Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Φωτεινούς σηματοδότες σε κόμβους του οδικού δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας συντηρεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

foteinoi simatodotes fanaria

Φωτεινούς σηματοδότες σε κόμβους του οδικού δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας συντηρεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

 Στη συντήρηση και αποκατάσταση της καλής λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών  στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της στην Π.Ε.  Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

«Ξεκινά  το επόμενο διάστημα ένα χρήσιμο έργο για την ασφαλή κυκλοφορία  οχημάτων  και πεζών στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο ευθύνης μας.   Παρεμβαίνουμε  γρήγορα όπου  υπάρχει ανάγκη, διασφαλίζουμε την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών,  βελτιώνουμε την καθημερινότητα  και τις συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης για οδηγούς και πεζούς» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση, βελτίωση και  καλή λειτουργία της φωτεινής σηματοδότησης οδικών τμημάτων και κόμβων επαρχιακών και Εθνικών οδών, αρμοδιότητας της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Περιλαμβάνονται:

1.Η τακτική συντήρηση όλων των συσκευών και κυκλωμάτων.

2.Η θέση σε λειτουργία νέας εγκατάστασης ή μετά από παύση υφιστάμενης σε κάθε κόμβο σύμφωνα με τις οδηγίες της Υπηρεσίας.

3.Η άμεση επέμβαση και  αποκατάσταση βλάβης με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και με το απαραίτητο καλαθοφόρο όχημα αν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

4.Η τακτική και προληπτική συντήρηση της εγκατάστασης κάθε οδικού κόμβου ανά τακτές περιόδους, η αντικατάσταση φθαρμένων υλικών, των ηλεκτρικών λαμπτήρων αντικραδασμικού τύπου   όλων των   σηματοδοτών,   οχημάτων και πεζών.

5.Η τοποθέτηση επιπλέον ιστών, φωτεινών σηματοδοτών κτλ όπου κρίνεται απαραίτητη η βελτίωση της φωτεινής σηματοδότησης σε κόμβους ή τμήματα αξόνων.




Total
0
Shares
Previous Article
perifereia Thessalias draseis ftoxia

Δράσεις για τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την κοινωνική ένταξη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article
anadiksi sintirisi monopation

Ανάδειξη και συντήρηση 21  μονοπατιών  συνολικού μήκους 122 χλμ στο Δήμο Βόλου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας