Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γενική Απογραφή πληθυσμού ΕΛΣΤΑΤ: Πατριωτικό καθήκον όλων των Αργιθεατών – Καρδιτσιωτών – Θεσσαλών!

Δημήτρης Παπακώστας
 Δημήτρης Παπακώστας

Γενική Απογραφή πληθυσμού ΕΛΣΤΑΤ: Πατριωτικό καθήκον όλων των Αργιθεατών – Καρδιτσιωτών – Θεσσαλών!

Η Απογραφή πληθυσμού και κτιρίων έχει ξεκινήσει με ευθύνη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και επιμέλεια των τομεαρχών και απογραφέων, ειδικών συνεργατών της ΕΛΣΤΑΤ.

Έχουμε ύψιστο πατριωτικό καθήκον, όλοι Δημότες ή απόδημοι των 20 κοινοτήτων στην ορεινή Αργιθέα,το νομό Καρδίτσας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας να αυτο-απογραφούμε στον τόπο διαμονής, καταγωγής μας, έως 26 Νοεμβρίου 2021.

Ιδιαίτερα: Οι άνω των 60 ετών, ανεξάρτητα εάν κάποιους μήνες του χειμώνα ή βδομάδες, προσωρινά διαμένουν σε αστικό κέντρο, πρέπει να έρθουν σε επαφή με την Δημοτική αρχή, τον Κοινοτάρχη – ΚΣ, τους τομεάρχες και απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ (οι οποίοι είναι γνωστά πρόσωπα) & να δηλώσουν την βούληση τους να απογραφούν στον Τόπο των προγόνων, όπου διατηρούν δεσμούς, πατρικό σπίτι, κτήματα.

Βάσει των στοιχείων της Γενικής Απογραφής (που τηρούνται εμπιστευτικά και δεν αξιοποιούνται για άλλον σκοπό, φορολογία κλπ) υπολογίζονται: οι Βουλευτικές έδρες ανά νομό – Η πληθυσμιακή δύναμη κάθε Δήμου και Κοινότητας, οι επιχορηγήσεις από το Κράτος, η εκλογή ή όχι κοινοτικού συμβουλίου, ο αριθμός αντιδημαρχιών, οι αναπτυξιακές προοπτικές κα.

Το 2011, πρώτη δημογραφικά Κοινότητα στην Αργιθέα αναδείχτηκε η Κοινότητα Βραγκιανών Αχελώου (502 απογεγραμμένοι δημότες).
Στόχος όλων των Βραγκιανιτών είναι η διατήρηση της πρωτιάς.
Αντίστοιχα και για τα υπόλοιπα 19 χωριά της Αργιθέας….!

• Αιρετοί – Σύλλογοι – Ενορίες: όλοι στην πατριωτική μάχη…!

Η ορεινή Αργιθέα με σκληρό αγώνα κατάφερε την πολιτική αυτοδιοικητική της πορεία, με την κατοχύρωση στο νόμο Καλλικράτη -3852/2010- του ορεινού Δήμου Αργιθέας (Εκτασης :372.000 στρεμμάτων- 3 ενότητες -20 κοινότητες).

••Η ορεινότητα, όπως και η νησιωτικότητα, αναγνωρίστηκαν από την Ελληνική Πολιτεία και Ευρωπαϊκή Ένωση.
(Άρθρο 101 Παρ 4 Συντάγματος/ αρθ 175 επ ΣΛΕΕ και ΕΧΤΑ).

••• Μικρά νησιά με 250 δημότες, 600 ή 1500, έγιναν αυτοτελείς ΟΤΑ (66).
Με ανάλογο πληθυσμό (2000- 5000) και ορεινοί ΟΤΑ (32 συνολικά).

Είναι θεσμικά και νομικά εξασφαλισμένη η αυτονομία της ορεινής Αργιθέας, όμως πρέπει -έχουμε ύψιστο χρέος- να δείξουμε και πληθυσμιακή δύναμη μέσω της ΕΛΣΤΑΤ.

Το ίδιο, για τον νομό Καρδίτσας (μην χαθεί η τέταρτη έδρα) και για την ισχυρή Θεσσαλία!

Τώρα, στην ψηφιακή εποχή, με την τηλεργασία, την μείωση των αποστάσεων, την κινητικότητα των πολιτών, η έννοια του “μόνιμου” έχει αλλάξει, δεν μπορεί να παίξει πρωτεύοντα ρόλο στα κριτήρια κατανομής κρατικών ή ευρωπαϊκών πόρων, το ξεπερασμένο “πληθυσμιακό”.
Αλλο ο τόπος εργασίας και άλλο ο Τόπος της καρδιάς μας!

Πληθυσμός κάθε Κοινότητας είναι οι ενεργοί πολίτες, οι δημότες που ψηφίζουν και διατηρούν δεσμούς και συμφέροντα.
Ας το αντιληφθούν οι Ισχυροί Αστικοί ΟΤΑ, το επίσημο κράτος, οι γραφειοκράτες του Αθηνοκεντρισμού.

Το αίτημα για Αποκέντρωση με γνήσια Αυτοδιοίκηση – άμεση εκλογή όλων των τοπικών οργάνων- είναι ζωντανό, πρωτεύον και αληθινά μεταρρυθμιστικό!
Εάν γονατίσει η Ύπαιθρος και η ελληνική περιφέρεια, τότε και ολόκληρη η χώρα και ο Ελληνισμός θα υποστούν δημογραφική γήρανση, μαρασμό και σμίκρυνση…..

Οι Αργιθεάτες -ο Δήμος Αργιθέας- έχουν αποδείξει και με την καταγραφή των τετραγωνικών μέτρων στα κτίρια, ότι διαθέτουν πάνω από 2000 κατοικίες και αντίστοιχες παροχές ρεύματος και υδροδότησης!
Δεν είμαστε νεκρός ή ερημούμενος τόπος…..”ούτε μουσείο φύσης “.
Είμαστε ενεργή περιοχή, οικολογικό απόθεμα της Θεσσαλίας με αξιοποιήσιμους φυσικούς πόρους (νερά Αχελώου και ποταμιών, αέρας, ήλιος, υγιεινό κλίμα, Δάση ).

* Όσοι πιστεύουμε στην αειφορική ανάπτυξη και αγαπάμε την ιδιαίτερη Πατρίδα μας συμμετέχουμε στην Γενική Απογραφή στα χωριά μας!

* Τώρα η Πατρίδα των προγόνων μας, μάς καλεί, μάς χρειάζεται!!!

* Για μια Ανθρώπινη – Δυναμική – Ψηφιακή -Αειφορική ορεινή Αργιθέα!

Δημήτρης Παπακώστας




Total
0
Shares
Previous Article
valios pasialis 6

5η σερί νίκη με διπλό στο Αλκαζάρ και κορυφή για τον Γ.Σ. Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. Πασιαλής»!

Next Article
elliniki astynomia

Εξιχνιάσθηκε ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε τον Αύγουστο του 2009 σε βάρος 69χρονης ημεδαπής στο Βόλο

Related Posts

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”