Γιώργος Κωτσός: «Ναι Κεφαλογιάννη για Υδατοδρόμιο στη Λίμνη Πλαστήρα»

Γιώργος Κωτσός: «Ναι Κεφαλογιάννη για Υδατοδρόμιο στη Λίμνη Πλαστήρα»

«Ναι Κεφαλογιάννη για Υδατοδρόμιο στη Λίμνη Πλαστήρα» 

Συνάντηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη

Με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη συναντήθηκε ο Βουλευτής του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη του Νομού Καρδίτσας και συγκεκριμένα ο κ. Κωτσός έφερε στην επιφάνεια θέμα κατασκευής υδατοδρομίου στη Λίμνη Πλαστήρα.

Συγκεκριμένα ο κ. Κωτσός ανέλυσε στον κ. Κεφαλογιάννη πως ένα τέτοιο έργο θα βοηθούσε στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής καθώς θα δημιουργηθούν επενδυτικά κίνητρα για επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούνται με τον κλάδο του τουρισμού. Ο κ. Κωτσός έθεσε επίσης το θέμα με τα self test στους επαγγελματίες οδηγούς και τόνισε στον κ. Κεφαλογιάννη πως θα πρέπει να υπάρχει μία ανοχή στην τήρηση του εβδομαδιαίου προγραμματισμού καθώς υπάρχει περίπτωση να μην μπορούν να το κάνουν διότι θα βρίσκονται σε προγραμματισμένο δρομολόγιο.

Ο κ. Κεφαλογιάννης απάντησε στον κ. Κωτσό πως είναι θετικός για την κατασκευή υδατοδρομίου στη Λίμνη Πλαστήρα και δεσμεύτηκε πως από τη στιγμή που θα κατατεθεί πρόταση από οποιονδήποτε φορέα είτε το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα είτε κάποια ενδιαφερόμενη ιδιωτική εταιρία η ανταπόκριση του Υπουργείου όσον αφορά την έκδοση άδειας και την έναρξη των εργασιών θα είναι άμεση. Για το θέμα με τα self test στους επαγγελματίες οδηγούς κατανόησε το πρόβλημα και ανέφερε πως θα υπάρξει ανοχή όταν αποδεικνύουν πως βρίσκονται σε προγραμματισμένο δρομολόγιο.

Ειδικότερα ο κ. Κωτσός δήλωσε:

«Η Ελλάδα αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό λόγω της εκτεταμένης ακτογραμμής και των πολυάριθμων νησιών της, αλλά και λόγω της φυσικής ομορφιάς της. Ο τουρισμός εξακολουθεί να αποτελεί έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο στην Ελλάδα με σημαντικές μελλοντικές προοπτικές. Στα πλαίσια αυτών των προοπτικών συζήτησα με τον κ. Κεφαλογιάννη την κατασκευή υδατοδρομίου στη Λίμνη Πλαστήρα. Είναι σημαντικό να μεριμνούμε συνεχώς και να πράττουμε ότι περνάει από το χέρι μας έτσι ώστε να αναπτύξουμε την τοπική μας οικονομία. Η κατασκευή ενός τέτοιου έργου θα δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε η Καρδίτσα και συγκεκριμένα η Λίμνη Πλαστήρα να γίνει πόλος έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο».
Total
0
Shares