Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γιώργος Δ. Καραβίδας: Δύο χρόνια μετά τον «Ιανό»: Προκαλείτε, κύριοι … Προκαλείτε!!!

Ο Γιώργος Δ. Καραβίδας για την υποψηφιότητά του ως Περιφερειακού Συμβούλου Θεσσαλίας με το Συνδυασμό του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα

Δύο χρόνια μετά τον «Ιανό» : Προκαλείτε, κύριοι … Προκαλείτε!!!

Δύο χρόνια μετά την καταστροφική επέλαση του «Ιανού», που κατέστρεψε υποδομές και περιουσίες, στοιχίζοντας ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές, χωρίς καμία μέχρι στιγμής απόδοση ευθυνών.

Δύο χρόνια συμπληρωμένα και τα πληγέντα από την ίδια θεομηνία χωριά του Δήμου Μουζακίου εξακολουθούν να παραμένουν κατεστραμμένα και καταδικασμένα στην απομόνωση και στο μαρασμό, με το Δήμαρχο Μουζακίου να εξαντλεί το ενδιαφέρον του γι’ αυτά στις όποιες μέσα από απ’ ευθείας αναθέσεις πρόχειρες αποκαταστάσεις (βλ. μπαζώματα) και στην προ διετίας υποβολή αρμοδίως ενός κακοσυνταγμένου και ανακριβούς Τεχνικού Δελτίου, που περιέγραφε τις καταστροφές (αγνώστου τύχης από εκεί και μετά), καταχρώμενος πλήρως την αρχική ανοχή αλλά και στήριξη όλων των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων του Δήμου για τις όποιες ενέργειες και αποφάσεις του.

Δύο χρόνια και οι κάτοικοι των ορεινών χωριών και όσοι άλλοι μετακινούνται στους δρόμους τους πρέπει πρώτα να έχουν …. κάνει την προσευχή τους αλλά και μερικά τάματα σε αγίους, πριν αποφασίσουν να τους χρησιμοποιήσουν, αν και όταν, βέβαια, είναι προσβάσιμοι. Κανένα ουσιαστικό αντιπλημμυρικό έργο δεν έχει συντελεστεί, με τις κοίτες των ποταμών να παραμένουν ακόμα μπαζωμένες από τα φερτά υλικά της πλημμύρας του «Ιανού», με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται σε περίπτωση επανάληψης παρόμοιου φαινομένου, έστω και ηπιότερης έντασης. Αλλά να είμαστε ευχαριστημένοι, λένε, που τα έργα αποκατάστασης δεν παραπέμφθηκαν για το …. μέλλον!!!

Δύο συμπληρωμένα χρόνια, και ο περιφερειακός του Μουζακίου, μία από τις ελάχιστες παρεμβάσεις αποκατάστασης που έχουν ολοκληρωθεί αλλά και – κατά πληροφορίες –  παραδοθεί από την κατασκευαστική εταιρία, παραμένει κλειστός (!!!), χάριν ίσως κάποιας μελλοντικής φιέστας εγκαινίων (έρχονται και εκλογές, βλέπετε!!), με τους ιθύνοντες να στέκονται απαθείς απέναντι στην απόγνωση του εμπορικού κόσμου του Μουζακίου αλλά και στην αγανάκτηση των υπόλοιπων δημοτών από το κυκλοφοριακό κομφούζιο, που παρατηρείται εντός της πόλης.

Δύο χρόνια στασιμότητας, χωρίς καμία ουσιαστική διεκδίκηση από τη δημοτική αρχή (ε, μη δυσαρεστήσουμε και την κεντρική εξουσία και τους τοπικούς εκπροσώπους της!!), με εμφανή την προσπάθεια παραπληροφόρησης και παραπλάνησης των δημοτών. Όσο δε για το Κέντρο Υγείας Μουζακίου παραμένει, προς το παρόν, μια από τις πολλές ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και δεσμεύσεις τόσο της κεντρικής εξουσίας και των τοπικών εκπροσώπων της όσο και του άτολμου υποχείριού της Δημάρχου Μουζακίου.

Κι όμως!! Τα κυβερνητικά κλιμάκια, ήρθαν και πάλι για να φωτογραφηθούν!! «Φόντο» αυτή τη φορά τα «μεγάλα έργα» του αποκατασταθέντος (αλλά μη δοθέντος στην κυκλοφορία) περιφερειακού Μουζακίου και μιας υπό κατασκευή πεζογέφυρας στο ποτάμι, προσπαθώντας έτσι να πείσουν ότι νοιάζονται αλλά και να κατευνάσουν αγωνίες και αντιδράσεις, συνεχίζοντας τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις τους (οι εντολές για μελέτες δεν έχουν, άλλωστε, κανένα κόστος) και σπρώχνοντας κάτω από το χαλί τα πάμπολλα άλλα και ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα, που ο «Ιανός» άφησε πίσω του στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου Μουζακίου (και όχι μόνο).

Επισκέψεις, που τα διάσπαρτα στο διαδίκτυο «Γραφεία Τύπου» του Δημάρχου Μουζακίου (και όχι του Δήμου, μια και ο ίδιος θεωρεί, προφανώς, πως ένα τέτοιο, που να ενημερώνει ορθά, υπεύθυνα και αντικειμενικά τους δημότες, περιττεύει για το Δήμο) να σπεύδουν να τις βαφτίσουν ως δική του «επιτυχία».

Όλα για την επικοινωνία μα τίποτα για την ουσία. Την αδιαφορία συμπληρώνει και διαδέχεται η υποκρισία.

Προκαλείτε, κύριοι…. Προκαλείτε!!

Γιώργος Δ. Καραβίδας,

Δημοτικός Σύμβουλος (Ενωτική Πρωτοβουλία),

πρ. αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου




Total
0
Shares
Previous Article
Το Κέντρο Υγείας Μουζακίου συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα του «Προσωπικού Ιατρού»

Το Κέντρο Υγείας Μουζακίου συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα του «Προσωπικού Ιατρού»

Next Article
Γόμφοι Trail - Στα Μονοπάτια των Προγόνων μας - Έως 26 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές

Γόμφοι Trail - Στα Μονοπάτια των Προγόνων μας - Έως 26 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές