Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Αυτοδιοίκηση οφείλει να καλύψει το κενό των κλειστών Τραπεζικών καταστημάτων …!

Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας*


Οι Τράπεζες ως γνωστόν είναι ισχυρές επιχειρήσεις ,οι μέτοχοι των οποίων έχουν ως πρώτο μέλημα την κερδοφορία και εξυπηρέτηση των μεγάλων πελατών.

Οι συναλλαγές με το κοινό συνεχώς συρρικνώνονται ,τα ταμεία μειώνονται ,οι ψηφιακές υπηρεσίες αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας είναι σε εξέλιξη και τα πράγματα πλέον ….δεν γυρίζουν πίσω!
|.Την πραγματικότητα αυτή οφείλει πρωτίστως η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αντιληφθεί ,να παραδεχτεί και να αντιδράσει με έξυπνες κινήσεις και προσαρμοστικότητα στην ψηφιακή εποχή ( ρομποτικής – τεχνητής νοημοσύνης).
Όσοι….ραθυμούντες μείνουν πίσω…..θα μπερδευτούν λίγο ,θα ανησυχήσουν….
Φυσικά ο κάθε Αιρετός ΤΑ , Δήμαρχος ή Τοπικός Βουλευτής, δικαιούται να διαμαρτύρεται και να ζητά μια μεταβατική περίοδο με ανοικτά υποκαταστήματα τραπεζών για εξυπηρέτηση με φυσική παρουσία ταμιών και πελατών.
Αυτονόητο είναι ότι είμαστε στο πλευρό τους ,όμως το … ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!
||. Τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης πρέπει να εξετάσουν τις εναλλακτικές εξυπηρέτησης των Δημοτών τους με νέα σύγχρονα μέσα:
1. Αναβάθμιση Συγκοινωνίας και σύνδεση με την πλησιέστερη πόλη Καρδίτσας με Τακτικότατα δρομολόγια ΚΤΕΛ και Δημοτικών οχημάτων.
2. Νέο δρομολόγιο κάθε Τρίτη από Ορεινή Αργιθέα ( Αργύρι Βραγκιανά Ανθηρό ) προς  Καρδίτσα και επιστροφή αυθημερόν το μεσημέρι.
Θερινούς μήνες ( Ιούνιο- Σεπτέμβριο) και κάθε Παρασκευή ,με λεωφορείο ΚΤΕΛ ή Δημοτικό μέσο συγκοινωνίας.
Αφού πρώτα αποκτήσουμε ασφαλή προσβασιμότητα ,με πλέγματα , τοιχεία και χωρίς επικίνδυνες λακούβες από Συκιά έως Τύμπανο ……και Ανατολική Αργιθέα.
3. Ανάπτυξη τραπεζικών συναλλαγών μέσω  ιδιωτικών πρακτορείων ΕΛΤΑ και τοποθέτηση ΑΤΜ σε αυτά ( ΕΛΤΑ) ή καφενεία ή σε ΚΕΠ/ δημοτικά κτίρια.
Για το λόγο αυτό επιβάλλεται η ψηφιακή σύγκλιση ,το γρήγορο Ίντερνετ να φθάσει και στον τελευταίο οικισμό !
•Εδώ μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη συνεργασία με μεγάλες εταιρείες ΑΠΕ που επενδύουν στην ευρύτερη περιοχή μας ως ανταποδοτικά οφέλη και στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
• Αρκεί να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία και χωρίς φοβικότητα ή διχαστική  αντιδραστικότητα…..
• Η Αυτοδιοίκηση ή θα γίνει Ανθρώπινη με Αλληλεγγύη -Ψηφιακή και Έξυπνη με Συλλογικότητα , ή – διαφορετικά θα μετατραπεί σε μια “γραφειοκρατική φοροεισπρακτική  διαχειριστική υπηρεσία Αντιμισθιών ” που διαρκώς θα αποξενώνεται από τους ενεργούς πολίτες , μικρό ποσοστό των οποίων θα πλησιάζουν στις κάλπες …. όπως πρόσφατα έγινε στην Γαλλία – αποχή άνω του 65%……
* Δυστυχώς με τον νέο εκλογικό νόμο ,τον  υπερσυγκεντρωτισμό και την  μονοκρατορική Δημαρχοκεντρική αντίληψη και την  ισοπέδωση των Κοινοτήτων εκεί θα οδηγηθούμε….!

*Δημήτρης Παπακώστας

Συντονιστής Πατριωτικής Εναλλακτικής Αργιθεατών /29-6-21.
Αιρετός ΤΑ- Δήμαρχος Αχελώου- Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας (25 έτη).



Total
0
Shares
Previous Article
euro2020 21

Euro 2020, Γαλλία - Ελβετία 4-5 πεν. (3-3):Νίκη και πρόκριση των Ελβετών....Euro 2020, Κροατία - Ισπανία: 5-3

Next Article
marilou mouzaki

Marilοu fashion στο Μουζάκι!

Related Posts

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”