Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γκρεμίστηκε η παλιά γέφυρα στο Μπαλάνο

gremisma gefira mpalano mpalano

Σε εξέλιξη η μελέτη για τη δημιουργία νέας και σύγχρονης γέφυρας

 Παρελθόν αποτελεί η παλιά γέφυρα στην τοποθεσία Μπαλάνο, μιας και τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας ολοκλήρωσαν τις εργασίες κατεδάφισής της.

 Η συγκεκριμένη γέφυρα, με ιστορία 85 και πλέον χρόνων, καταστράφηκε από το πέρασμα του «Ιανού», αποκόπτοντας τα χωριά του ορεινού όγκου με τον Δήμο Μουζακίου.

Gefira Mpalanou palia

 Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο Αύγουστο, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης,  σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την ηγεσία του Δασαρχείου Μουζακίου,  πραγματοποίησαν αυτοψία στη γέφυρα του «Μπαλάνου», για την κατασκευή νέας σύγχρονης γέφυρας.

Στην τότε δήλωσή του (10/08/2020), ο Δήμαρχος κ. Φάνης Στάθης, είχε αναφέρει στο Mouzakinews.gr:

«Η κατάσταση της γέφυρας μας θορύβησε πολύ περισσότερο με τις πλημμύρες στις 6 και 7 Ιουλίου και έτσι αιτηθήκαμε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας να κηρύξει το δήμο Μουζακίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με το υπ. αριθ. 6128/21-07-2020 έγγραφο. Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (έγγραφο αρ. πρωτ 177196/28-09-2020) και με την αρμόζουσα ευαισθησία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, το αίτημά μας υλοποιήθηκε και μάλιστα στις 3 Αυγούστου,  στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας εγκρίθηκε η μελέτη ύψους 100.000 ευρώ για τη δημιουργία της νέας γέφυρας».

Gefira Mpalanou Stathis avgoustos

gefira Mpalanou Pefkofito 5

 Η προσωρινή διάβαση που κατασκευάστηκε ακριβώς δίπλα στην παλιά γέφυρα Μπαλάνου, ενώνει το  Μουζάκι με τη Δυτική Αργιθέα. Μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται να ολοκληρωθεί η σύνταξη της μελέτης που είναι σε εξέλιξη και να ακολουθήσει η δημοπράτηση  του έργου για να κατασκευαστεί στην αρχική της θέση, μια νέα, σύγχρονη και ασφαλής γέφυρα.


gefira mpalano arxeio 1

gefira Mpalanou Pefkofito 1

gefira Mpalanou Pefkofito drone 1

gefira Mpalanou Pefkofito drone 2




Total
0
Shares
Previous Article
Agorastos kakopoihsi ginaikwn

Μέχρι το τέλος του 2022 η συνέχιση της λειτουργίας 5 Δομών Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών

Next Article
Δημήτρης Παπακώστας

Ορεινός Δήμος Αργιθέας: Χωρίς σύστημα τηλεδιάσκεψης,δίχως διαβούλευση, αλλά ...με FAX....και νέο "γραφείο" στον... κάμπο!!!

Related Posts