Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Για νέα ρεκόρ και με καινοτομίες ο 13ος Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα – Τρίκαλα

την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020
13ος Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα - Τρίκαλα

 

Η ώρα του τρίτου μεγαλύτερου ημιμαραθώνιου της χώρας έφτασε. Ο 13ος Ημιμαραθώνιος αγώνας Καλαμπάκα – Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος», διοργανώνεται από τον Δήμο Τρικκαίων και τον Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020.

dromeis kalmpaka trikalaΔεκατρία χρόνια μετά τον πρώτο αγώνα στη μνήμη του ιδρυτικού μέλους του Συλλόγου, Θανάση Σταμόπουλου, ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων με τη συνδρομή, συνεργασία και συνδιοργάνωση του Δήμου Τρικκαίων ενισχύει τον αγώνα των ρεκόρ.

Το πρωί της Τρίτης 28 Ιανουαρίου 2020 ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βαγγ. Διβάνης και ο γενικός αρχηγός κ. Χρήστος Λίπας συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, Η συνάντηση περιστράφηκε σε θέματα τεχνικά και οργανωτικά, αφού ο Δήμος Τρικκαίων μετέχει ως συνδιοργανωτής στον μεγάλο αυτό αγώνα, που, όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, συνεχίζει την παράδοση των μεγάλων διοργανώσεων στα Τρίκαλα, στο κέντρο της Ελλάδας. Ήδη, οι συμμετοχές αυξάνονται αλματωδώς, τα ρεκόρ ετοιμάζονται να σπάσουν και επομένως, τα θέματα συζήτησης ήταν αμιγώς τεχνικά.

Καινοτομίες

Η προεργασία του έμπειρου Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων έχει οδηγήσει σε καινοτομίες. Για παράδειγμα φέτος, το 2020, καλούνται και όσοι/ες δεν επιθυμούν να τρέξουν, αλλά μπορούν να μετάσχουν σε ένα δυναμικό βάδισμα, να εγγραφούν στον αγώνα των 5 χλμ. η πρόσκληση απευθύνεται σε άτομα που δεν έχουν κάνει προεργασία, αλλά επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Επίσης, για Τρίτη χρονιά θα μετάσχει η ομάδα των Lifewalkers στον ίδιο αγώνα, των 5 χλμ. Είναι η ομάδα που απευθύνεται και αγκαλιάζεται από ΑμεΑ και φίλους ΑμεΑ, από τον καθένα και την καθεμιά που θέλει να διατρανώσει το μήνυμα για άσκηση στον καθένα, ανεξαρτήτως θεμάτων αναπηρίας.

Σύντομα, όπως ανέφερε ο κ. Διβάνης, θα ανακοινωθούν και κάποιες άλλες λεπτομέρειες – εκπλήξεις, σε σχέση με τη διοργάνωση που συγκεντρώνει στην καρδιά της Ελλάδας, χιλιάδες αθλητές, αθλήτριες, επισκέπτες, φιλοξενούμενους, περιπατητές.

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο αγώνας

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 15 Μαρτίου 2020
Εγγραφές: μέχρι την Παρασκευή 6 Μαρτίου μέσω του επίσημου ιστότοπου της διοργάνωσης:

https://www.trikalahalfmarathon.org

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Α. ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

21.097 μέτρα (επίσημη μέτρηση από την AIMS)

Ώρα έναρξης 10:00

Εκκίνηση: ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Τερματισμός: ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ-ΤΡΙΚΑΛΑ

Β. 5 ΧΛΜ.           

Ώρα έναρξης 10:00

Εκκίνηση: ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ-ΤΡΙΚΑΛΑ

Τερματισμός: ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ-ΤΡΙΚΑΛΑ 

Γ. 1 ΧΛΜ.(ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ)

Ώρα έναρξης 9:30

Εκκίνηση: ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ-ΤΡΙΚΑΛΑ

Τερματισμός: ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ-ΤΡΙΚΑΛΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Α: 9-10-11 ΕΤΩΝ  (ΓΕΝ. 2009-2010-2011)

Β: 12-13-14 ΕΤΩΝ  (ΓΕΝ. 2006-2007-2008)




Total
0
Shares
Previous Article
Karditsa Stadium

Ο Δήμος Καρδίτσας βραβεύει διακριθέντες αθλητές, προπονητές και Συλλόγους της Καρδίτσας

Next Article
flaggreeceaustralia

Δ. Τρικκαίων: Ενημέρωση νέων για το πρόγραμμα «WORK AND HOLIDAY VISA» Ελλάδας - Αυστραλίας