Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γ. Κωτσός: Αθλητικά έργα 917.500 ευρώ του Δήμου Μουζακίου εντάχθηκαν στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

96fe777c1af415f64d0538e788ca3fc3

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Γ. Κωτσός: Αθλητικά έργα 917.500 ευρώ του Δήμου Μουζακίου εντάχθηκαν στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

Αναβαθμίζονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις στις Δ.Ε. Μουζακίου και Παμίσου του Δήμου Μουζακίου, με χρηματοδότηση ύψους 917.500 ευρώ από το αυτοδιοικητικό πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Η έγκριση ένταξης των πολύ σημαντικών έργων δόθηκε από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, αφού προηγήθηκε συνεργασία με τον Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργο Κωτσό, ο οποίος του ανέλυσε την άμεση αναγκαιότητα εκτέλεσής τους που αποτελούσε εξάλλου και διακαής πόθος των τοπικών αθλητικών σωματείων, συλλόγων και φυσικά των κατοίκων της περιοχής.

Ειδικότερα, σκοπός του έργου με τίτλο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ», είναι η αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών, έτσι ώστε αυτοί να αποτελούν πόλο έλξης και συγκέντρωσης των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών, με στόχο την ανάπτυξη του αθλητισμού και της αναψυχής, προσφέροντας υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση.

Επιπλέον, η ιδέα του εκσυγχρονισμού πηγάζει και από την αναγκαιότητα συμμόρφωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Μουζακίου με όσα ορίζει ο Ν.4479/2017, με τις τροποποιήσεις του Ν.2725/1999 (Α’ 121) και άλλες διατάξεις για την έκδοση των οριστικών αδειών.

ΤΑ ΕΡΓΑ

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα εκσυγχρονιστούν βρίσκονται:

  • Στη Δημοτική Ενότητα Μουζακίου: στην Τ.Κ. Μουζακίου και στην Τ.Κ. Μαυρομματίου.
  • Στη Δημοτική Ενότητα Παμίσου: στην Τ.Κ. Αγναντερού, στην Τ.Κ. Μαγούλας και στην Τ.Κ. Κρανιάς.

Με το παρόν έργο θα γίνουν οι ακόλουθες εργασίες:

  • Η καθαίρεση υφισταμένων ακατάλληλων μεταλλικών περιφράξεων.
  • Η κατασκευή και η τοποθέτηση εξωτερικών μεταλλικών περιφράξεων ύψους 1,95μέτρων.
  • Η ανακατασκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης της Τ.Κ. Κρανιάς.
  • Η συντήρηση – επισκευή του κτιρίου της κλειστής αίθουσας προπόνησης που βρίσκεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Τ.Κ. Μουζακίου.
  • Η μόνωση των κερκίδων του γηπέδου της Τ.Κ. Μουζακίου
  • Η μεταλλική περίφραξη ύψους 4,00μέτρων, για την οριοθέτηση του γηπέδου καλαθοσφαίρισης της Τ.Κ. Μουζακίου.
  • Η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5×5 στην Τ.Κ. Μαυρομματίου.
  • Η ανακατασκευή του διαδρόμου περιπάτου της Τ.Κ. Αγναντερού
  • Η επίστρωση με ελαστικό τάπητα του διαδρόμου περιπάτου της Τ.Κ. Κρανιάς.
  • Η επίστρωση με νέο χλοοτάπητα του γηπέδου 5Χ5 της Τ.Κ. Αγναντερού.

Τα έργα εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της πρόσκλησης IV του άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων» με τίτλο: «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων», σύμφωνα με την αρ.220/2019ΑΔΣ, ενώ στην υλοποίηση θα συμμετάσχει και ο Δήμος Μουζακίου με ιδίους πόρους.

Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση επιμερίζεται ως εξής: 600.000,00Ευρώ από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και 317.500,00 Ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου Μουζακίου.

 Ο προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στις 917.500,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α..

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΚΩΤΣΟΥ

Για την ευχάριστη εξέλιξη ο κ. Κωτσός δήλωσε: «Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που παίρνουν τον δρόμο υλοποίησης αναγκαία έργα τα οποία θα συμβάλλουν καθοριστικά στην μετεξέλιξη του Νομού μας σε ισχυρό πόλο έλξης μεγάλων αθλητικών γεγονότων που αποτελεί όραμα όλων των Καρδιτσιωτών. Στην προκειμένη περίπτωση η χαρά μου είναι διπλή, διότι επιτεύχθηκε ένας από τους βασικούς στόχους που είχαμε θέσει τα προηγούμενα χρόνια ως Διοίκηση του Δήμου Μουζακίου κάνοντας οργανωμένη δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Ευχαριστώ θερμά τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη για την χωρίς ενδοιασμούς ανταπόκρισή του στο αίτημα χρηματοδότησης των απαραίτητων αθλητικών έργων στις Δ.Ε. Μουζακίου και Παμίσου, αλλά και για την πρόσφατη έγκριση χρηματοδότησης προς αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Σοφάδων. Ο Δήμος Μουζακίου είναι μια πολύ όμορφη περιοχή, με ιδανικό κλίμα και ολοκληρωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις για αγωνιστική προετοιμασία. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα ελληνικοί σύλλογοι αλλά και εθνικές μας ομάδες τον επιλέγουν, δημιουργώντας πολλές προσδοκίες για το μέλλον του τόπου. Δέσμευσή μου είναι ότι δεν θα σταματήσω ποτέ να διεκδικώ την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της περιοχής μας, διότι πιστεύω ακράδαντα ότι ο αθλητισμός συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη και την πρόοδο που όλοι επιθυμούμε. Θέλω ακόμη να εκφράσω την ικανοποίησή μου που βλέπω τη σημερινή νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Μουζακίου να υλοποιεί έργα που η δικιά μας προηγούμενη Διοίκηση είχε προωθήσει για χρηματοδότηση στα αρμόδια υπουργεία. Τέτοια έργα είναι τα παρακάτω:

  1. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΝΑΝΤΕΡΟΥ – ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014 – 2020 –  220.000 ΕΥΡΩ – ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2019
  2. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΙΑΣ ΟΔΟΥ Τ.Κ ΟΞΥΑΣ – ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι – 500.000 ΕΥΡΩ – ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2019
  3. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε ΠΑΜΙΣΟΥ – Π.Α.Α 2014 – 2020 – 947.836 ΕΥΡΩ – ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2019
  4. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΔΡΕΥΣΕΩΝ Δ.Ε ΠΑΜΙΣΟΥ – ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι – 3.710.000 ΕΥΡΩ –  ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2019
  5. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ – 917.500 ΕΥΡΩ – ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟΔΗΜΟ ΙΙ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2019
  6. ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ – ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ – 63.600 ΕΥΡΩ – ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2019

 

f3ff7fed6a0c19e865c3e46f14f2608b




Total
0
Shares
Previous Article
khdeia

Βαρύ πένθος για τον Δήμαρχο Σοφάδων Θάνο Σκάρλο

Next Article
ao magoulas

Χορεύει ο ΑΟ Μαγούλας

Related Posts