Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γιορτή Γεύσεων: 32η Γιορτή Κρασιού Μεσενικόλα

Το ταξίδι στις γεύσεις της Καρδίτσας συνεχίζεται με σταθμό, αυτή τη φορά, τον Μεσενικόλα. Το ταξίδι άρχισε στις 14 και 15 Δεκεμβρίου του 2014, με την καταγραφή προϊόντων και γεύσεων που οργανώθηκε στην Καρδίτσα και στην Πλαζ Πεζούλας.

Συνεχίστηκε στην Καρδίτσα, όπου στις 29 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Αγορά η εκδήλωση «Επισκέπτομαι τις Γεύσεις του Τόπου μου», με τη συμμετοχή επιχειρήσεων του Δικτύου Τροφίμων – Ποτών, παραγωγικών αγροτικών συνεταιρισμών και εκατοντάδων συμπολιτών μας.

Κατόπιν, τη σκυτάλη πήρε η «Γιορτή πίτας» που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 13η φορά, στις 13 Ιουνίου στο Μασχολούρι Σοφάδων.

Η γιορτή γεύσεων εντάσσεται στην εβδομάδα εκδηλώσεων «32η Γιορτή Κρασιού Μεσενικόλα» και περιλαμβάνει δύο παράλληλες ομάδες δράσεων: Τη γευσιγνωσία τοπικών εδεσμάτων που θα γίνει στην πλατεία του Μεσενικόλα και τη γνωριμία με τις γεύσεις των κρασιών που παράγονται από τα 9 τοπικά οινοποιεία που θα γίνει στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου, επίσης στο Μεσενικόλα. Ακολουθεί το πρόγραμμα των παράλληλων δράσεων:

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Πλατεία Μεσενικόλα

7.00 μμ: Έκθεση τοπικών προϊόντων και παρουσίασή τους από τους παραγωγούς (επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί του Δικτύου Τροφίμων – Ποτών)

9.00 μμ: Γευσιγνωσία τοπικών εδεσμάτων και παρουσίαση συνταγών από chef.

Μουσείο Οίνου και Αμπέλου

7.30 μμ: Σεμινάριο Οινογνωσίας – Γευσιγνωσίας. Εισηγητής Θάνος Καραθάνος, Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων

8.00 μμ: Επίδειξη διαγωνιστικής γευσιγνωσίας από τους οινολόγους του Νομού Σοφία Κουλούρη, Θάνο Καραθάνο, Δημήτρη Κυρίτση, Χρήστο Ρέππα και Ηλία Σφέτσιο

8.30 μμ: Παρουσίαση της ιστορίας των τοπικών οινοποιείων από τους ιδιοκτήτες ή ειδικούς επιστήμονες συνεργάτες

Μετά το τέλος των δράσεων ακολουθεί συναυλία που οργανώνει ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μεσενικόλα με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο.

Οι δράσεις της «Γιορτής Γεύσεων» εντάσσονται στο πρόγραμμα Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» του Τοπικού Προγράμματος LEADER (Άξονας 4 του ΠΑΑ) στο οποίο συμμετέχει η ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. μαζί με άλλες 20 Αναπτυξιακές Εταιρίες διαφόρων περιοχών της Ελλάδας όπου υλοποιούνται αντίστοιχα προγράμματα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή της Μεσογειακής Διατροφής και ειδικότερα των γεύσεων και της γαστρονομικής κληρονομιάς του τόπου μας, στοιχεία άρρηκτα δεμένα με την αγροτική παραγωγή και τον πολιτισμό μας.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή και θα δοθεί η δυνατότητα στους συμπολίτες μας να δοκιμάσουν τα φαγητά και τις γεύσεις που θα παρουσιάσει ειδικός σεφ, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τοπικά προϊόντα.




Total
0
Shares
Previous Article

"Καλοκαιρινός παιδότοπος" έγινε για μια ημέρα το Χάρμα.

Next Article

Δύο προγράμματα συμμετοχής τρικαλινών νέων σε δράσεις του ERASMUS+

Related Posts