόδωρου Αντωνίου

 Διευθύνει ο Νίκος Ευθυμιάδης.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.

Η 8η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, υλοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Δήμο Μουζακίου (Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού-Αθλητισμού-Νεότητος), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό




Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση εκπροσώπων των περιφερειών της χώρας για τον τουρισμό

Next Article

Παρατείνεται το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση

Related Posts