Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Φυσικό αέριο μέσα στο 2020 και στο Μουζάκι

Φυσικό αέριο μέσα στο 2020 και στο Μουζάκι

Ανακοινώθηκε από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ η τροφοδότηση με φυσικό αέριο μέσα στο 2020!

Η 5η Φεβρουαρίου είναι μια σπουδαία ημέρα για την πόλη του Μουζακίου.

Από τα επίσημα χείλη του κ. Λεωνίδα Μπακούρα (Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ) και της κας. Ευθυμίας Καλογήρου (Διευθύντρια περιοχής Θεσσαλίας και Ανάπτυξης Νέων Συνδέσεων), που επισκέφτηκαν την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 το Δημαρχείο Μουζακίου, ανακοίνωσαν πως ξεκινάνε άμεσα οι εργασίες τροφοδότησης του Μουζακίου με φυσικό αέριο. Όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής, η έναρξη των εργασιών για την επέκταση θα ξεκινήσει άμεσα μετά την παραχώρηση των χώρων έτσι ώστε η κατασκευή και τροφοδότηση του δικτύου να ολοκληρωθούν για να καλυφθούν οι ανάγκες των καταναλωτών τον προσεχή χειμώνα.

14 δημοτικά κτίρια, επιχειρήσεις και οικίες του που θα βρίσκονται πλησίον του κεντρικού αγωγού που θα κατασκευαστεί αρχικά, θα έχουν φυσικό αέριο μέσα στο 2020! Συγκεκριμένα, η εταιρία θα διαθέσει κεφάλαια της τάξης του 1,3 εκατομμυρίου ευρώ, για την εγκατάσταση του δικτύου και για τις νέες συνδέσεις στο Μουζάκι!

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης δήλωσε:

«Όπως αντιλαμβάνονται οι δημότες μας, πρόκειται για ένα τεράστιας σημασίας έργο, ένα έργο που λύνει το σοβαρό ενεργειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Όλοι γνωρίζουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου. Το φυσικό αέριο προσφέρει εξοικονόμηση χρημάτων, ασφάλεια, άνεση, ανεξαρτησία, ευκολία χρήσης, καθαριότητα, εξοικονόμηση χώρου και το κυριότερο, είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Με τους συναδέλφους και άμεσους συνεργάτες μου συζητήσαμε αρκετές λεπτομέρειες του έργου και συμφωνήσαμε με τους υπεύθυνους της εταιρίας ΕΔΑ ΘΕΣΣ πως θα έχουμε μια εποικοδομητική και αγαστή συνεργασία. Τέλος, έθεσα στον κ. Μπακούρα το ζήτημα και οι υπόλοιπες μεγάλες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μουζακίου να ενταχθούν στο δίκτυο του φυσικού αερίου. Αντιμετώπισε το ζήτημα θετικά και δεσμεύτηκε πως η εταιρία, αφού ολοκληρώσει τον φετινό στρατηγικό σχεδιασμό, θα εξετάσει τις συγκεκριμένες επεκτάσεις δικτύου».

Παρών στην συνάντηση ήταν και ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας, αφού παράλληλα με το Μουζάκι θα τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο και η Πύλη την φετινή χρονιά.

Τα πλεονεκτήματα της υλοποίησης ενός τόσο σημαντικού έργου για τη σύνδεση των περιοχών με δίκτυο διανομής φυσικού αερίου είναι πολλά και σημαντικά, προσφέροντας ανάπτυξη τόσο στον βιομηχανικό και στον εμπορικό τομέα, εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους πολίτες, συμβάλλοντας στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

fysiko aerio mouzaki 2

fysiko aerio mouzaki 3




Total
0
Shares
Previous Article
dimotiko sxoleio Anthirou slide

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο τα σχολεία του Δήμου Αργιθέας

Next Article
Παρουσίαση της Χάρτας του Ρήγα Φεραίου στο ΣΔΕ Καρδίτσας

Παρουσίαση της Χάρτας του Ρήγα Φεραίου στο ΣΔΕ Καρδίτσας

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”