Γ. Κωτσός: Αναγκαίο ειδικό πρόγραμμα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων στα ορεινά! 

Επαφές με εκπροσώπους ξενοδόχων και εστίασης της περιοχής Λίμνης Πλαστήρα

Πολύ χρήσιμες αλλά και αποδοτικές επαφές με εκπροσώπους των Ξενοδόχων και των Καταστηματαρχών Εστίασης της περιοχής Λίμνης Πλαστήρα είχε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε και υλοποιεί τις τελευταίες ημέρες για ανάδειξη των συνεπειών της πανδημίας του covid 19 στο Νομό μας και αναζήτηση λύσεων στα αρμόδια υπουργεία.

Αυτή τη φορά ο Καρδιτσιώτης πολιτικός ενημερώθηκε για τα προβλήματα των επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα της περιοχής και ειδικότερα της Λίμνης Πλαστήρα από τους κ.κ. Θωμά Τσάβαλο, Αντώνη Κρομμύδα (ξενοδοχεία – καταλύματα) και τον κ. Απόστολο Θέο (εστίαση).

Όπως τονίστηκε, οι ζημιές που υπέστησαν οι επιχειρήσεις του κλάδου από το αναγκαστικό «lockdown» είναι πολύ σημαντικές, ωστόσο η κυβέρνηση διαχειρίστηκε άψογα την πανδημία και σήμερα μπορούμε να μιλάμε για γρήγορη επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας μετά και το «πακέτο» μέτρων «μαμούθ» ύψους 24 δις ευρώ που ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και εξειδικεύθηκε από τους αρμόδιους υπουργούς.

Ιδιαίτερα για το Νομό Καρδίτσας, οι επιχειρηματίες ζήτησαν από τον Βουλευτή να παρέμβει ώστε να αναδειχθεί η άλλη πλευρά του Ελληνικού τουρισμού στην ηπειρωτική χώρα.

Όπως ειπώθηκε, θα πρέπει ο Νομός να συμπεριληφθεί στην τουριστική καμπάνια του ΕΟΤ δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει στους τομείς του εναλλακτικού, θρησκευτικού και περιηγητικού τουρισμού, όλες τις εποχές του χρόνου.

Επίσης, χαρακτηρίστηκε ως απολύτως αναγκαία η εκπόνηση και εφαρμογή ενός ειδικού προγράμματος για την πλήρη αξιοποίηση των κατά τόπους πλεονεκτημάτων και τουριστικών δυνατοτήτων της ορεινής ζώνης, με βασική επιδίωξη την διάχυση της κίνησης των επισκεπτών σε όλα τα μήκη και πλάτη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Παράλληλα, υπογραμμίστηκε ότι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στα νέα υποστηρικτικά χρηματοδοτικά εργαλεία όλες οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχουν θέματα με δάνεια τα οποία «κοκκίνισαν», η με την φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητά τους, λόγω του γενικού «lockdown» για τον covid 19.

Τέλος, κοινή ήταν η διαπίστωση ότι μέχρι σήμερα ο εσωτερικός τουρισμός είναι αυτός όπου στηρίζεται κατά κύριο λόγο η επιχειρηματική δράση και η οικονομία του τουριστικού κλάδου στο Ν. Καρδίτσας. Όμως υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές εφόσον προωθηθούν οι ξεχωριστές επενδυτικές προκλήσεις της περιοχής μας στο εξωτερικό, όπως το υδατοδρόμιο που διεκδικείται από τους τοπικούς φορείς για τη Λίμνη Πλαστήρα, η το ήδη υπάρχον αεροδρόμιο στην Τ.Κ. Μυρίνης Δήμου Καρδίτσας.

Οι συνομιλητές συμφώνησαν πως το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ πρέπει να προβάλλουν έντονα και τη διαφορετική Ελλάδα, για να δουν οι ξένοι τουρίστες ότι η χώρα μας δεν έχει μόνο γραφικά νησιά, δαντελένιες παραλίες και αρχαία μνημεία, αλλά ότι διαθέτει (εν προκειμένω η περιοχή μας) έναν πανέμορφο ορεινό όγκο με ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον, φιλόξενα χωριά, αγνά προϊόντα και πλούσια παράδοση, που επιφυλάσσουν για όλους αξέχαστες εμπειρίες.Total
0
Shares