Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Φύλλο και φτερό έγιναν 3.5 εκατομμύρια ευρώ

ΑΡΓΙΘΕΑ: «Όχι άλλο κάρβουνο» - Γιάννης Μπαμπάτσικος

Φύλλο και φτερό έγιναν 3.5 εκατομμύρια ευρώ

Συνολικά 3,5 εκατομμύρια ευρώ έλαβε ο δήμος Αργιθέας για αποκατάσταση ζημιών και για αντιπλημμυρική προστασία μετά την επέλαση του ΙΑΝΟΥ το Σεπτέμβριο του 2020.

Με τόσα χρήματα η κοινή λογική λέει ότι ο Δήμος θα έπρεπε να γίνει αγνώριστος, επιλύοντας αρκετά χρόνια προβλήματα θωρακίζοντας ταυτόχρονα την περιοχή από μελλοντικές θεομηνίες.

Αυτή η κρίση που προκλήθηκε εξαιτίας της θεομηνίας αντί να μετατραπεί σε ευκαιρία για τον τόπο, δυστυχώς οι διοικούντες την εξέλαβαν ως δική τους ευκαιρία.

Έργο ελάχιστο. Μικρορουσφέτια πάσης φύσεως. Επιλεκτικές τσιμεντοστρώσεις χωματόδρομων με λασποχάλικο από τον Πετριλιώτη οι οποίες «βαπτίστηκαν» αντιπλημμυρική προστασία συνθέτουν το σκηνικό των περισσότερων παρεμβάσεων. Πραγματικές ανάγκες παρακάμφθηκαν.

Χωριά, οικισμοί, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων αγνοήθηκαν.

Η ιεράρχηση των παρεμβάσεων είχε ένα και μόνο κριτήριο το ρουσφέτι και όχι τις πραγματικές ανάγκες.

Μία απλή επίσκεψη στην περιοχή είναι αρκετή για να πείσει ακόμη και τον πιο δύσπιστο για το πενιχρό αποτέλεσμα.

Στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο μέρος του ανωτέρω ποσού έγινε «φύλλο και φτερό» διά μέσω των αδιαφανών μεθόδων των απευθείας αναθέσεων σε ημετέρους με μικρό ποσοστό έκπτωσης  και όχι των ανοιχτών προσκλήσεων προς  όλους όπως επιβάλλει η χρηστή διοίκηση και ο σεβασμός στο δημόσιο χρήμα.

Ακόμη και ενάμιση χρόνο μετά τον ΙΑΝΟ στην τελευταία πρόσκληση, ίδια πρακτική η οποία τείνει να γίνει καθεστώς, ξανά επιλεκτικές προσκλήσεις εργολάβων και όχι ανοιχτές προσκλήσεις προς όλους .

Ως γνωστόν, για ανάλογα έργα οι εκπτώσεις σε όλη την επικράτεια κυμαίνονται από 40 έως 60%.

Εύκολα γίνεται αντιληπτό πόσα χρήματα απώλεσε ο δήμος μας με εκπτώσεις που κυμαίνονται από 1 έως 10%.

Αβίαστα τίθενται τα παρακάτω ερωτήματα:

Ποια ηθική επιτρέπει στον κ. Δήμαρχο την κατασπατάληση των χρημάτων των δημοτών γιατί απλά βρήκε την «ευκαιρία» ελέω Ιανού;

Ποια ηθική επιτρέπει στον κ. Δήμαρχο την κατασπατάληση των χρημάτων των δημοτών την ίδια ώρα που αυτοί ταλαιπωρούνται στις λάσπες στους χωματόδρομους και στα ρέματα;

Ποια ηθική επιτρέπει στον κ. Δήμαρχο την κατασπατάληση των χρημάτων των δημοτών όταν αυτοί αδυνατούν να πληρώσουν βασικά αγαθά για την επιβίωσή τους;

Αγαπητοί συνδημότες, με αυτές τις πρακτικές, όσα χρήματα και να δοθούν από την πολιτεία ο τόπος μας δυστυχώς, κανένα ουσιαστικό όφελος δεν θα έχει οι μόνοι που θα επωφελούνται θα είναι οι ίδιοι οι λίγοι και οι αρεστοί της εξουσίας.

Όσα επικοινωνιακά σόου, όσες απονομές πλακετών και βραβεύσεων και αν επινοήσει ο κ.δήμαρχος σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να επικαλύψουν την απουσία παραγωγής έργου και την μεγαλύτερη κατασπατάληση πόρων που γνώρισε ποτέ ο τόπος μας.

Υ.Γ. Για αποφυγή τυχόν παραπλάνησής σας από  δημαρχιακούς παπαγάλους διευκρινίζουμε: Η ιεράρχηση των παρεμβάσεων, οι προσκλήσεις, οι διαπραγματεύσεις με τους εργολάβους κ.τ.λ. πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά από τον κ. δήμαρχο, εμείς το μόνο που ψηφίσαμε ήταν η αποδοχή των πιστώσεων.

Για την Αργιθεάτικη Συμμαχία

Ο Επικεφαλής

ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ Β. Ιωάννης




Total
0
Shares
Previous Article
Χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Συνθέτων αγωνισμάτων Στίβου για την αθλήτρια του Φωκιανού Καρδίτσας Εβελίνα Δεληγιάννη

Χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Συνθέτων αγωνισμάτων Στίβου για την αθλήτρια του Φωκιανού Καρδίτσας Εβελίνα Δεληγιάννη

Next Article
Ευχαριστήριο του Δημοτικού Σχολείου Αγναντερού στο Βιβλιοπωλείο «ΣΤΑΘΗ» για την προσφορά βιβλίων - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΝΑΝΤΕΡΟΥ

Γιορτή λήξης του Δημοτικού Σχολείου Αγναντερού