Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Freemobility: Συνεχής προσπάθεια στο να γίνουν τα Τρίκαλα, η πιο προσβάσιμη πόλη

Συνεχής αγώνας και ευαισθητοποίηση, ενάντια στην άγνοια αλλά και υπέρ της προσπάθειας, να γίνουν τα Τρίκαλα, η πιο προσβάσιμη πόλη.

Αυτό ήταν το γενικό σύνθημα της σημερινής όμορφης εκδήλωσης, που διοργάνωσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΚ Τρικάλων. Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης μετέχει και φέτος στο πρόγραμμα Freemobility, στο πλαίσιο της εκστρατείας ECOMOBILITY. Αυτή, διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Εθελοντικό Οργανισμό ECOCITY και στα Τρίκαλα, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Τρικκαίων.

Ετσι, σήμερα το πρωί, στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, 5 μαθητές της ομάδας Freemobility μαζί με 3 στελέχη του σχολείου (Αρετή Γρηγορίου, Σωτηρία Παπανικολάου – εκπαιδευτικοί – και Θανάση Καραγεώργο – κοινωνικό λειτουργό) οργάνωσαν μια ξεχωριστή προσπάθεια. Κάλεσαν 10 φοιτητές με ενασχόληση στην Ειδική Αγωγή από τη ΣΕΦΑΑ Τρικάλων, οι οποίοι με δραστηριότητες αξιοποίησαν το παιχνίδι, για να αποδείξουν, πόσο δύσκολη είναι η μετακίνηση ατόμων με αναπηρία.

Στις δραστηριότητες, όμως, προκειμένου η όλη προσπάθεια να έχει ουσία, κλήθηκαν και 9 παιδιά (με τρεις συνοδούς) από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ του Δήμου Τρικκαίων, αλλά και μαθητές δύο λυκείων. Και μάλιστα, μαθητές που μετείχαν τα προηγούμενα χρόνια, ως μαθητές Γυμνασίων, στις δράσεις Ecomobility, για τις οποίες είχαν αποσπάσει και βραβεία. Επρόκειτο για μαθητές που φοίτησαν στο Γυμνάσια κατά τα σχολικά έτη, από το 2012 μέχρι το 2015 και προέρχονταν, 6 από το 2ο Λύκειο Τρικάλων και 12 από το 4ο Λύκειο Τρικάλων. Με συνοδό την εκπαιδευτικό κ. Εύη Αστρίτη, που πρωτοστάτησε στη συμμετοχή στο Ecomobility, όλοι οι μαθητές διαπίστωσαν τις δυσκολίες μετακίνησης, ενώ πήραν μέρος στις δραστηριότητες.

Παραλλήλως, μοιράστηκε πρόσκληση για τη δημόσια εκδήλωση παρουσίας της συμμετοχής του ΕΕΕΕΚ στην εκστρατεία Ecomobility, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων. Εκείνη την ημέρα, η ομάδα των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων  θα παρουσιάσει την εργασία και τις προτάσεις της για τα προβλήματα μετακίνησης στην  πόλη.

eeeek7

eeeek6

eeeek5

eeeek4

eeeek3

eeeek2

eeeek1

 Από το γραφείο Τύπου




Total
0
Shares
Previous Article

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στα Τρίκαλα

Next Article

Παρουσίαση του προγράμματος δραστηριοτήτων του ΕΟΣΚ για το 2016

Related Posts

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”
Police astynomia 23
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στον Τύρναβο για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας

Πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στον Τύρναβο για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας Ελέγχθηκαν -60- άτομα και -54- οχήματα…
E65 Staikouras
Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Σταϊκούρας: Παραδίδουμε, ενοποιημένο, το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65

Χρήστος Σταϊκούρας: Παραδίδουμε, ενοποιημένο, το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65 «Με τη σημερινή παράδοση στην κυκλοφορία…