Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γιώργος Κωτσός: «Ζωτικής σημασίας η αξιοποίηση της προμελέτης του Φράγματος Μουζακίου» 

Kwtsos Mouzaki omilia 2023

Γιώργος Κωτσός: «Ζωτικής σημασίας η αξιοποίηση της προμελέτης του Φράγματος Μουζακίου» 

Το Πρόγραμμα Επισκέψεων του Υποψήφιου Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού 17 – 18 – 19/5 

«Η ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι ζωτικής σημασίας για τον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας και ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του υδατικού ζητήματος το οποίο πλήττει τον πρωτογενή τομέα παραγωγής τα τελευταία χρόνια», σημείωσε ο Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός κατά τη διάρκεια των επισκέψεων που πραγματοποίησε στις Τοπικές ΚοινότητεςΜαγουλίτσης, Γελάνθης, Μαυρομματίου και Δημοτική Κοινότητα Μουζακίου.

Ο κ. Κωτσός δήλωσε πως αποτελεί ζωτικής σημασίας ανάγκη η αξιοποίηση της προμελέτης του αείμνηστου Γιάννη Θανόπουλουη οποία εκπονήθηκε όταν ήταν  Δήμαρχος Μουζακίου και αφορά την κατασκευή του φράγματος Μουζακίου, η οποία βρίσκεται στα γραφεία της πρώην ΕΥΔΕ Αχελώου.

«Η προμελέτη έχει επεξεργαστεί τρία σενάρια και το πλέον πρόσφορο είναι αυτό που προβλέπει κατασκευή φράγματος μήκους στέψης 450 μ. και ύψους 60 μ. Η κατακλυζόμενη επιφάνεια θα είναι 3.760 στρέμματα και θα απαιτηθεί θεμελίωση 65 περίπου μέτρων. Σε πρώτη φάση είναι να αναγκαίο να πραγματοποιηθεί η συλλογή όλων των διαθέσιμων στοιχείων για το φράγμα Μουζακίου που υπάρχουν είτε στη ΔΕΗ είτε στην πρώην ΕΥΔΕ Αχελώου και στη συνέχεια να εκπονηθεί άμεσα μελέτη σκοπιμότητας», σημείωσε ο κ. Κωτσός.

«Το φράγμα Μουζακίου εκτός από την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και την ενεργειακή αξία του, είναι ένα έργο απαραίτητο και για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής από τυχόν μελλοντικές φυσικές καταστροφές. Αν το Φράγμα Μουζακίου ήταν κατασκευασμένο θα συγκρατούσε τα πλεονάζοντα νερά του ΙΑΝΟΥ και θα είχαν αποφευχθεί όλες οι καταστροφές κατάντη της λεκάνης απορροής του Παμίσου ποταμού», υπογράμμισε ο κ. Κωτσός.

Επιπλέον, ο Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έκανε αναφορά και στο μεγάλο έργο που επιτελέστηκε την περίοδο που ήταν Δήμαρχος Μουζακίου στο Δήμο, με κατασκευή καινούριων δικτύων ύδρευσης, δικτύου αποχέτευσης, ολοκλήρωση της κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίουΜουζακίου, κατασκευή 3 νέων σχολείων, εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα στο γήπεδο Μουζακίου, κατασκευή κόμβου οδικής κυκλοφορίας, νέα πεζοδρόμια με τα οποία άλλαξε όλη η όψη του Μουζακίουκ.α.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Κωτσός τόνισε τη μεγάλη συνεισφορά του στον αναπτυξιακό τομέα του Δήμου, όπου κατά την περίοδο της Δημαρχίας του οι συνολικές ιδιωτικές επενδύσεις ξεπέρασαν τα 350 εκατομμύρια ευρώ γεγονός που προσέλκυσε το ενδιαφέρον του πανεπιστημίου του Κλερμόν-Φεράν της Γαλλίας που θεωρούσε την περιοχή του Μουζακίου ως περιοχή πιλότο για την περιφερειακή ανάπτυξη.

Πρόγραμμα Επισκέψεων Γιώργου Κωτσού, Υποψήφιου Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νομού Καρδίτσας

Ο Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός θα επισκεφτεί:

 Τέταρτη 17/5: 

Ώρα Τοπική Κοινότητα Τοποθεσία
19.30 Τοπική Κοινότητα Αρτεσιανού Κατάστημα κ. Νταμκαρέλος
20.30 Τοπική Κοινότητα Μασχολουρίου Καφενείο κ. Τσόγκας
21.00 Δημοτική Κοινότητα Σοφάδων Καφενείο κ. Μπλάνης

Πέμπτη 18/5: 

Ώρα Τοπική Κοινότητα Τοποθεσία
19.30 Δημοτική Κοινότητα Καρδιτσομαγούλας Καφενείο κ. Πανάγος
20.30 Τοπική Κοινότητα Καλυβακίων Καφενείο κ. Πράπας
21.00 Δημοτική Κοινότητα Παλαμά Καφενείο ”Τιτάνιον”

 Παρασκευή 19/5: 

Το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Κωτσός θα πραγματοποιήσει ομιλία στηνΚαρδίτσα.

Ειδικότερα:

Τοποθεσία: Πεζόδρομος Κεντρικής Πλατείας (έναντι της Εθνικής Τραπέζης)

Διεύθυνση: Πλαστήρα 12, Καρδίτσα

Ώρα: 20.30




Total
0
Shares
Previous Article
mastografia Sofades antikarkiniki

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Δήμο Σοφάδων το πρόγραμμα προληπτικής μαστογραφίας

Next Article
Tsiaras Sofades 2023 periodeia

Ο Κώστας Τσιάρας από τους Σοφάδες: Σταθερά μαζί, και την επόμενη μέρα των εκλογών, θα εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά για τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας