Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γιάννης Καλλιάνος: «Έρχεται μια κακοκαιρία αλλοπρόσαλλη»

psihos xionia

Ψύχος μέχρι την Τετάρτη

Για μια «αλλοπρόσαλλη» κακοκαιρία κάνει λόγο ο Γιάννης Καλλιάνος, σε μία ανάρτησή του στον προσωπικό το λογαριασμό στο facebook, καθώς το κύμα ψύχους έρχεται από σήμερα να «χτυπήσει» την χώρα.

Ο μετεωρολόγος, κάνει λόγο για μια κακοκαιρία που κρύβει «εκπλήξεις» και αναμένεται να κρατήσει μέχρι την Τετάρτη. Στο ερώτημα γιατί δεν γίνονται ακόμη ακριβείς προγνώσεις για το κύμα ψύχους στη χώρα από τους μετεωρολόγους, ο κ. Καλλιάνος απάντησε πως αυτό γίνεται διότι «αυτή η κακοκαιρία κρύβει πολλές εκπλήξεις με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αδύνατον να βγάλουμε πλήρη και αναλυτικά στοιχεία για μετά από 48 ώρες». Επεσήμανε δε πως κάθε έξι ώρες τα προγνωστικά στοιχεία βγάζουν διαφορετικές εκτιμήσεις για μετά από 48 ώρες.

«Όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι αρνητικό για να μπορέσουμε να εντοπίσουμε με ακρίβεια την εξέλιξη αυτής της κακοκαιρίας για αρκετές ημέρες μετά. Γι’ αυτό και το πηγαίνουμε βήμα – βήμα. Για να είμαστε σωστοί στις εκτιμήσεις μας και για να σας ενημερώσουμε σωστά, ο καθένας βέβαια με τον δικό του μοναδικό τρόπο και με τη δική του διάθεση για περαιτέρω αναλύσεις».

Ανάλυση των καιρικών φαινομένων και τι προβλέπεται για την Θεσσαλία

Περνώντας στην ανάλυση για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ο μετεωρολόγος τόνισε πως μέχρι και την Τρίτη – Τετάρτη διαδοχικά συστήματα θα επηρεάζουν τη χώρα. Από το Σάββατο, θα δώσει πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική Ελλάδα ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

«Για παράδειγμα αρκετό χιόνι αναμένουμε στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Εύβοια ακόμη και χαμηλά»

Όσον αφορά στις περιοχές που θα σημειωθούν οι πιο πυκνές χιονοπτώσεις, ο κ. Καλλιάνος τόνισε:

«Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, οι περισσότερες και πιο πυκνές χιονοπτώσεις όλες αυτές τις μέρες θα τις δούμε σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της κεντρικής και ίσως και της ανατολικής Στερεάς σε αρκετά χαμηλά υψόμετρα. Όχι ότι δεν θα χιονίσει και σε άλλες περιοχές, ίσα ίσα θα γίνει, απλά εκεί θα είναι πιο πυκνά τα χιόνια κατά τόπους και κατά περιόδους».




Total
0
Shares
Previous Article
Νικόλαος Καλαμπάκας - Ασφαλιστικός Σύμβουλος

Νικόλαος Καλαμπάκας - Ασφαλιστικός Σύμβουλος

Next Article
agorastos tsiakos

«Καρδίτσα Πόλη για να ζεις» 34 νέα ηλεκτρικά και «έξυπνα» ποδήλατα στην Καρδίτσα

Related Posts