Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γκαβογιάννης: Ζήτησα την ποινική δίωξη του Δημάρχου Καρδίτσας

Gavogiannis Kostas Karditsa

Γκαβογιάννης: Ζήτησα την ποινική δίωξη του Δημάρχου Καρδίτσας

Θα ξεκινήσω θυμίζοντας πως με αίτησή μου προς το Δήμαρχο Καρδίτσας στις 25 Νοεμβρίου 2020 να πληροφορηθώ για τις ενέργειες που έγιναν προκειμένου να διανεμηθεί η βοήθεια που εστάλη από ιδιώτες και φορείς, προς τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα ζήτησα να μου απαντήσουν αναλυτικά στα εξής:

1.Πόση ακριβώς βοήθεια ειδών πρώτης ανάγκης ήρθε στο Δήμο και από ποιους;

Ζήτησα να προσκομιστούν οι αναλυτικές καταστάσεις με τις ποσότητες και τις επωνυμίες ή τα ονόματα των όσων προσέφεραν.

2.Αυτή τη βοήθεια ποιος ή ποιοι τη διένειμαν και σε ποιους;

Και σ’ αυτή την περίπτωση ζήτησα να προσκομιστούν οι αναλυτικές καταστάσεις με το είδος, την ποσότητα και τη συχνότητα που λάμβανε τη βοήθεια ο κάθε πλημμυροπαθής (ονομαστικά).

3.Η Πρόνοια είχε ρόλο και ποιόν;

4. Από πλευράς του Δήμου ποιοι είχαν αναλάβει το συντονισμό;

Ως απάντηση δύο μήνες μετά ( στις 22 Γενάρη 2021) έλαβα ένα πρόχειρο χαρτί υπογεγραμμένο από την τότε αντιδήμαρχο κ. Σούφλα, γεμάτο γενικότητες. Τη θυμάστε την κ. Σούφλα…

Ήταν εντυπωσιακό το γεγονός ότι δεν υπήρχε καμία καταγραφή της βοήθειας που απλόχερα τότε προσφέρθηκε από δωρητές εντός και εκτός Ελλάδος. Όπως ήταν εξίσου εντυπωσιακό ότι δεν υπήρχε τίποτα που να πιστοποιεί ότι δόθηκε η βοήθεια εκεί που έπρεπε.

Οι δωρητές αναφερόταν αόριστα ως επιχειρήσεις, σουπερμάρκετ, φορείς και Δήμοι. Από το σύνολο αυτών, ονομαστικά είχαν αναφερθεί δύο επιχειρήσεις και ένας Σύλλογος. Οι ωφελούμενοι ήταν απλώς ένας αριθμός.

Όπως ήταν φυσικό ακολούθησε μήνυση, γιατί και ο πιο καλοπροαίρετος θα εντυπωσιαζόταν από τέτοιου μεγέθους αμέλεια, τη στιγμή μάλιστα που εκείνη την εποχή η πόλη της Καρδίτσας βοούσε για τον τρόπο διανομής της βοήθειας με τα παράπονα να είναι εκατοντάδες.

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής 18 Μαρτίου, βρέθηκα στο γραφείο του Ανακριτή του Πρωτοδικείου Καρδίτσας που με κάλεσε γα τη συγκεκριμένη υπόθεση. Από τον κ. Ανακριτή ζήτησα την ποινική δίωξη του του Δημάρχου κ. Βασιλείου Τσιάκου, του αναπλήρωτή Δημάρχου και νυν αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Αριστοτέλη Σπάνια, του Γραμματέα του Δήμου κ. Πέτρου Γαλάνη, του τότε αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Ηλία Σχορετσιανίτη, της τότε αντιδημάρχου κ. Ουρανίας Σούφλα και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Δεν θα σχολιάσω κάτι επειδή η υπόθεση οδεύει το δρόμο της δικαιοσύνης.


Για το Συνδυασμό “Καρδίτσα από την Αρχή”

Ο επικεφαλής

Κώστας Γκαβογιάννης




Total
0
Shares
Previous Article
proedros TOEV Titaniou

Με σταθερά βήματα προς την επίτευξη των στόχων της προχωράει η Διοίκηση του ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ.

Next Article
ΑΡΓΙΘΕΑ: «Όχι άλλο κάρβουνο» - Γιάννης Μπαμπάτσικος

ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ Β. Ιωάννης: Όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα, τα έργα και όχι από τις επικοινωνιακές κορώνες.

Related Posts