Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γ. Κωτσός: Όχι στην μεταφορά των Τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ από την Καρδίτσα

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Γ. ΚΩΤΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΕΙ – ΤΕΙ ΤΟΥ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ 

Για τη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24/3/2018 το μεσημέρι, στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, για την προωθούμενη από την κυβέρνηση, συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στα πλαίσια αναδιάρθρωσης των Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας, ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Λόγω υποχρέωσης συμμετοχής μου ως Προεδρεύων, σε από καιρό προγραμματισμένη ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή μας, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24/3/2018 στην Καλαμπάκα, δεν κατέστη δυνατόν να λάβω μέρος στη σύσκεψη φορέων που έγινε την ίδια ημέρα, σε παράλληλο χρόνο, στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, για την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση, συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Ωστόσο, θέλω να εκφράσω δημόσια την κάθετη αντίθεσή μου σε οποιοδήποτε υπαρκτό, η κυοφορούμενο εγχείρημα μεταφοράς Τμήματος, η Τμημάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την Καρδίτσα, σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της περιφέρειάς μας, η της Ελλάδος γενικότερα!

Όπως ενημερώθηκα, παρόμοιες απόψεις διατύπωσαν σε γενικές γραμμές και οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη της Π.Ε. Καρδίτσας, (Μητροπολίτης, Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι και καθηγητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας, επικεφαλής τοπικών φορέων και συλλόγων).

Δηλώνω απερίφραστα ότι συντάσσομαι με όλες μου τις δυνάμεις στον δίκαιο διεκδικητικό αγώνα που ξεκινάει και ο οποίος κατά την άποψή μου θα πρέπει να έχει διττό στόχο:

Α. Τη διατήρηση και ενίσχυση – με το απολύτως αναγκαίο και χρόνια ζητούμενο από όλους μας, εκπαιδευτικό, γραμματειακό, βοηθητικό προσωπικό – των ήδη λειτουργούντων στην πόλη μας, Πανεπιστημιακού Τμήματος Κτηνιατρικής, Τμήματος (ΤΕΙ) Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, Τμήματος (ΤΕΙ) Επεξεργασίας & Σχεδιασμού Ξύλου – Επίπλου, Τμήματος (ΤΕΙ) Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήματος (ΤΕΙ) Διατροφής και Διαιτολογίας.

Β. Στα πλαίσια της γεωγραφικής και κοινωνικής ισοτιμίας που οπωσδήποτε θα πρέπει να διαπνέει την επικείμενη Πανεπιστημιακή μεταρρύθμιση, την ίδρυση και νέων Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Καρδίτσας, με επιστημονικά πεδία τα οποία θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αξιοποίηση πολύ σημαντικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, όπως π.χ. η πλούσια και πολυποίκιλη αγροτική παραγωγή, ο εναλλακτικός και ιαματικός τουρισμός.

Επειδή, αρκετά δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα ανέφεραν διάφορα αρνητικά σενάρια για το μέλλον των Τμημάτων του Νομού μας, τονίζω προς κάθε κατεύθυνση ότι η Καρδιτσιώτικη κοινωνία δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε συμφεροντολογικά παιγνίδια κι αν σκέπτονται ενδεχομένως κάποιοι να παίξουν στις πλάτες της, για να αποκομίσουν προσωπικά, η πολιτικά οφέλη!

Είμαστε εδώ ενωμένοι όλοι οι τοπικοί φορείς για να ορθώσουμε, όπως και στο παρελθόν, το ανάστημά μας στην λήψη αποφάσεων που θα έχουν ως συνέπεια την περιφερειακή υποβάθμιση και εκπαιδευτική οπισθοδρόμηση του Νομού μας!

Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε δυναμικά και ανυποχώρητα, όλες τις προϋποθέσεις που έχει ανάγκη ο τόπος μας για να σταθεί στα πόδια του και να εισέλθει γρήγορα στον δρόμο της πολυπόθητης ανάπτυξης».




Total
0
Shares
Previous Article

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων 2018

Next Article

Ξεκινά αρχές Απριλίου το κυνήγι τρούφας στα Μετέωρα