Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γνωριμία με τον μαγικό κόσμο του Σκακιού η νέα πρωτοβουλία των Μαθητών & Γονέων του 9ου Δημ. Σχολείου Καρδίτσας

«Εκπαιδευτική δραστηριότητα Μαθητών & Γονέων Τμήματος Γ2, 9ου Δημ. Σχολείου «Γνωριμία με τον κόσμο του Σκακιού»

«Γιατί οι άνθρωποι παίζουν σκάκι; Αλήθεια, γιατί; …..δεν είναι απαραίτητο για την ζωή των ανθρώπων, δεν παράγει κάποιο καλό κτλ.

Να μια καλή απάντηση: “λίγοι άνθρωποι σκέφτονται περισσότερες από δύο ή τρεις φορές ετησίως. Έχω κάνει διεθνή φήμη διότι σκέφτομαι μία ή δύο φορές την εβδομάδα.” (George Bernard Shaw).

Και αυτό δεν είναι ένα αστείο!

Στον παραπάνω προβληματισμό λοιπόν, Το παιχνίδι του σκακιού είναι η μέγιστη λύση!

(αποσπάσματα αλιευμένα από το διαδίκτυο, http://kesaris.blogspot.gr/2011/05/blog-post_1435.html)

Γνωριμία με τον μαγικό κόσμο του Σκακιού η νέα πρωτοβουλία των Μαθητών & Γονέων του 9ου Δημ. Σχολείου Καρδίτσας

Έτσι, μια πρώτη γνωριμία με το μαγικό κόσμο του Σκακιού, ήταν η νέα πρωτοβουλία Μαθητών & Γονέων (Τμήματος Γ2, 9ου Δημ. Σχολείου)*. Με στόχο λοιπόν την ανάπτυξη της (κριτικής) διαδικασίας σκέψης και τη βελτίωση των διανοητικών και ψυχολογικών δεξιοτήτων, αναζητήσαμε τη στήριξη ανθρώπων που θα μπορούσαν να δώσουν στα παιδιά μας το έναυσμα για τη μύηση στο πνευματικό αυτό άθλημα και, φυσικά, απευθυνθήκαμε στο Φυσιολατρικό Όμιλο Καρδίτσας (Φ.Ο.Κ.), όπου η ανάπτυξη του αθλήματος σκέψης, του Σκακιού αποτελεί καθημερινή δραστηριότητα.

Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία για μια πρώτη επαφή με το μαγικό κόσμο του Σκακιού και, πραγματικά, ενθουσιάστηκαν με αυτή τη δραστηριότητα και τις δημιουργικές ώρες απασχόλησης που υπόσχεται σε όσους θελήσουν να εμβαθύνουν περισσότερο.

Εμψυχωτής σε αυτή τη δραστηριότητα ήταν ο κ. Βασίλης Μαρκαντώνης, υπεύθυνος για το σκάκι στον Φυσιολατρικό Όμιλο, ο οποίος με πολύ μεράκι και υπομονή, εξήγησε στα παιδιά τις βασικές αρχές και κανάλια στρατηγικής σκέψης σε αυτό το υπέροχο άθλημα. Τον ευχαριστούμε θερμά, όπως επίσης και τους υπεύθυνους του Ομίλου που με ευχαρίστηση μας φιλοξένησαν στο χώρο του ΦΟΚ.

Τα παραπάνω έγιναν το πρωί της Κυριακής 24/01/2016.

Επόμενη δράση βιωματικής μάθησης: «η καλλιέργεια των μανιταριών».

*Οι εκπαιδευτικές – βιωματικές δράσεις του τμήματός μας εντάσσονται στον κύκλο πρωτοβουλιών της ομάδας υπό τον τίτλο «Παράθυρο στη Γνώση».

Η Ομάδα Γονέων Τμήματος Γ2, 9ου Δημ. Σχολείου Καρδίτσας
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

29 οι υποψηφιότητες για το 32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Επόμενο άρθρο

Πρώτα τεστ για την ακαδημίες Γ.Σ. ΓΟΜΦΩΝ στο κλειστό γυμναστήριο Μουζακίου