Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γήπεδο Ολυμπιακών προδιαγραφών έταξαν οι «πολιτικοί παπατζήδες»!!!!

Κατασκευή γηπέδου Παλαιομονάστηρου Δήμου Πύλης
Δήμος Πύλης: Στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» το γήπεδο Παλαιομοναστήρου

Γήπεδο Ολυμπιακών προδιαγραφών έταξαν οι «πολιτικοί παπατζήδες»!!!!

Πριν περίπου ένα μήνα στις 19/3/2020, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η ένταξη στο Πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ”, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV, της Πράξης «Κατασκευή γηπέδου Παλαιομονάστηρου Δήμου Πύλης» συνολικού προϋπολογισμού 1.350.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Πύλης (Ν. Τρικάλων).

Η παραπάνω είδηση ανακοινώθηκε λίγο αργότερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης με φανφάρες και τυμπανοκρουσίες από το Δήμαρχο Κώστα Μαράβα.

Ας δούμε λοιπόν με νηφαλιότητα το συγκεκριμένο έργο, γιατί η συστηματική παραπληροφόρηση των κατοίκων του Παλαιομονάστηρου και της Τοπικής Κοινότητας έχει δώσει την εντύπωση ότι ίσως κάποια μέρα δούμε να αγωνίζονται ομάδες σε αθλήματα στίβου και μεγάλες διοργανώσεις.

Ας ανατρέξουμε στο παρελθόν και ας πάμε στις αρχές Δεκεμβρίου 2019…..

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2019 πραγματοποιήθηκε στη Πύλη η 11η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μέσα στα πολλά θέματα που συζητήθηκαν υπήρξαν και τα θέματα με αύξων αριθμό 20, 21 και 22 που είχανε σχέση με το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” και τη κατασκευή γηπέδου στη Κοινότητα Παλαιομονάστηρου του Δήμου Πύλης. Στην εν λόγω συνεδρίαση έδωσαν το παρών οι υπεύθυνοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου οι οποίοι και προετοίμασαν τον φάκελο του έργου. Οφείλουμε να ενημερώσουμε, πως για μία ακόμα φορά σε Δημοτικό Συμβούλιο, παρ’ όλη την σπουδαιότητα του έργου, παραδόθηκε ως προς έγκριση μια μελέτη, πρόχειρη, ημιτελής, αντιγραφή κάποιας άλλης.

Ύστερα από μια τραγελαφική, από πλευράς της συμπολίτευσης, ψηφοφορία με τα υπέρ και κατά να πάνε και να έρχονται….. αποφασίστηκε τελικά η κατάθεση του φακέλου στο πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ”.

Τόσο εγώ όσο και η παράταξη της Πύλης Αξιών σε εκείνο το Δημοτικό Συμβούλιο παρουσιάσαμε μια ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση, προτείνοντας την ανακατασκευή όλων των γηπέδων των Ερασιτεχνικών Σωματείων του Δήμου Πύλης, προτείνοντας ουσιαστικά μια κατανομή των πόρων του “Φιλόδημου ΙΙ” σε όλα τα Δημοτικά Γήπεδα και τα Ερασιτεχνικά Σωματεία που έχουν αναλάβει την συντήρηση τους. Επίσης για την Τοπική Κοινότητα του Παλαιομονάστηρου προτείναμε ένα έργο που είναι καθολική απαίτηση του συλλόγου γυναικών, και έχει σχέση με ένα χώρο πολιτισμού.

Ερχόμενοι στο τώρα ενημερώνω ότι η μελέτη προβλέπει την κατασκευή γηπέδου, όταν……και άμα κατασκευαστεί, με γήπεδο ποδοσφαίρου και έναν περιμετρικό διάδρομο στίβου (ταρτάν).

Σε αυτό το Ολυμπιακών διαστάσεων έργο όπως χαρακτηρίστηκε από τον δήμαρχο κύριο Μαράβα δεν προβλέπονται βασικά συνοδά έργα όπως είναι οι κερκίδες και τα αποδυτήρια… Στο στίβο δεν προβλέπονται ούτε σκάμμα για τη διεξαγωγή του τριπλούν, ούτε χώροι για τα άλματα επί κοντώ και εις ύψος, ούτε βαλβίδες ρίψεων για ακοντισμό και σφαίρα και όπως είναι λογικό απουσιάζει και ο χώρος για τα άλματα στιπλ.

(Επισυνάπτω την σελίδα που αναγράφει τι, ακριβώς προβλέπεται να κατασκευαστεί).

gipedo palaiomonastiroy

Αν λοιπόν όλα αυτά συνιστούν ένα γήπεδο Ολυμπιακών προδιαγραφών μάλλον εγώ είμαι Εξωγήινος και ο Αθλητισμός είναι η συστηματική σωματική καλλιέργεια που λαμβάνει χώρα στα καφενεία και στα γραφεία.

Αγαπητοί συνδημότες η πραγματική αλήθεια είναι μία. Σε αυτό το  προς κατασκευή γήπεδο ΔΕΝ μπορούνε να τελεστούνε αγώνες υψηλού επιπέδου μιας και δεν προβλέπονται βασικοί χώροι για όλα τα αθλήματα και απλά είναι ένα γήπεδο προπόνησης  κάτι που δεν θα κάνει τη διαφορά σε σχέση με το παλιό γήπεδο.

Τέλος σας γνωρίζω ότι το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ”, αντικαταστάθηκε από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” στο οποίο προβλέπονται αρκετές αλλαγές που πιθανώς να αποτελέσουν τροχοπέδη για την υλοποίηση του εν λόγω γηπέδου.

Με όλα τα παραπάνω αποδεικνύεται περίτρανα πως ο Δήμος Πύλης και αυτοί που διαχειρίζονται τις τύχες του τα τελευταία χρόνια, για ακόμα μια φορά έδρασαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση με αποτέλεσμα ένα έργο που θα μπορούσε να έχει υλοποιηθεί να έχει αβέβαιο μέλλον.

Όλα τα άλλα είναι λόγια των καφενείων, λόγια του αέρα όπως αυτά που μας έχει συνηθίσει εδώ και χρόνια ο κύριος Μαράβας.

Με τιμή

Μητρονάτσιος Περικλής




Total
0
Shares
Previous Article
dimarxeio trikalon

Συλλυπητήρια του Δημάρχου Τρικκαίων για τον θάνατο του τ. Δημάρχου Γόμφων, Νίκου Παλλαντζά

Next Article
tsiaras

Κ. Τσιάρας: Από τα Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία η επανεκκίνηση της Δικαιοσύνης