Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γιορτή Πίτας στο Μασχολούρι: Βήμα για την παραγωγή εισοδήματος;

Mosxolouri 2Ενδιαφέρουσα συζήτηση οργανώθηκε στο Μασχολούρι με θέμα την αξιολόγηση της γιορτής πίτας που οργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος «ΑΡΝΗ». Συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Ηλίας Αντωνίου, ο πρόεδρος του Δικτύου Τροφίμων – Ποτών κ. Κώστας Ζυγογιάννης, ο Διευθυντής της ΑΝ.ΚΑ ΑΕ κ. Βασίλης Μπέλλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σωτήρης Σταμούλης, τα μέλη του Δικτύου Γιώργος Λαγός, Κώστας Ντούλιας, Πασχάλης και Αλέκα Ραχμάνη, ο σύμβουλος του Επιμελητηρίου Μανώλης Μαυρογιάννης και αρκετά μέλη του συλλόγου «ΑΡΝΗ». Η συζήτηση φιλοξενήθηκε στο παραδοσιακό πλίθινο κτίριο του συλλόγου στην πλατεία του χωριού.

Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις για τους τρόπους αναβάθμισης της γιορτής με στόχο να αποκτήσει μεγαλύτερη εμβέλεια, να συμβάλει στην προβολή της περιοχής, των τοπικών προϊόντων και των παραδοσιακών γεύσεων.

«Η φετινή επιτυχία της γιορτής που προσέλκυσε πάνω από 1500 άτομα και η αδιάλειπτη διοργάνωσή της τα τελευταία 16 χρόνια, αυξάνουν την ευθύνη που νιώθουμε απέναντι στο χωριό μας, στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου», τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σταμούλης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αντωνίου, αφού συνεχάρη το σύλλογο για την επιτυχημένη διοργάνωση και για το πνεύμα του εθελοντισμού που διακατέχει τα μέλη του, πρότεινε να αναζητηθούν ιδέες για τη διεύρυνση της προσέλκυσης επισκεπτών στην περιοχή και κυρίως για τη δημιουργία εισοδήματος προς όφελος των γυναικών που κατέχουν την τέχνη παραγωγής πιτών. Mosxolouri 1«Τέτοιες δεξιότητες αποτελούν τη βάση για την ανάπτυξη αγροτουριστικών δραστηριοτήτων», είπε. «Κάτοικοι πολλών περιοχών της Ευρώπης, όπως στην Ισπανία, στην Αυστρία και στη Γαλλία κερδίζουν το εισόδημά τους μ’ αυτό τον τρόπο. Είναι η ώρα να συζητήσουμε σοβαρά για μια τέτοια προοπτική», κατέληξε.

Ο Β. Μπέλλης ανέφερε ότι η ΑΝ.ΚΑ μπορεί να υποστηρίξει την μετεξέλιξη της τέχνης παραγωγής πιτών σε επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: Ή μέσω της συνεργασίας γυναικών με υφιστάμενες επιχειρήσεις ή μέσω της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, οικογενειακής ή συνεργατικής μορφής.

Τέλος ο κ. Ζυγογιάννης, είπε ότι το Δίκτυο μπορεί να βοηθήσει στην οργάνωση της παραγωγικής διαδικασίας μέσω της τεχνογνωσίας που κατέχουν οι επιχειρήσεις – μέλη του που δραστηριοποιούνται σε παρόμοια αντικείμενα.
Total
0
Shares
Previous Article

Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας

Next Article

Η διασκέδαση του καλοκαιριού, έχει όνομα: La Luna summer club