Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γ. Κωτσός: Πάμε μαζί για τη δημιουργία σύγχρονου και αποτελεσματικού κράτους

Γ. Κωτσός: Πάμε μαζί για τη δημιουργία σύγχρονου και αποτελεσματικού κράτους

 

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Δημόσιες υπηρεσίες του Νομού μας, (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Εφορία, Νοσοκομείο, ΔΕΗ, Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης, Π.Ε. Καρδίτσας), επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Κωτσός, όπου συναντήθηκε με πολλούς υπαλλήλους και αντάλλαξε απόψεις με επικεφαλής τους για την κρατική λειτουργία.

Παράλληλα, παρουσίασε τις θέσεις της Ν.Δ., του προέδρου και αυριανού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου και αποτελεσματικού κράτους.

Ο Καρδιτσιώτης πολιτικός δήλωσε ότι «στηρίζει την δημόσια διοίκηση και τα στελέχη της, τα οποία – όπως είπε – επιτελούν πολύ σημαντικό έργο προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν όσο καλύτερα μπορούν τους πολίτες, παρά τα κενά και τις ελλείψεις που δημιούργησε η κυβερνητική ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ».

«Επιπλέον απαιτείται, – πρόσθεσε – να γίνουν προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Χρειάζονται όμως και αναγκαίες παρεμβάσεις για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της γραφειοκρατίας, όπως και ανάληψη πρωτοβουλιών για την εξασφάλιση της διαφανούς, αποτελεσματικής λειτουργίας του κράτους».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας, εφόσον ο Ελληνικός λαός στις κάλπες της 7ης Ιουλίου, την αναδείξει νέα κυβέρνηση της χώρας, ο κ. Κωτσός τόνισε:

«Δεσμευόμαστε για ένα κράτος που προσέχει το χρήμα του φορολογούμενου και προσφέρει πολύ καλύτερες υπηρεσίες. Ένα κράτος που χρησιμοποιεί ως θεμελιώδη εργαλεία την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την αξιολόγηση και την αξιοκρατία. Που θέτει στόχους, παρακολουθεί την υλοποίηση, μετρά τα αποτελέσματα. Ένα κράτος προπαντός φιλικό προς τον πολίτη, τον οποίο υπηρετεί κι εξυπηρετεί. Ανασχεδιάζουμε τις διαδικασίες, ώστε οι πολίτες να μπορούν να πραγματοποιούν πολλές από τις συναλλαγές ηλεκτρονικά, από το σπίτι τους και 24 ώρες το 24ωρο. Δημιουργούμε έναν κεντρικό κόμβο (portal) όπου θα είναι συγκεντρωμένα όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι συναλλασσόμενοι με το δημόσιο, εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, ξένοι επενδυτές, επισκέπτες της χώρας, αλλά και οι απλοί πολίτες. Εμπιστευόμαστε τους δημόσιους υπαλλήλους με μεταφορά αρμοδιοτήτων σε υπηρεσιακούς παράγοντες, με μείωση των πολιτικών θέσεων (γραμματείς κ.λπ) κατά τουλάχιστον 20%, και νέο πλαίσιο επιλογής των προϊσταμένων της δημόσιας διοίκησης, με έμφαση στη λογοδοσία και το σύγχρονο management από άξιους δημόσιους λειτουργούς. Καθιερώνουμε αντικειμενική και ουσιαστική αξιολόγηση για όλους για να επιβραβεύονται οι καλύτεροι και να βοηθιούνται όλοι να βελτιώνουν την απόδοσή τους. Ρητά δεσμευόμαστε ότι κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν πρόκειται να απολυθεί. Μεταφέρουμε αρμοδιότητες του κράτους στην Αυτοδιοίκηση που βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες και στις ανάγκες τους και παράλληλα εξασφαλίζουμε τους απαραίτητους πόρους για τους ΟΤΑ ενισχύοντας την φορολογική αποκέντρωση και την ουσιαστική οικονομική αυτοτέλειά τους. Επίσης, η συνεργασία του κράτους με τον ιδιωτικό τομέα θα διευρυνθεί, με εκχώρηση δραστηριοτήτων όπου ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να τις προσφέρει πιο αποτελεσματικά και με χαμηλότερο κόστος».

Ο υποψήφιος βουλευτής τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσει τις επισκέψεις του σε Υπηρεσίες και τοπικούς φορείς, σε μια προσπάθεια κατάρτισης ενός εμπεριστατωμένου πλαισίου προτάσεων για τη νέα διακυβέρνηση.

kotsos ekloges 1

kotsos ekloges 2




Total
0
Shares
Previous Article
karaiskakeia karditsa

52α Καραϊσκάκεια: Η καρδιά του πολιτισμού χτυπάει στην Καρδίτσα

Next Article
52a karaiskakeia karditsa

Την Κυριακή 30/6 η τελετή λήξης των 52ων Καραϊσκακείων

Related Posts