Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΓΕΛ Σοφάδων: Θεατρική Παράσταση «Στάχτη στα μάτια»

Μια εξαιρετική παράσταση παρουσίασε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σοφάδων στις 8 και 9 Μαΐου η θεατρική ομάδα του σχολείου μας αποτελούμενη από 15 μαθητές της Β΄ Λυκείου (Καρακώστας Λάμπης, Πάσχου Κων/να, Ζιάκας Φώτης, Δημουλά Βασιλική, Ζωιτσάκος Χρήστος, Σουλτάτη Κων/να, Παπακωνσταντίνου Χρήστος, Διπλάρης Βαγγέλης, Παππάς Δημήτρης, Κύρα Στέλλα, Παπαϊωάννου Θώμη, Θωμαΐδη Τατιάνα, Σακκά Λίλα, Χατζηγιάννη Ευαγγελία και Τσιουτσιουρής Κων/νος).

Gel Sofadon 2

            Η ύπαρξη θεατρικής ομάδας έχει γίνει θεσμός πια στο σχολείο μας, καθώς βρισκόμαστε ήδη στον 7ο χρόνο από τη δημιουργία της. Φέτος στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος που ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί Νταλαμπίρα Ειρήνη, Λιούτα Χριστίνα και Τότσικα Μαρία, παρουσιάστηκε το έργο του Ευγένιου Λαμπίς «Στάχτη στα μάτια». Πρόκειται για φαρσοκωμωδία στην οποία ο Λαμπίς παίζει με τις ισορροπίες στήνοντας μια ιστορία με διπλή όψη. Κρατάει κριτική στάση απέναντι στο ευαίσθητο θέμα της κοινωνικής τάξης και στους επηρμένους μικροαστούς που από σύμπλεγμα κατωτερότητας μπορούν να αγνοήσουν τα ουσιαστικά πράγματα της ζωής, όπως την αληθινή αγάπη και να αναλώνονται σε ματαιόδοξες κι επιφανειακές συμπεριφορές.

Στόχος μας ήταν να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά είναι ότι παιδεία δεν είναι μόνο η αποστήθιση γνώσεων.  Η διαδικασία δημιουργίας μιας θεατρικής παράστασης από την αρχή ως την τελική της παρουσίαση αποτελεί σημαντικό μάθημα καθώς αναδεικνύει αξίες, όπως η συνεργατικότητα, η συμμετοχή, η δημιουργικότητα. Θεωρούμε ότι πετύχαμε το στόχο μας. Τα παιδιά δούλεψαν σαν ομάδα και το χάρηκαν πολύ. Κατάφεραν να μεταδώσουν το κέφι, το μεράκι και τη χαρά τους και στο θεατρόφιλο κοινό των Σοφάδων, που πραγματικά αγκάλιασε την παράσταση. Η προσέλευση του κοινού υπήρξε όχι μόνο μεγάλη, αλλά και συγκινητική.

 Ευχαριστούμε πολύ όσους παρακολούθησαν την παράσταση και ενθάρρυναν αυτό το άνοιγμα του σχολείου προς την κοινωνία.

Ευχαριστούμε πολύ  το Δήμαρχο Σοφάδων, κ. Αθανάσιο Σκάρλο και τον Πρόεδρο ΔΟΠΑΠΣ, κ. Ευαγγελογιάννη Ταξιάρχη για την παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου όχι μόνο για τις παραστάσεις, αλλά και για τις πρόβες.

Κυρίως όμως ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά μας για την ακούραστη προσπάθειά τους και για την υπέροχη παράσταση που μας πρόσφεραν. Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν να είναι πάντα δημιουργικά και έτοιμα να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής.

Gel Sofadon 1

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών

του ΓΕΛ Σοφάδων




Total
0
Shares
Previous Article

1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου «KISSAVOS MARATHON RACE» την Κυριακή 21 Μαΐου

Next Article

Ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων της αστυνομίας, στη Θεσσαλία