Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γ. Κωτσός: Καταβολή μισθοδοσίας των εργαζομένων στα Δημοτικά Ωδεία

kotsos giorgos

Γ. ΚΩΤΣΟΣ: ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΩΔΕΙΑ – ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΩΣ 31/7/2020 ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ

Θετικές εξελίξεις που αφορούν εργαζόμενους και επαγγελματίες του Νομού Καρδίτσας και όχι μόνο, είχαμε τις τελευταίες ώρες, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με παρεμβάσεις – Αναφορές που είχε κάνει στη Βουλή προς αρμόδιους Υπουργούς ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Κωτσός.

Συγκεκριμένα, στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης ικανοποιείται το αίτημα που είχε καταθέσει – μέσω Αναφοράς του στις 10/4/2020 στη Βουλή – ο Καρδιτσιώτης πολιτικός προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση, για ένταξη των Δημοτικών Ωδείων και των εργαζομένων τους στα κυβερνητικά μέτρα στήριξης εργαζομένων και επαγγελματικών κλάδων σε αντιστάθμισμα των δυσμενών συνεπειών της πανδημίας του COVID 19 που έπληξε και τη χώρα μας.

Ειδικότερα, όπως ενημερώθηκε ο κ. Κωτσός από το Γραφείο του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θεόδωρου Λιβάνιου, «στις προωθούμενες διατάξεις της υπό έκδοση Π.Ν.Π., έχει συμπεριληφθεί διάταξη για την καταβολή της μισθοδοσίας των αμειβομένων με αντίτιμο σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ, όπως π.χ. τα Ωδεία».

Επίσης, θετική ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή στην από 3/4/2020 Αναφορά του Βουλευτή «για κατ’ εξαίρεση (αυτή την περίοδο λόγω COVID 19) ανανέωση της ειδικής κάρτας οδικού μεταφορέα των επαγγελματιών αυτοκινητιστών όπως είχε γίνει και στο παρελθόν».

Το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι παρατείνεται έως και τις 31 Ιουλίου 2020 η ισχύς όλων των αδειών άσκησης επαγγέλματος οδικού μεταφορέα, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης του Κορωνοϊού.

Την εγκύκλιο υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Συγκεκριμένα, παρατείνεται αυτοδικαίως έως και την 31η Ιουλίου 2020 η ισχύς των αδειών άσκησης του επαγγέλματος του οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων και επιβατών, των οποίων η λήξη είχε προσδιοριστεί εντός του χρονικού διαστήματος από τις 16 Μαρτίου 2020 έως και τις 31 Ιουλίου 2020. Ομοίως, παρατείνονται έως την 31η Ιουλίου 2020 και οι προθεσμίες που έχουν τεθεί από τις Υπηρεσίες Μεταφορών στο πλαίσιο της διαδικασίας αναστολής/ανάκλησης της άδειας άσκησης επαγγέλματος οδικού μεταφορέα.

Από το Γραφείο




Total
0
Shares
Previous Article
Μεγάλη Δευτέρα Τι συμβολίζει η συγκεκριμένη ημέρα για την Ορθόδοξη εκκλησία

Μεγάλη Δευτέρα Τι συμβολίζει η συγκεκριμένη ημέρα για την Ορθόδοξη εκκλησία

Next Article
nousios konstantinos

Κ. Νούσιος: Να επανεξεταστεί η εισήγηση για πρακτική άσκηση των φοιτητών στα Τρίκαλα

Related Posts

2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”