Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γ. Κωτσός: Αποζημιώνονται επαγγελματικά οχήματα, λεωφορεία και ταξί

Γ. Κωτσός: Αποζημιώνονται επαγγελματικά οχήματα, λεωφορεία και ταξί

Γ. Κωτσός: Αποζημιώνονται επαγγελματικά οχήματα, λεωφορεία και ταξί

Παρεμβάσεις για αναστολή πληρωμής ΕΝΦΙΑ 2020 και απόσυρση Ι.Χ. πλημμυροπαθών του Ν. Καρδίτσας

Συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις του Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού στα αρμόδια Υπουργεία για επιτάχυνση της εφαρμογής σημαντικών μέτρων στήριξης των πλημμυροπαθών του Νομού Καρδίτσας που είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο μετά το καταστροφικό πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού» από την περιοχή μας.

Ειδικότερα, μετά από επαφές του Βουλευτή με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, υλοποιείται το προ ημερών αίτημά του για αποζημίωση των επαγγελματικών οχημάτων των πληγέντων επιχειρήσεων του Νομού, συμπεριλαμβανομένων των ταξί και των λεωφορείων.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Κωτσός επισημαίνει: «Τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και ο κ. Τριαντόπουλος σε συζητήσεις που έκανα μαζί τους, με ενημέρωσαν ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα για αποζημίωση επαγγελματικών οχημάτων που χρησιμοποιούσαν πολλοί πληγέντες συμπολίτες μου για την εργασία τους, όπως ταξί και λεωφορεία, τα οποία αχρηστεύθηκαν, η υπέστησαν ζημιές από την πλημμύρα. Με αυτή την απόφασή της η κυβέρνηση δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο σε μια πολύ άσχημη συγκυρία για την τοπική επιχειρηματικότητα και αποδεικνύει άλλη μια φορά ότι στηρίζει δυναμικά και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται μέσα σε ένα αντίξοο οικονομικά περιβάλλον, γεμάτο αναπάντεχους κινδύνους όπως η πρόσφατη θεομηνία στο Νομό μας και βέβαια η φονική πανδημία του COVID-19».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ 2020

Επίσης, ο Βουλευτής παρενέβη στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ζητώντας την αναστολή της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ 2020 για τους μόνιμους κατοίκους του Νομού Καρδίτσας ο οποίος υπέστη ολική καταστροφή από τον «Ιανό» και έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πολιτεία.

Στη σχετική Αναφορά του στη Βουλή ο κ. Κωτσός επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Ο Νομός Καρδίτσας επλήγη ολοκληρωτικά από τις πλημμύρες τις 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου, έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι πολίτες, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι επαγγελματίες, οι επιχειρηματίες, μετράνε τις πληγές τους! Θεωρώ λοιπόν απαραίτητο, στα πλαίσια της ειλικρινούς πρόθεσης της κυβέρνησης μας να συνδράμει γενναία τους πληγέντες κατοίκους της περιοχής μου, να αποφασιστεί η αναστολή της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ 2020. Πιστεύω κ. Υπουργέ πως με την ιδιαίτερη ευαισθησία που σας διακρίνει στα μείζονα κοινωνικά ζητήματα, θα ενσκήψετε στο πρόβλημα και θα δώσετε αυτή την μεγάλη οικονομική ανάσα στους συμπολίτες μου πλημμυροπαθείς. Την έχουν απόλυτη ανάγκη στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν για να μαζέψουν τα συντρίμμια του «Ιανού», να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους».

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΙΧ

Τέλος, ο Βουλευτής αφουγκραζόμενος τη μεγάλη αγωνία χιλιάδων ιδιοκτητών Ι.Χ. επιβατικών οχημάτων που αχρηστεύθηκαν η υπέστησαν ζημιές από την πλημμύρα, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή για άμεση ισχύ του επιτυχημένου, κατά το παρελθόν, μέτρου της απόσυρσης στο Νομό Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ο κ. Κωτσός επισημαίνει στην παρέμβασή του ότι το εφιαλτικό διήμερο 18-19/9/2020, κατά το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού», «…ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού στο Νομό Καρδίτσας υπέστη εκτεταμένες φθορές και σε πολλές περιπτώσεις ολοκληρωτική καταστροφή των Ι.Χ. οχημάτων του. Θεωρώ πως η εισαγωγή του επιτυχημένου μέτρου – για εύλογο χρονικό διάστημα – της απόσυρσης ειδικά για τον Νομό Καρδίτσας, θα πρόσφερε στους Καρδιτσιώτες ένα μεγάλο κίνητρο αγοράς καινούργιων οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας προς αντικατάσταση αυτών που αχρηστεύτηκαν, η υπέστησαν ζημιές από την πλημμύρα. Πιστεύω ακράδαντα ότι συνέπεια αυτού του μέτρου θα είναι η εκτεταμένη αντικατάσταση πολλών παλιών επιβατικών Ι.Χ. αυτοκινήτων σε σύντομο χρόνο με καινούργια νέας γενιάς ηλεκτρικά η άλλα οχήματα, απολύτως φιλικά προς το περιβάλλον, στην κατεύθυνση που επιθυμεί και η κυβέρνηση μας. Απευθύνω έκκληση κ. Υπουργέ να εξετάσετε την άμεση εφαρμογή αυτής της πρότασης για τους πλημμυροπαθείς του Νομού Καρδίτσας».




Total
0
Shares
Previous Article
Δήμος και ΔΕΥΑ Κατερίνης στηρίζουν την Καρδίτσα

Δήμος και ΔΕΥΑ Κατερίνης στηρίζουν την Καρδίτσα

Next Article
Στεγαστικό επίδομα στους άστεγους του Ν. Καρδίτσας

Στεγαστικό επίδομα στους άστεγους του Ν. Καρδίτσας

Related Posts

Ανοικτή Πρόσκληση για την Ημερίδα Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027»
Διαβάστε περισσότερα

Ανοικτή Πρόσκληση για την Ημερίδα Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027»

Η ημερίδα έχει ως θέμα «Αγροδιατροφή» καθώς και «Αειφορία – Ανθεκτικότητα - Βιωσιμότητα»