Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γ. Καραβίδας: Ανύπαρκτη η ενημέρωση για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου

Γιατί κύριοι διοικούντες τη ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. δεν δημοσιοποιείτε τις αποφάσεις για πρόσληψη προσωπικού ΑμΕΑ; - Γιώργος Δ. Καραβίδας: …αναπάντητα ερωτήματα για την οικονομική – και όχι μόνο - λειτουργία της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ.

Γ. Καραβίδας: Ανύπαρκτη η ενημέρωση για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου

Βασική αρχή δημοκρατικής λειτουργίας αλλά και διαφάνειας στα Δημοτικά Συμβούλια είναι η ενημέρωση που οι έχοντες την ευθύνη της λειτουργίας τους οφείλουν να παρέχουν προς τους δημότες για τα όσα συμβαίνουν και λέγονται στις συνεδριάσεις τους και για τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων και των δημοτικών  παρατάξεων επί των ζητημάτων, σοβαρών ή και ήσσονος σημασίας, που απασχολούν τους δημότες.

Μια τέτοια ενημέρωση παρατηρήσαμε και στο Δήμο μας, κατά τον πρώτο χρόνο θητείας της παρούσας Δημοτικής αρχής. Έπαψε, ωστόσο, να υπάρχει στη συνέχεια, για λόγους που μόνο οι διοικούντες το Δήμο δύνανται να γνωρίζουν, με το Δήμαρχο Μουζακίου και με αφορμή σχετική ερώτηση που του απευθύνθηκε, να παραπέμπει τους δημότες για  ενημέρωσή τους στο «Διαύγεια» και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και μπορεί το πρόγραμμα «Διαύγεια», στο οποίο ο κος Δήμαρχος παρέπεμψε, τους δημότες, να εγγυάται σε σημαντικό βαθμό τη διαφάνεια, τούτο, ωστόσο, γίνεται στα πλαίσια των δικών του στόχων και σκοπών, που αφενός έχει πολλές φορές για το Δήμο μας  αποδειχθεί ότι παραβιάζονται και καταστρατηγούνται αφετέρου σε καμία περίπτωση δε μπορεί να υποκαταστήσουν την ενημέρωση που επιβάλλεται και από τον ίδιο το δημόσιο χαρακτήρα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού κι αυτά λειτουργούν με τους δικούς τους κανόνες, άμεσα σχετιζόμενους με την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητά τους.

Όσο για τα περιορισμένα «δελτία τύπου», που κατά καιρούς και απολύτως επιλεκτικά  αποφασίζει να εκδίδει ο Δήμος και στα οποία, μακριά από την πραγματικότητα, κυριαρχεί η ωραιοποίηση προσώπων και καταστάσεων,  στόχο δεν έχουν την ενημέρωση των δημοτών  αλλά την προσωπική προβολή του Δημάρχου, με αντίστοιχη εργαλειοποίηση  των υπηρεσιών αλλά και των όποιων μηχανισμών του Δήμου.

Ανύπαρκτη, λοιπόν, για τους δημότες του Δήμου Μουζακίου η ενημέρωσή τους για τα διαδραματιζόμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και για τις αποφάσεις που σ’ αυτό λαμβάνονται, με την όποια πληροφόρησή τους να περιορίζεται είτε σε πρωτοβουλίες της αντιπολίτευσης είτε στις βαρύγδουπες δηλώσεις του Δημάρχου κάθε φορά που αυτός  λαμβάνει μικρόφωνο σε δημόσιες εκδηλώσεις, δηλώσεις, βέβαια, που κάθε άλλο παρά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Καιρός, λοιπόν, η εσκεμμένη, όπως όλα και για ευνόητους λόγους καταδεικνύουν,  έλλειψη ενημέρωσης για τα διαλαμβανόμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου να απασχολήσει τους υπεύθυνους αλλά και να προβληματίσει, αντίστοιχα, τους δημότες, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη, όπως και ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει, ότι στα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης κάθε άλλο παρά λείπουν οι αναφορές και τα δημοσιεύματα για τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων στους  υπόλοιπους δήμους του νομού μας.

Γιώργος Δ. Καραβίδας,

Δημοτικός Σύμβουλος (Ενωτική Πρωτοβουλία),

Πρ. Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μουζακίου




Total
0
Shares
Previous Article
xioni kikloforia 1

Ανακοίνωση της αστυνομίας ενόψει εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων

Next Article
Gavogiannis Kostas Karditsa

Κ. Γκαβογιάννης: Σειρά ερωτημάτων περιμένουν απαντήσεις

Related Posts