Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γιατροί Ορεινών: Αφανείς ήρωες προσφοράς !

foto iatreio vragianna mesa

Γιατροί Ορεινών: Αφανείς ήρωες προσφοράς !

Γράφει ο Δημήτρης Παπακωστας


Νοιωθουμε την εσωτερική ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια τον Γιατρό μας -[Δημήτρης Κερασσούς ]- που υπηρετεί στο ορεινό άγονο απόμακρο (100χλμ από πόλη Καρδίτσας) Περιφ Ιατρείο Θεσσαλικών Βραγκιανών  από αρχές Ιουνίου 22 ,ενώ παράλληλα υπηρετεί τη στρατιωτική θητεία του,καταγόμενο από όμορφη Καβάλα για την  ετοιμότητα – αποτελεσματικότητα του στην αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού με μικρό αγοράκι [Χ.Σ.Μ] 22 μηνών στις 19-8-22 .

^^ Ο μικρός μαζί με αδελφή του , γονείς και άλλα παιδάκια έκανε μπάνιο στον Αχελωο ποταμό (Κοράκου) όταν μια σφήκα τον τσίμπησε στα χείλη .

Προφανής κ δικαιολογημένος ο φόβος του πιθανού αλλεργικού σοκ και ο πανικός της στιγμής .

* Αμέσως ειδοποιήθηκε ο Γιατρός που ήταν εν υπηρεσία τις μέρες της Παναγίας μας , πιστός στο ιατρικό καθήκον και έγιναν όλα τα αναγκαία ιατρικά βήματα και όλα πήγαν κατευχήν και ο μικρός χαμογελούσε στις αγκαλιές των γονιών του .

•• Με τέτοια περιστατικά κατανοούμε την προσφορα των γιατρών μας ,συνειδητοποιούμε την ανάγκη της ιατρικής υπηρεσίας στο πιο απόμακρο ορεινό κ νησί, δικαιολογούμε απολυτως τις δαπάνες του κράτους για διασφάλιση του ανθρώπινου δικαιώματος : υγεία σε όλους και παντού .

•Αναδεικνύεται η προτεραιότητα : κράτος – περιφέρεια – Δήμος – τοπική κοινωνία να παίρνουν έμπρακτα μέτρα στήριξης των Γιατρών και ορεινών Ιατρείων .

1. Η Κυβέρνηση να αναμορφώσει το αναχρονιστικό σύστημα διορισμού γιατρών ωστε μην παρεμβάλλεται μεγάλο διάστημα χωρίς γιατρό όταν αποχωρεί ο υπηρετών λόγω λήξης θητείας ( καταθέσαμε προτάσεις ).

2. Περιφέρεια – Δήμος να χορηγήσει πρόσθετα κίνητρα / πέραν του ειδικού ορεινού επιδόματος 400€ μεικτά μηνιαία .

Το κάνουν στο Νότιο Αιγαίο – στην Στερεά Ελλάδα – Ευρυτανια κα.

3. Ο Δήμος δύναται με νόμο 2018 να διαθέτει δαπάνη για συντήρηση – θέρμανση – κλιματισμό – φύλαξη – καθαριότητα – νομιμα και χωρίς προβλήματα εγκρίσεων .

4. Το ΔΣ και ο Δήμαρχος ας επανεξετάσουν το ζήτημα παραμονής των γιατρών με επικαιροποίηση της απόφασης 153/2017 υπέρ γιατρών κ Ιατρείων που με πρόταση μας ( από θέση προέδρου ΔΣ Αργιθέας ) λάβαμε με ευρεία πλειοψηφία που όμως δεν εφαρμόστηκε λόγω της αρνητικής θέσης της τότε Εκτελ Επιτροπης Δήμου με πρόσχημα γραφειοκρατικά εμπόδια κλπ .

@ Το Ιατρείο Αργυριου παραμένει χωρίς γιατρό από αρχές Ιουλίου ( δυο μήνες) – η κάλυψη γίνεται από Γιατρό Βραγκιανων , όμως οι αποστάσεις και η αραιοκατοίκηση  γεννούν δυσκολίες .

@Το ιατρείο Πετριλου – όπως μας πληροφορούν φίλοι πατριώτες- επι μήνες χωρίς μόνιμο γιατρό .

@ Ο Διοικητής 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας δεν έχει επισκεφθεί ούτε μια φορά την περιοχή Αχελωου , την Αργιθεα . Ούτε ένας Υποδιοικητής του .

Εδώ και η Δημ Αρχή ας εντείνει τις διπλωματικές κινήσεις .

• Ας ζητήσει από Περιφερειάρχη Κ Αγοραστό να στηρίξει τα άγονα Ορεινά Ιατρεία στην άκρη της Θεσσαλίας : οικον κίνητρα σε γιατρούς – εξοπλισμό – κλιματισμό – νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση για να σηκώνει θερμαντικά σώματα ενόψει χειμώνα : τώρα όχι τον …Δεκέμβριο …!
Ελπίζουμε να ανταποκριθεί θετικά – μην πει πάλι : δεν έχω χρήματα , όπως δηλώνει για Ρογκια .

Ευχαριστούμε και πάλι τον Γιατρό μας

Dimitris Kerasous giatros Argithea

Δημήτρης Παπακωστας 21-8-22

Ppapakostas dimitris




Total
0
Shares
Previous Article
foto apati eglimatiki omada

Εξιχνιάστηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη απατών, με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου

Next Article
Leontito parousiasi vivliou 1

Παρουσίαση βιβλίου του Ξενοφώντα Κουτή «ΑΠ΄ΤΗΝ ΑΘΑΜΑΝΙΑ ΣΤ΄ ΑΓΡΑΦΑ – ΤΟΜΟΣ Α΄».

Related Posts

2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”